crashone Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Witam Poszukuje płyty, która spełni 2 wymagania wymiar max 24,5x19,5cm oraz posiada min 3 złącza SATA. Może być to zarówno płyta pod Intela jak i pod AMD. W tej chwili znalazłem jedną płytę GA-G31M-S2L, która by się nadawała, jednak czekam na wasze propozycje. A może spotkał się ktoś z was płytą pod AMD na 780g, która spełni powyższe wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Jest masa takich płyt, do niedawna sam posiadałem taką: http://forum.purepc.pl/temat/socket-754-93...rev-1-0/271423/ Miałem tę płytę w revizji 1.0, dla Ciebie lepiej by było jakbyś dorwał ją w rewizji 1.1, bo w niej gigabyte zastosował lepsze chłodzenie i mostek północny mniej się grzeje. Choć rewizja 1.0 nie jest zła i śmiało można ją brać. Tę płytę można kupić np tutaj: http://www.agito.pl/socket_940_am2/gigabyt...865.328797.html Edytowane 2 Września 2008 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) crashone napisał(a): Witam Poszukuje płyty, która spełni 2 wymagania wymiar max 24,5x19,5cm oraz posiada min 3 złącza SATA. Może być to zarówno płyta pod Intela jak i pod AMD. W tej chwili znalazłem jedną płytę GA-G31M-S2L, która by się nadawała, jednak czekam na wasze propozycje. A może spotkał się ktoś z was płytą pod AMD na 780g, która spełni powyższe wymagania? Płytki o takich wymiarach to zazwyczaj mATX z dwoma slotami pamięci. (Niektóre z dwoma slotami są szersze iż 19,5 cm) Przykładowo Asus P5N73-CM mieści się w wymiarach. Są jeszcze mniejsze płytki ITX przykładowo JetWay JNC62K AM2+ z wydajną grafiką. 3088128[/snapback] http://www.agito.pl/socket_940_am2/gigabyt...865.328797.html Gigabyte GA-MA78GM-S2H jest szersza. Edytowane 2 Września 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Jak wspomniał kolega wyżej gigabyte na 780g jest za szeroki. Standard ITX brałem pod uwagę jednak płyty trudno dostępne oraz drogie. Wyjaśniam w czym rzecz, całego kompa chce upakować w obudowę po powermac-u, jednak jeśli płyta będzie szersza niż 19,5 cm będzie zawadzać o napęd. Wolałbym platformę opartą na AMD 780g (dobra integra), jednak jeśli nic nie znajdę w tym wymiarze nie pogardzę Intelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) crashone napisał(a): Jak wspomniał kolega wyżej gigabyte na 780g jest za szeroki. Standard ITX brałem pod uwagę jednak płyty trudno dostępne oraz drogie. Wyjaśniam w czym rzecz, całego kompa chce upakować w obudowę po powermac-u, jednak jeśli płyta będzie szersza niż 19,5 cm będzie zawadzać o napęd. Wolałbym platformę opartą na AMD 780g (dobra integra), jednak jeśli nic nie znajdę w tym wymiarze nie pogardzę Intelem. Są i do CPU AMD płytki spełniające kryteria. Przykładowo Asus M2A-MX mieści się w wymiarach i ma 4* SATA Trzeba tylko brać pod uwagę że często płytki mają niektóre z SATA zarezerwowane do RAID. Jest też taka mała z dwoma portami SATA Asus M2N-MX SE Plus Edytowane 2 Września 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...