OCM4n14k Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Heh mam identyczną budę jak Ty, tylko nie zmodowaną ;]. Odnośnie układu, to ładny i skromny czyli taki jak mój ;). Kiedyś będę musiał wstawić fotki swojego kibla. Jeśli chodzi o chłodnice i 2 bloki to nie jest za ciepło? Sam muszę przyznać, że przy mojej kanapce i Vmodzie na 4850 temperaturki w całym układzie ostro skoczyły i byłem zmuszony dokupić 2x12cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 fajny komp ryba .. tylko umyj go czasem i nawoskuj bo rdzewieje .. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 dzis dopiero zajrzalem tutaj i w krotkiej chwili moglem porownac ver1 z ver2 i... znaczacy postep:) W 1 brakowalo mi oswietlonej lewej gornej czesci plyty. Dzieki wezykom teraz jest cud miod malina, jak ktos wspomnial wyzej niepasuje ciagle wentyl na procku, dalbym tam taki sam jak w tyle swiecacy - dopelnilo by mysle kompozycje. Tak czy siak - bardzo mi sie podoba :) Nie jestem fanem zielonego, ale ten kolorek w polaczeniu z orginalnym malowaniem daje rade! Tak trzymaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Panie dzieju toć to jakiś Zona stajl super klimatyczny kibel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Komp oryginalny- w pozytywny sposób :) Jakie temperatury IDLE/STRESS :?: Wymień tylko złączki na takie same ;) i od biedy ten wentyl NB/RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Moze kiedys ;) tempy sa znosne i daje rade. Myslalem nad tym, zeby jeszcze zwodowac mostek, ale szkoda mi hajsu na ladny bloczek + zlaczki do tego, znajac zycie, to 200-300zl jak nic. A wentylator... kto wie, moze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 hmmm, na jednej chlodnicy 1x120 taką grafe i jeszcze procek to troche mało zyskasz w porównaniu z fabrycznym chłodzeniem, kolejna sprawa to wiatrak na pamięci, litości, wystarczy jedna 70-ka :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 hmmm, na jednej chlodnicy 1x120 taką grafe i jeszcze procek to troche mało zyskasz w porównaniu z fabrycznym chłodzeniem, kolejna sprawa to wiatrak na pamięci, litości, wystarczy jedna 70-ka :wink2: Miales ze wiesz ze nie daje rady? U mnie jest ciszej, wydajniej i fajniej. Pozatym nie mam mniejszego wentylatora, mialem dac delte 120mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) Myslalem nad tym, zeby jeszcze zwodowac mostek, ale szkoda mi hajsu na ladny bloczek + zlaczki do tego, znajac zycie, to 200-300zl jak nic. A wentylator... kto wie, moze ;)Miałem na takiej mobo F2NB zamocowany krzywo. Tempy były około 38-40 max w stresie. A koszt samego bloku nie tak znowu wielki. Ogólnie bardzo fajny kibelek w klimatach jakich lubię czyli acid green i UV ;] Co do temperatur. Na bank są niższe niż na originalnym chłodzeniu. Ta chłodnica nie jest jakaś super wielka. W swoim układzie mam teraz 120mm grubaska i daję radę z pozytywnym skutkiem. Na q6600@3GHz 4850@stock w idlu mam 33/35/28/28 na jajach i na grafie około 33-35. W strsie proc ma 25*C wiecej i grafa coś kolo 1012*C wiecęj. Edytowane 26 Maja 2009 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Miales ze wiesz ze nie daje rady? U mnie jest ciszej, wydajniej i fajniej.no to podaj jakie masz spadki temperatur na grafie i jakie zwyżki na procku, jestem poprostu ciekaw jak sobie daje rade taki układ. U mnie też zwodowana jest tylko grafa i procek, ale wszystko chłodzą dwie chłodnice (3x120 i 2x120) i temperatury są naprawde bardzo niskie, dlatego zastanowiło mnie jak to będzie działać z jedną, zwłaszcza po godzinnym graniu :blink: Co do wiatraka, to tłumaczenie, że sie nie ma, nie znaczy, że sie nie da :wink: Ale co do układu to można było zastosować złączki 45 stopniowe, ale to możesz mienić w przyszłości, jak będziesz wymieniał węże lub wodował jeszcze mobasa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 w szczegolnosci ciesza nanoxie:) a caly efekt jest bardzo sympatyczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 no to podaj jakie masz spadki temperatur na grafie i jakie zwyżki na procku, jestem poprostu ciekaw jak sobie daje rade taki układ. U mnie też zwodowana jest tylko grafa i procek, ale wszystko chłodzą dwie chłodnice (3x120 i 2x120) i temperatury są naprawde bardzo niskie, dlatego zastanowiło mnie jak to będzie działać z jedną, zwłaszcza po godzinnym graniu :blink: Co do wiatraka, to tłumaczenie, że sie nie ma, nie znaczy, że sie nie da :wink: Ale co do układu to można było zastosować złączki 45 stopniowe, ale to możesz mienić w przyszłości, jak będziesz wymieniał węże lub wodował jeszcze mobasa :) Wiatrakow to ja w ogole nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 i to jest według ciebie wyczerpująca odpowiedź na mojego posta ? co do wiatraka, to dobrze wiesz, że chodziło mi o wentylator ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Procek z serii tych bardzo cieplych i slabo kretliwych: 4GHz 1.32V Idle: CPU - 44 GPU - 45 Stress: CPU - 60 GPU - 52 Po godzinie orthosa i atitoola. Ciszej i wydajniej jak na boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 @ryba Jakbyś psiknął chłodnice i wentyle w takim stylu jak reszta budy to było by miodnie :) ale i tak mi się podoba, schludnie, prosto, bez niepotrzebnych części :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...