eska34534 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 witam. Zastanawiam się czy istnieje jakiś program którym można przydzielić priorytety łącza internetowego aby pierwszeństwo miały gry internetowe troche dalej była przeglądarka a na końcu programy p2p,chodzi mi o to aby gry miały jak najmniejsze PINGI. Oczywiście zadowala mnie kazda metoda rozwiązania tego problemu. Mój net to łacze radiowe, ale byłoby fajnie wiedziec jak to zrobić w przypadku rozdziału sieci przez router , bo niedługo zmieniam miejsce zamieszkania. BLAGAM O POMOC bo to strasznie wkurzające jak ping wzrasta w grze z 30 do 90-500 przy właczonym p2p:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 A sprawdziłeś chociaż jak się to zachowuje przy wyłączonym P2P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eska34534 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 napisałem przecierz ze ma wtedy 30milisekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgg Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Możesz ustawić QOS. Wpisz port gry i ustaw jej najwyższy priorytet. Później wpisz port programu p2p i daj mu najniższy priorytet. Najlepiej to wyłącz wszystko co ściąga / wysyła dane z internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 ale on chce, żeby podczas grania mu ściągało. W takim wypadku pozostaje ustawienie priorytetów. Przy zakupie routera zwróć uwagę na to czy ma QOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eska34534 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 dobra dzieki za rade dotyczącą routera napewno skorzystam. znalazłem jeszcze program cfosspeed i testuje zobaczymy co bedzie, bo na razie nie mam routera wow cfosspeed wymiata;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...