Skocz do zawartości
ryba

Szprotex Szalet

Rekomendowane odpowiedzi

Heh mam identyczną budę jak Ty, tylko nie zmodowaną ;]. Odnośnie układu, to ładny i skromny czyli taki jak mój ;). Kiedyś będę musiał wstawić fotki swojego kibla. Jeśli chodzi o chłodnice i 2 bloki to nie jest za ciepło? Sam muszę przyznać, że przy mojej kanapce i Vmodzie na 4850 temperaturki w całym układzie ostro skoczyły i byłem zmuszony dokupić 2x12cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis dopiero zajrzalem tutaj i w krotkiej chwili moglem porownac ver1 z ver2 i... znaczacy postep:) W 1 brakowalo mi oswietlonej lewej gornej czesci plyty. Dzieki wezykom teraz jest cud miod malina, jak ktos wspomnial wyzej niepasuje ciagle wentyl na procku, dalbym tam taki sam jak w tyle swiecacy - dopelnilo by mysle kompozycje.

Tak czy siak - bardzo mi sie podoba :) Nie jestem fanem zielonego, ale ten kolorek w polaczeniu z orginalnym malowaniem daje rade!

Tak trzymaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze kiedys ;) tempy sa znosne i daje rade.

Myslalem nad tym, zeby jeszcze zwodowac mostek, ale szkoda mi hajsu na ladny bloczek + zlaczki do tego, znajac zycie, to 200-300zl jak nic. A wentylator... kto wie, moze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, na jednej chlodnicy 1x120 taką grafe i jeszcze procek to troche mało zyskasz w porównaniu z fabrycznym chłodzeniem, kolejna sprawa to wiatrak na pamięci, litości, wystarczy jedna 70-ka :wink2:

Miales ze wiesz ze nie daje rady? U mnie jest ciszej, wydajniej i fajniej.

Pozatym nie mam mniejszego wentylatora, mialem dac delte 120mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem nad tym, zeby jeszcze zwodowac mostek, ale szkoda mi hajsu na ladny bloczek + zlaczki do tego, znajac zycie, to 200-300zl jak nic. A wentylator... kto wie, moze ;)

Miałem na takiej mobo F2NB zamocowany krzywo. Tempy były około 38-40 max w stresie. A koszt samego bloku nie tak znowu wielki. 

Ogólnie bardzo fajny kibelek w klimatach jakich lubię czyli acid green i UV ;] Co do temperatur. Na bank są niższe niż na originalnym chłodzeniu. 

Ta chłodnica nie jest jakaś super wielka. W swoim układzie mam teraz 120mm grubaska i daję radę z pozytywnym skutkiem. 

Na q6600@3GHz  4850@stock w idlu mam 33/35/28/28 na jajach i na grafie około 33-35. W strsie proc ma 25*C wiecej i grafa coś kolo 1012*C wiecęj. 

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miales ze wiesz ze nie daje rady? U mnie jest ciszej, wydajniej i fajniej.

no to podaj jakie masz spadki temperatur na grafie i jakie zwyżki na procku, jestem poprostu ciekaw jak sobie daje rade taki układ. U mnie też zwodowana jest tylko grafa i procek, ale wszystko chłodzą dwie chłodnice (3x120 i 2x120) i temperatury są naprawde bardzo niskie, dlatego zastanowiło mnie jak to będzie działać z jedną, zwłaszcza po godzinnym graniu :blink:

Co do wiatraka, to tłumaczenie, że sie nie ma, nie znaczy, że sie nie da :wink:

Ale co do układu to można było zastosować złączki 45 stopniowe, ale to możesz mienić w przyszłości, jak będziesz wymieniał węże lub wodował jeszcze mobasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to podaj jakie masz spadki temperatur na grafie i jakie zwyżki na procku, jestem poprostu ciekaw jak sobie daje rade taki układ. U mnie też zwodowana jest tylko grafa i procek, ale wszystko chłodzą dwie chłodnice (3x120 i 2x120) i temperatury są naprawde bardzo niskie, dlatego zastanowiło mnie jak to będzie działać z jedną, zwłaszcza po godzinnym graniu :blink:

Co do wiatraka, to tłumaczenie, że sie nie ma, nie znaczy, że sie nie da :wink:

Ale co do układu to można było zastosować złączki 45 stopniowe, ale to możesz mienić w przyszłości, jak będziesz wymieniał węże lub wodował jeszcze mobasa :)

Wiatrakow to ja w ogole nie posiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek z serii tych bardzo cieplych i slabo kretliwych: 4GHz 1.32V

Idle:

CPU - 44

GPU - 45

Stress:

CPU - 60

GPU - 52

Po godzinie orthosa i atitoola. Ciszej i wydajniej jak na boxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi