ripool Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Mam laptopa, na nim zainstalowane XP i Vista, wszystkie sterowniki zainstalowane, zadnych wykrzyknikow w menadzerze urzadzen. Korzystalem wczesniej na starszym sprzecie z modemu PCMCIA HUAWEI E630, ktory to dzialal bez problemu. Teraz w nowym laptopie mam express card, wiec kupilem sobie przejsciowke Manhatan . I nie moge teraz zainstalowac tego modemu na tej przejsciowce. Mam ciagle wykrzyknik w manadzerze urzadzen przy mostku PCI to PCI. Probowalem zainstalowac z plytek dodanych do modemu i nic, probowalem aktualizowac z internetu, nic nie znalazl i nie potrafie sobie z tym poradzic. Taka sama sytuacja jest w XP jak i Viscie. Laptop to MSI GX700 Edytowane 2 Września 2008 przez ripool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 W sumie to mostek PCI to PCI powinien byc widziany samoczynnie przez XP/Viste podobnie jak ma to miejsce z Ide to usb, a jedynie potrzebne sa drivery do twojego modemu. 1.Czy te XP/Vista maja po najnowszym ServicePacku? 2.Moze masz cos nie tak z systemem - zrob ghosta lub inny image dysku i zainstaluj jakis system tylko z driverami i najnowszym service packiem. 3. Wiem ze modem ten na PCMCIA ma problemy z VIsta - wczesniejsze modemy usb (te co wyszly zaraz po tych PCMCIA) tez nie byly obslugiwane i trzeba bylo je flashowac - moze twoj tez potrezbuje takiego flasha? 4. Na aukcji bylo napisane ze jest to Adapter 34mm a sa 2typy 34 i 54 - glupie pytanie ale czy twoj lapek obsluguje 34mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 W sumie to mostek PCI to PCI powinien byc widziany samoczynnie przez XP/Viste podobnie jak ma to miejsce z Ide to usb, a jedynie potrzebne sa drivery do twojego modemu. 1.Czy te XP/Vista maja po najnowszym ServicePacku? 2.Moze masz cos nie tak z systemem - zrob ghosta lub inny image dysku i zainstaluj jakis system tylko z driverami i najnowszym service packiem. 3. Wiem ze modem ten na PCMCIA ma problemy z VIsta - wczesniejsze modemy usb (te co wyszly zaraz po tych PCMCIA) tez nie byly obslugiwane i trzeba bylo je flashowac - moze twoj tez potrezbuje takiego flasha? 4. Na aukcji bylo napisane ze jest to Adapter 34mm a sa 2typy 34 i 54 - glupie pytanie ale czy twoj lapek obsluguje 34mm? Sprawa rozwiazala sie w momencie wizyty w serwisie. Mieli juz takie przypadki i okazalo sie ze taka przejsciwka nie dziala z tymi modemami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...