Skocz do zawartości
remyleblau

Zestaw Do 1100 Max - Cpu Mobo Ram Gfx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, calkowity budzet jaki chce przeznaczyc to 1100 razem z wysylka, najlepiej by bylo gdybym zamawial sprzet w jakims sklepie gdzie wysylka od okreslonej kwoty jest gratis (oczywiscie w tym wypadku musialaby byc to kwota nizsza niz 1100 ;) ) - znacie moze jakies ktore oferuja gratis wysylke od, powiedzmy tysiaca zl, majac przy tym sensowne ceny?

Co do samego sprzetu to potrzebuje cpu, mobo, gfx, zasilania, ramow i ewentualnie hdd. Jesli ktos mialby jakies propozycje zmian to bede wdzieczny zarowno za te z hdd jak i te bez. Nie potrzebuje nastomiast calej reszty czyli jakis rw, mysz/klawiatur, sfx, monitorow etc.

Przegladalem topic z zestawami i skleilem sobie cos takiego:

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180 - 190 zł

Płyta Główna : Gigabyte P31-DS3L - 169 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 99 zł

Karta Graficzna : Gainward Radeon HD4850 512MB - 460 zł

Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 90 zł

Calosc 1008, w zaleznosci od sklepu +/- kilkanascie zl.

Mam kilka pytan odnosnie tego zestawu:

Zalezy mi na tej karcie, nie bedzie ograniczona przez cpu?

Mozliwe bedzie podkrecenie tego proca na standardowym chlodzeniu? oczywiscie nie mowie o jakims kosmicznym OC

Jak jest z ta zasilka - podepne np jakis ATA HDD? zadnego info nie znalazlem, wymieniaja tylko zasilanie sata

Da sie wyciagnac cos wiecej do 1100?

I jeszcze jedno - mam leciwa obudowe (z ~5 letniego sprzetu, ATX mid tower zdaje sie, 4 zaslepki na napedy z przodu) - nic sie nie zmienilo jesli chodzi o budy? Bez problemu podlacze stuff pod np to mobo? Pewnie noobowe pytanie ale od dobrych kilku lat nie jestem na bierzaco z hardware.

Jesli ktos zna sensowne sklepy z gratisowa wysylka powyzej np 1000zl to tez bylbym wdzieczny.

Edytowane przez remyleblau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kolei:

karta nie bedzie ograniczana prze cpu, pod warunkiem ze podciagniesz go do ~3GHz, bez oc proc bedzie ograniczal grafe

na boxie da sie podkrecic, do ile dokladnie to zalezy jak dana sztuka bedzie sie grzala

zasilacz oczywiscie ma normalne molexy dysk ata da sie podpiac

do 1100 to jest raczej optymalny zestaw

@Radioactive

wszystko pasuje i po oc procka nie bedzie sie ograniczac

nalezy tylko pamietac o problemach tej plyty z obsluga 4 modulow ramu, teoretycznie obsluguje 4 moduly jednostronne, w praktyce nie udalo mi sie jej tak odpalic, dlatego jesli jest mozliwosc dolozenia to polecam kosztujaca ok 210 zl GA-P35-DS3L, to praktycznie ta sama plyta, tylko na chipsecie P35, ktora nie ma problemow z ramami

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E2180 - 190 zł :zonk:

wg mnie lepiej kupic e6320 lub e6300 ktory bedzie lepszy o wiele od tego e2180

alboinnego pentiuma np e2140 lub e2160, ja z miesiąc temu szukalem proca to e2160 byly chyba po 140 albo mniej

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi