Tomasz25 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Witam serdecznie, Jakiś rok, półtora temu zakupiłem sobie Radeona x800gto (specjalnie żeby pograć w Gothica 3 :D ). Karta od początku działała normalnie, ale po 2-3 godzinach grania na ekranie pojawiały się artefakty - linie rozchodzące się promieniście ,mniej więcej ze środka ekranu. Oczywiście uniemożliwiało to grę. Kartę oddałem na gwarancję. Niestety odesłano mi ją, twierdząc że jest w pełni sprawna. Rzekomo testowano ją na wszystkich możliwych programach, ale testy nie wykazały usterki. Może ktoś z Was będzie miał pomysł co było powodem artefakt? Dodam jeszcze może, że w żadne inne gry nie gram, więc karta nie była testowana na innej grze... Z góry dzięki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 wyraźnie widać że karta się przegrzewa ;] zainstaluj ATI TRAY TOOL lub Riva tuner i spr temperatuje rdzenia po graniu (najlepiej w czasie) jeżeli masz karte na r480 to wina zapewne leży po stronie pamięci - we wszystkich x800 owe grzeją się tragicznie ;] (w r480 przegrzanie nie powoduje artefaktów ;] ) jeżeli "młodsze" rdzenie (r430 itp) to może być też wina przegrzewania gpu. więc albo obniżysz taktowania albo zainwestujesz w lepsze chłodzenie / cyrkulacje powietrza w budzie ;] jeden wentylator wiejacy na memki powinien na początek wystarczyc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...