pk111 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 cześć mam problem z oglądaniem filmów w jednym komputerze...chodzi o to ,że w większości formatów filmów jakie otwieram jest tylko czarny obraz z ledwo widocznymi postaciami i dźwiękiem ...nie ma normalnego jasnego obrazu z kolorami tylko czarne tło z lekkimi zarysami postaci w filmach...ten problem występuję w takich formatach plików jak avi,flv,rmvb,mp4 i w odtwarzaczach takich jak Media player classic,Real player, Vlc,Vplayer...otwiera te filmy i pokazuje normalnie tylko Best player...ale ten z kolei nie otwiera plików rmvb więc mam problem ...chyba nie jest to kwestia kodeków ,bo mam zainstalowany pakiet K-Lite codec pack...używam też Vlc ,który ma wbudowane kodeki i w nim też występuję ten problem ,ale tylko na tym jednym komputerze ,bo z kolei na drugim komputerze te same filmy w vlc działają normalnie ,a tylko na tym nie ma w nich prawidłowego obrazu... macie jakieś pomysły z czego to może wynikać i co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 masz przyciemnioną nakładkę video we właściwościach karty graficznej. Bestplayer otwiera wszystko gdy tylko kodeki są zainstalowane. Oczywiście nie można z nimi przesadzić bo się problemy nowe będą pojawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk111 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 dzięki,ale nie mogę znaleźć we właściwościach opcji ,żeby rozjaśnić obraz ...karta to GeForce 4MX 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...