piotrjancy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Krótka piłka, Funai czy Samsung ? Funai LT6-M32 1300 zł Samsung LE32A330 1099 zł Moje za i przeciw. Funai nowsza konstrukcja, szybsza matryca (5ms vs 8ms), wygląd,DVB-T. Samsung marka ? i cena (lecz cena jest promocyjna u mnie w mieście więc nie wiem jak długo ona będzie obwiązywać) Do czego ten LCD, głównie do oglądania Polsatu Cyfrowego, materiał HD będzie puszczany z kompa jak i DVD. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 nie widziałem tego Samsunga, ale matryca w Funai jest naprawdę dobra - równomierne podświetlenie, dobre kąty, czerń, nasycenie kiki z HDTV twierdzi, że obrys postaci nie jest na wystarczającym poziomie imho ostrość jest wystarczająca, aż nadto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Funaia nie widziałem w akcji, na samsungnu jak odpalili mi film na DVD były widoczne smużenia (samsmung ma 8ms). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Na Samsungu nie ma bata,smuzenie jest.Co do katow,sa slabiutkie,co mnie osobiscie nie przeszkadza,poniewaz pokoj w ktorym stoi jest na tyle maly,ze nie bedzie ogladania pod katem :wink: Ostrosc itp.dobre.Ja sie kierowalem innymi kryteriami wybierajac Samsunga,osobiscie uwazam,ze Funai zadowoli Cie bardziej. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) Nadal opłaca się brać ten telewizorek? Potrzebuję właśnie 32" z dobrym obrazem i sensownymi kątami widzenia w rozsądnej cenie - max 1400zł. Będę podłączał do Cyfry i kompa ;) Edytowane 17 Lutego 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Z tego co widać to nadal jest to opłacalny zakup za cenę do 1500 za 32 cale. Lepsze LCD jeszcze nie tanieją do takiego pułapu cenowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 jak najbardziej - opłaca się zresztą będzie się opłacało, bo konkurencja z importu drożeje (deprecjacja złotówki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 w takim razie biorę, dzięki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Z tego co widać to nadal jest to opłacalny zakup za cenę do 1500 za 32 cale. Lepsze LCD jeszcze nie tanieją do takiego pułapu cenowego. W cenie do 1500zł jest dużo ciekawych modeli. Samsung 32A451: 1397zł Samsung 32A551 (FullHD): cena z ciekawości sprawdzona: 1685zł Grundig Vision 4: 1498zł Panasonic TX-32LX80P: 1351zł Sharp LC-32D44E: 1550zł JVC LT-32A90BU: 1490zł Jest w czym wybierać... @piotrjancy: Ani jeden ani tym bardziej drugi. W tej kwocie bierz 32A451 od Samsunga. Edytowane 18 Lutego 2009 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Tak z ciekawości w media markt od piątku (tylko Wielkopolska) wszystkie LCD bez vatu, dlatego jadę po swojego funaia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 w malopolsce rowniez taka promocja, wyzej wymieniony panasonic bedzie za 1050zl, co do funaia, nie spotkalem go jeszcze w mm, chyba ze w krakowie akurat go nie maja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 a to nie jest tak, że bez vatu są tylko te powystawowe? w MM we Wro widziałem funaia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) Na ulotce jest napisane "Wszystkie telewizory taniej o wartość podatku VAT 22% Akcja trwa od 20.02.2009 do 22.02.2009" Konin - ostatnio stały 4 egzemplarze Funaia :D Edytowane 19 Lutego 2009 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja popieram polowanie na Funaie - sam mam już drugiego LT6-M32BB po LT5-D32BB i w zasadzie z każdego jednego byłem zadowolony Jedyny mankament to niekiedy piszczące cewki - w poprzednim piszczały często i długo ale cicho, a w obecnym piszczą głośno i wyraźnie, ale krótko - jakieś pare minut po włączeniu przez pare minut Da sie przyzwyczaić, szczególnie, że taki Funai co raz jest w promocji poniżej 1000zł :-) A w tej cenie to już zrównuje z ziemią konkurencję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Czy da się podłączyć do tego TV analogową kablówkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Ja popieram polowanie na Funaie - sam mam już drugiego LT6-M32BB po LT5-D32BB i w zasadzie z każdego jednego byłem zadowolony Jedyny mankament to niekiedy piszczące cewki - w poprzednim piszczały często i długo ale cicho, a w obecnym piszczą głośno i wyraźnie, ale krótko - jakieś pare minut po włączeniu przez pare minut Da sie przyzwyczaić, szczególnie, że taki Funai co raz jest w promocji poniżej 1000zł :-) A w tej cenie to już zrównuje z ziemią konkurencję To widać już kwestia egzemplarza. W moim jest cichutko. Czy da się podłączyć do tego TV analogową kablówkę? Jasne, że się da, ale rewelacji bym się nie spodziewał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillmega Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 mam pytanie chce kupic lcd 32", ktorego bede mogł podlaczyc do kompa i przede wszystkim bede go uzywał do xboxa zastanawiam sie nad kupnem funai LT6-M32BB (1200-1300zl) lub lg 32LG3000(1300-1400zl). co wybrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 nie widziałem tego LG w akcji, więc się nie wypowiem jak wypada w porównaniu do Funaia weź pod uwagę, że Funai daje teraz 5 lat gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillmega Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 5 lat w kazdym sklepie? bo jak narazie wszedzie widziałem ze daja 2 lata, tylko w euro rtv mozna przedluzyc gwarancje z 2 do 5 lat za oplata 360zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 5 lat w kazdym sklepie? bo jak narazie wszedzie widziałem ze daja 2 lata, tylko w euro rtv mozna przedluzyc gwarancje z 2 do 5 lat za oplata 360zl... http://funai.pl/Aktualnosci/article_id,22 Po prostu skończyły się promocje po 1000zł :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 5 lat w kazdym sklepie? bo jak narazie wszedzie widziałem ze daja 2 lata, tylko w euro rtv mozna przedluzyc gwarancje z 2 do 5 lat za oplata 360zl... 2 lata masz na matrycę "zero martwych pikseli" 5 lat to jest gwarancja producenta, więc sklep tu nie ma nic do gadania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Czy ten TV ma jakiś engine poprawy jakości obrazu w stylu DNIe+ Samsunga lub Bravia engine Sony itp.? Edytowane 28 Lutego 2009 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Clear Pix Engine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 I jak to się sprawuje? Widać dużą różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 w stosunku do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 W stosunku do obrazu z wyłączoną tą funkcją. Czy pojawia się efekt minimalnego smużenia, opóźnienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Z tego co wiem, tej funkcji nie da się wyłączyć - nie widziałem jej w opcjach wyświetlania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek8888 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Witam Właśnie jestem po zakupie ponad półrocznego Funai'a LT6-M32BB. Dzisiaj przywiózł go do mnie kurier. Zauważyłem, że na telewizorze nie ma ani jednej plomby gwarancyjnej [czy ona w ogóle występuje? Czy nie jest potrzebna?]. No i największy mankament jaki zauważyłem to piszczenie [może to cewka - jak to chyba ktoś wcześniej pisał] jednak działa to inaczej. W trakcie oglądania wszystko chodzi jak trzeba. Dopiero po wyłączeniu telewizora/przejścia w tryb Stand By - bo wyłączyć to go chyba można tylko wyciągając wtyczke z gniazdka - zaczyna piszczeć i to tak że słychać go w całym pokoju. Jedynym sposobem jest po prostu wyciągniecie wtyczki z gniazdka. Co moge na to poradzić? Czy gwarancja pozwala mi na naprawe tego pisku? Pozdrawiam Tomek8888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 No to dziwne. Piszczy tylko w trybie stand by? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Witam Właśnie jestem po zakupie ponad półrocznego Funai'a LT6-M32BB. Dzisiaj przywiózł go do mnie kurier. Zauważyłem, że na telewizorze nie ma ani jednej plomby gwarancyjnej [czy ona w ogóle występuje? Czy nie jest potrzebna?]. No i największy mankament jaki zauważyłem to piszczenie [może to cewka - jak to chyba ktoś wcześniej pisał] jednak działa to inaczej. W trakcie oglądania wszystko chodzi jak trzeba. Dopiero po wyłączeniu telewizora/przejścia w tryb Stand By - bo wyłączyć to go chyba można tylko wyciągając wtyczke z gniazdka - zaczyna piszczeć i to tak że słychać go w całym pokoju. Jedynym sposobem jest po prostu wyciągniecie wtyczki z gniazdka. Co moge na to poradzić? Czy gwarancja pozwala mi na naprawe tego pisku? Pozdrawiam Tomek8888 Wiem co masz na myśli, widziałem dokładnie coś takiego u dziadka znajomego który miał jakiś najgorszy model TV LCD funaia, nawet nie panoramiczny i tylko do TV analogowej :o Z tym, że u niego zepsuło się coś jeszcze i wymienili TV na nowy. Napisz może do supporu, zadzwoń i zapytaj się czy to podlega gwarancji ;p ----------------------- Ja również stałem się posiadaczem LT6-M32BB i nie ma co gadać - całkiem szczęśliwym ;) Wszystko śmiga elegancko, dostałem 5 lat gwarancji, jestem bardzo zadowolony. Działa podłączony u mnie pod kompa z 9400GT przez HDMI. Obraz jest bardzo dobry, ładne barwy, nawet czarna czerń :D Nie ma w zasadzie się do czego przyczepić, trzeba chyba polecić ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...