Skocz do zawartości
user128

Problem W Grach // Rozmywanie Sie Obrazu Artefakty Itd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otoz pojawil mi sie problem ktorego wczesniej jakos nie zauwazylem, bo go nie bylo ;/

Systuacja wyglada tak ze gdy wchodze do obojetnie jakiej gry nagle na ekranie zaczynaja dziac sie cuda,

obraz zamienia sie w paski, szlaczki, kolory sie odwracaja ogolnie nic nie widac na ekranie poniewaz obraz jest tak znieksztalcony, pojawia sie to czasem odrazu po wlaczeniu gry a czasami po kilku minutach grania. Dodam ze jest swiezy windows. Mialem to kilka razy na viscie ale myslalm ze bylo to spowodowane przez firewalla, odinstalowalem go i jakos sprawa ucichla lecz nie na dlugo bo problem pojawil sie znowu tym razem na xp...Prosil bym o jakas pomoc w tym temacie

Amd X2 2,3 / Oc 2,50 Ghz

Mobo: Foxconn 560a

Geforce 8600 gt 512mb

4Gb A-data EE Cl4

win: Xp sp2 32 bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek masz podkręcony i to może być wina, sprawdź temp. na procesorze i grafice np. Core Temp (procek) i GPU-z (grafika) ja bym typował że grafika się przegrzewa bo jak uruchamiasz grę to się zawiesza, inna możliwość to sterowniki (mało prawdopodobne) (mam sp3 i wszystkie aktualizacje i nie mam problemów GF7600GS), uszkodzona karta graficzna, czytałem że seria GeForce 84xx i 86xx wyszła wadliwa więc tu może tkwić problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak temperaturki sa monitorowane na biezaco i sa ok, no wlasnie nie wiem co z ta wada techniczna co wspomniales, wydaje mi sie ze gdyby byla taka wada ukazala by sie odrazu na poczatku uzytkowania aczkolwiek problem jakis jest bo cos nie chodzi tak jak powinno...obraz sie nie zwiesza tylko wlasnie wyglada to tak jak bym bawil sie w o/c na karcie...tak jak by zegary byly za mocno podciagniete, ale wlasnie nic przy grafice nie robilem chociaz mialem zamiar :) stery wlasnie zmienilem na inne i to samo. Tez bym stawial wlasnie na grafike tylko nie wiem co z nia moze sie dziac zlego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takie cyrki na jakiś driverach betach...

Zainstalowałem je bez odinstalowywania starych i cała grafika w 3D się sypała... Co dziwne tylko w DX.

W OpenGL było OK.

Jeżeli wykluczysz sterowniki to spróbuj jakimś programem do testowania grafy np. Furmark

Odpal i zobacz co się będzie działo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi