Skocz do zawartości
piotrjancy

Jaki Cichy Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam bardzo cichego zasilacza do zestawu jaki mam w sygnaturce + zapas mocy na przyszłość jak będę chciał wymienić grafikę lub proca, wstępny wybór padł na BeQuiet Darkpower Pro 550W dobry ew. BeQuiet Straightpower 450W (BN034) (nie wiem czy moc starczy) ? a może coś się znajdzie tańszego byle był cichy.

Obecnie posiadam ten zasilacz Chieftec GPS-350EB-101A 350W i muszę stwierdzić że jest głośny i to bardzo, spać przy odpalonym kompie się nie da.

Cenowo nie chciał bym przekroczyć 300zł

Preferowany sklep: Agito.pl

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli upgrade sprzetu nie bedzie w najblizszym czasie, to najtaniej byloby zrobic fanswapa, tylko nie pamietam czy w Twoim modelu mozna go zrobic bez zrywania plomb. Poczytaj TUTAJ, a dokladniej zajrzyj do kacika o GPSach w 1 poscie tego tematu. TUTAJ duuzio informacji o fanswapie.

A BQ SP E5 450W posiadam i jestem zadowolony :)

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie to obecny wentyl w gps mozesz przepiac na 7v. musialbys tylko zrobic "przedlurzacz". W sumie rozwiązanie za free.

Te dwa bq są bardzo ciche. Ale enermax pro/modu również. Wentyl w idle obraca sie nie wiecej jak 600rpm. Sądze ze w przedziale 400-500. Czyli tylko udaje ze działa :) Ale w BQ pewnie jest podobnie. Można liczyc łopatki.

BTW: BQ SP tylko w 2 rev

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepach gdzie towar schodzi na bieżąco z pewnoscią nie.

Ale jesli autor bedzie szukal taniej lub trafi na sklep gdzie towar zalega. Może trafic na starszą rev.

Teoretycznie gdzie taniej tam szybciej schodzi.

Ale uprzedzam tylko bo może trafic produkt bardziej podatny na ustertki.

OT

W sumie rev1 grzala mi sie bardziej niz obecna rev 2.

Ale prawda jes taka ze popsuly mi sie obydwie. Obecna (rev.2) ma swapa i niech tak zostanie.

Padła jakas [ciach!]la. Wentyl przestal dzialac i niema napiecia na zlączach Fan. Moze kiedys udam sie z tym do naprawy.

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według recenzji seria CAV jest bardzo cicha, wentyl kręci się normalnie ok 600-700rpm. Tylko uważaj żeby nie kupić PSF bo są gorsze sporo.

http://pentagram.pl/produkty/zasilacze_do_...0_a12s_p_9005_4

Zasilacze dostępne w agito w niezłych cenach.

PS. Warto przeczytać choćby opinie na komputroniku, może nie są dla niektórych jakoś specjalnie przekonujące ale w 100% pokrywają się z tym co jest w 2 różnych recenzjach.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde , ale jedno mnie zastanawia - z racji iz przymierzam sie do kupna x260 lub x280 wyczytalem ze x280 wymaga jednej lini pcie 6pin i jednej pcie 8pin . a pentagram posiada dwie linie pcie 6pin , takze nie pojdzie na nim gtx280:)

btw "Tylko uważaj żeby nie kupić PSF bo są gorsze sporo." - hmm , to dziwne to przeciez PSF to teoretycznie lepsza wersja CAVa ; d

Edytowane przez lucius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, wedlug cen Zenfista, albo Dark Power P7 450W i masz fajne odpinane kabelki i ciut nowsza architekture, albo Straight Power 550W bez tego bajeru. Obejrzyj ktory Ci sie bardziej podoba i zastanow sie czy musisz odpinac poszczegolne linie czy moga sobie wisiec zwiniete.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi