rapciuch Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Może i powinienem dać do działu o pamięciach, lecz uznałem, że ten będzie właściwszy ze względu na wiek sprzętu. Posiadam płytę główną MSI MS-6163 Pro. Kupiłem na allegro używane kości pamięci - 2x256MB 133MHz. Problem jest taki, że z jedną z tych kości komputer nie chce wstać - próbowałem umieszczać ją w każdym slocie. Druga pamięć działa bez zarzutu - widać że jest innej firmy ale także ma 133MHz. Myślałem, że może płyta nie radzi sobie z tą pamięcią bo teoretycznie obsługuje 100MHz pamięci, ale reszta pamięci jakie mam bez problemu na niej chodzą (nawet w połączeniu 256 133 MHz - ta 2 kupiona, 128 133MHz - ta co miałem). Czy mogę w 100% stwierdzić, że pamięć jest uszkodzona? Nie mam niestety żadnego innego sprzętu na którym mógłbym ją sprawdzić... moi znajomi też raczej nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Ta co nie chce chodzić, to jest jedno, czy dwustronna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Hmm.. teraz już nie wiem. Sprzedałem kumplowi, któremu chodzi. Musiała po prostu nie podchodzić pod bx :] Dzięki za zainteresowanie tematem. Poczytałem trochę o problemach z pamięciami pod bx - tak, że możliwe, że nie była odpowiednia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...