soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Witam wszystkich, Mam dość nietypowy problem, w dziedzinie podkręcania jestem LAMA :wink: i żeby coś zrobić muszę mieć jakikolwiek punkt oparcia. Na nowy sprzęt narazie nie mam perspektyw (brak kasy :wink: ) Szukałem jush na forum opisów podkręcania itd. ale opisy są albo mało dokładne, albo dotyczą sprzętu innego nish mam... a posiadam coś takiego: PROCEK: Manufacturer: Intel Family: Celeron Internal Clock: 701 MHz Internal Clock Maximum: 701 MHz External Clock: 142 MHz Socket Designation: SLOT 1 Capabilities: MMX, CMov, RDTSC, SSE Version: Pentium III CPUID: 0x00000686 Oczywiście 66x10,5 MOBO: Manufacturer: Abit Model: I440BX-W977(BX133-RAID) Version: N/A BIOS Vendor: Award Software International, Inc. BIOS Version: 6.00 PG BIOS Release Date: 12/03/2001 BIOS Properties: Plug and Play, Flash, AGP Ustawienia biosu według http://neony.republika.pl/bios.php PAMIĘĆ: 512 MB w trzech kościach: DIMM 256 MB SDRAM (PC 133) SpecTek DIMM 128 MB SDRAM (PC 133) SpecTek DIMM 128 MB SDRAM (PC 133) NoName GRAFICZNA: Description: Creative 3D Blaster GeForce2 MX Manufacturer: NVIDIA Name: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Total Local Video Memory: 32 MB DDR Total Local Texture Memory: 32 MB Total AGP Memory: 128 MB Display Driver Version: 4.13.01.3082 Driver WHQL Certified: Yes Taktowanie 175@286 (Przed instalacją Detonatorów komp widzał ją jako GB03000 (czy jakoś taq :wink: )) A teras o co mi chodzi: -jaq uzyskać z tego sprzętu maxymalną wydajność :?: (bez ryzyka, chodzi mi o bezpieczne podkręcenie, bez ingerencji w sprzęt) -jaq podkręcić procka :?: (w BIOSie mam zablokowane ustawianie FSB i nie mogę zmienić) -jaq podkręcić karte graficzną :?: (versja bez radiatora ani coolera) Mam nadzieje, że nie będizecie mi mieli za złe, że założyłem nowy temat pomimo ogromu podobnych tematów, ale nie znalazłem opisu zabawy ze sprzętem takim jaq mój a nie chce eksperymantowć z podobnym sprzętem bo może się okazać she sobie zjeb!e kompa (a może przeoczyłem bo nie trudno przeoczyć któryś z około 1200 wyników wyszukiwania jakie znalazłem :roll: ) pozatym mam mało czasu bo za niecały miesiąć maturka :? Z góry dzięki za pomoc 8) ReSpEcT :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 zablokowany to masz mnoznik,a nie fsb fsb masz 66 i 83-200(moze 150)?? jak tak masz to musisz go ustawic na fsb83 ,podniesc napiecie na rdzeniu (napisz jakie opcje masz) i jak chcesz tak bezpiecznie miec to wlacz mnoznik 1/3 dla pci to wszystko w soft menu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 KGB aż taq wielką lamą nie jestem, :wink: rozrużniam mnożnik do FSB Poprostu wchodząc do BIOSa nie moge zmieniać wartości FSB. Napisałem wyraźnie "(w BIOSie mam zablokowane ustawianie FSB i nie mogę zmienić)" :x Ze Celerony2 maja mnożnik blokowany to wiem doskonale Daltego proszę o pomoc. Gdybym mógł zmieniać magistrale w BIOSie to podkręciłbym proca po przeczytaniu pierwszego FAQ'a jakiego znalazłem w sieci. I właśnie w tym tkwi problem że mój BIOS nie pozwala mi zmieniać wartości FSB (chciałem najpierf delikatnie na 75 ustawić a tu lipa) i nie umiem znaleźć nowszego BIOSa do mojej MB bo stronka producenta www.abit.com.tw nie odpowiada :cry: a nie chce zmieniać zworkami :? bo z tego co wiem to przy zworkach są magistrale 66/100/133 a skok na 100 to chyba dla mnie za dużo bez odpowiedniego chłodzenia. Btw to w Soft Menu mam dostępne dwie opcje, później napisze jakie bo nie pamiętam nazw :wink: Ale dzieki za próbe pomocy :) UPDATE He wchodząc do BIOSa żeby sprawdzić te opcje jakie mam dostępne znlazłem jeszcze taką malutką notke jaq włączyć USER DEFINE i ona chyba rozwiązała wszystkie moje problemy dotyczące procka :D Ale co do reszty to to dalej prosze o pomoc :D A i karte sobie troszkę podkręciłem progsem RIVA TUNER ze 175@286 na 185@309 Zobacze jaq pójdą testy 3dMarkiem2001 :D Procek podkręce zgodnie z Twoimi instrukcjami KGB :D Napiszcie czy karte dobrze podkręciłem czy moge więcej :D Przypomniam she na grafie nie mam coolerka ani radiatorka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 to że masz kartę bez coolera to dobrze bo masz porządny radiator. zasadź na nim wiatrak 4x4 lub lepiej 5x5 cm i looz po drugie zmien bios na nowszy, może będą możliwości zmiany fsb lub zmien w biosie na 75. przy 83 może ci dysk odmówić posłuszenstwa lub się zjarać - bywało i tak. ale jeśli chodzi na fsb 83 to spoko. masz niestety płytę na intelu więc ciężko puścić proca na fsb 100 MHz. na VIA nie sprawia to zazwyczj problemów i miałbyś 1050 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 to ten Abit ma zworki? jak na abicie fsb nie mozesz zmieniac to wielki LOL ,cos z tym procem nie tak jak to plyta na socket 370 to dziwne zabezpieczenie ma ten celer tylko bios ci moze pomuc,nawet jak starszy znajdziesz to sprobuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jaq zmienić FSB jush doszedłem tylko właśnie nie wiem czy na 75 czy na 83 :D A dysk mam Seagate'a U5: Name: ST340823 A Manufacturer: Seagate Capacity: 37.24 GB I jest podpięty do kontorera RAID :D Characteristics: 5.0V Device Class: SCSI Controller Device Name: HPT370 UDMA/ATA100 RAID Controller Device Manufacturer: Highpoint Device Driver Date: 06/18/2000 Nie chciałbym żeby coś się z nim stało :D więc narazie dam FSB 75 ale jeśli jessteś pewien Gr8-2N że nic mu nie będzie na FSB 83 to napisz :D KGB jednak jestem troche LOL bo nie zczaiłem od razu że można włączyć USER DEFINE :D THANKS za HELP :D Piszcie dalej co mam robić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 kurde,kurde a chcialem napisac zeby wlaczyc reczne ustawianie ale se mysle ze sie obrazi bo to oczywiste kurde zacznij od 75 ,a 83 juz wyzej pisalem na raid albo nie pojdzie 83 przy pci 41,5 ,albo pojdzie jak wlaczysz pci 27,7 to pojdzie mobo 100%,a proc niewiadomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Ten Abit ma płynną regulacje FSB wystarczy ustawić w SoftMenu3 procka na "manual" i samemu dobrać odpowiednie :twisted: FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 na raid albo nie pojdzie 83 przy pci 41,5 ,albo pojdzie jak wlaczysz pci 27,7 to pojdzie mobo 100%,a proc niewiadomo KGB troszkę jaśniej pliiis :D :wink: Napisze co na razie zrobiłem :D Walnąłem FSB 75 i teras procek jest 788MHz FSB to PCI dałem na 1/3 FSB to AGP dałem na 2/3 Napięcie defaultowe 1,70 W 3dMarku2001se mam teras ponad 200 3dMarków więcej :D (ale jeszcze Ge-Forca podciągnąłem RIVA TUNERem 175/286@185/315) Co do karty graf to mogę więcej czy wystaczy :?: THX piszcie dalej :D To mi się zaczyna podobać a teras ide troche potestować wydajność w Counter-Strike'a na Lanie :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 na raid albo nie pojdzie 83 przy pci 41,5 ,albo pojdzie jak wlaczysz pci 27,7 to pojdzie mobo 100%,a proc niewiadomo KGB troszkę jaśniej pliiis :D :wink: Napisze co na razie zrobiłem :D Walnąłem FSB 75 i teras procek jest 788MHz FSB to PCI dałem na 1/3 FSB to AGP dałem na 2/3 Napięcie defaultowe 1,70 W 3dMarku2001se mam teras ponad 200 3dMarków więcej :D (ale jeszcze Ge-Forca podciągnąłem RIVA TUNERem 175/286@185/315) Co do karty graf to mogę więcej czy wystaczy :?: THX piszcie dalej :D To mi się zaczyna podobać a teras ide troche potestować wydajność w Counter-Strike'u na Lanie :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 KGB: "jak chcesz tak bezpiecznie miec to wlacz mnoznik 1/3 dla pci" jesli nawet by to przeszlo przy FSB 83 to niedowarosciowanie dla pci by sprawilo, ze wszystko by chodzilo wolniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 KGB: "jak chcesz tak bezpiecznie miec to wlacz mnoznik 1/3 dla pci" jesli nawet by to przeszlo przy FSB 83 to niedowarosciowanie dla pci by sprawilo, ze wszystko by chodzilo wolniej.ale jest gwarancja ze pojdzie a jak pojdzie to pozniej mozna zastanawiac sie na podwyzszeniem pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 soultaker teraz dawaj wyzsze fsb ,az sie zwiesi jak sie zwiesi to daj wyzsze napiecie i dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 OKEJ :D Mam jakiś progs do pomiaru temperatury :D SpeedFan v4.07 i Coller ma około 4000 RPM a procek teras jaq mam otwarte 4 internet explorerki, dopalonego FlashGet'a, WinAmp'a,i jakiś tam jeszcze badziew w stylu GG to ma temperature 30 - 35 stopni celsjusza :D To chyba dobrze :D Bo z tego co wiem to standard dla Celeronów to około 40 stopni :?: Napiszcie mi jaq mam ustawić FSB to PCI oraz FSB to AGP jaq zmienie FSB na 83 i jaq ustawić te warości dla wyszego FSB (wiem, że dla PCI powinno być jaq najbliżej 33MHz a dla AGP 66MHz) :D Pozdro. Piszcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 dla fsb>83 pci 1/3 agp 2/3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Eh. DZIĘKI WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO :D :!: Komp działa stabilnie przy FSB 83 :D Temperatura procka około 35*C przy otwartej obudowie (z włączonymi podstawowymi aplikacjami jaq wyżej) :D Procek ma zegar 872MHz i działa stabilnie, nic się nie wiesza, zaras zrobie 3dMarka :D Jestem ciekaw na jaką wartość moge ustawić taq bez ryzyka :D Podkręce go jeszcze na 900MHz i zostawie (no na 903 z FSB 86x10,5) tylko nie wiem czy mam podnieść przy takim taktowaniu napięcie :?: bo jest default 1,70 Mam zmienić na 1,75 :?: albo 1,80 :?: Napiszcie prosze :D Dzięki jeszcze ras za wszystko :D Overclocking jaki zrobiłem bardzo mi jaq na razie odpowiada, co dalej to zobacze jaq troche komp popracuje bezawaryjnie i bez zwisów 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Może jednak nie do końca się udało :? W 3dMarku mi się zawisza przy Game 1 HighDetail co robić powiedzcie, napięcie zwiększyłem z 1,70 na 1,75 Jaq wiecie pshes co to jest to napszcie :D Dzięx :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Troll Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 witka Tak na poczatek dobra rada:::proponuje najpierw zająć sie procesorem ramem a dopiero jezeli uda ci sie znależć optymalna stabilna prace zabrac sie za grafe:)) tak na 100mhz fsb to ten proc powinien spokojnie sie podniesć chyba że masz pecha, napięcie 1.75v również mu nie zaszkodzi ( masz cor.proc. def.1.5v czy 1.7V) pozmieniaj też czasy na pamięci z 3 na 2 powinno spoko chodzic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Troll Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 sorki ale przegapilem że masz def.Vcor.=1.7V czyli bezpieczne nap możesz u zapodac takie jakie płyta potrafi dać na max.chyba 1,7V +0,25V a może sie myle ale chyba nie:)) Ja mam BE6-2 i cel 566 puszczona na fsb 103 przy 1.5v@1.75V (max płyty)przy boxowym colerku:) i tyle:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Troll Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 a i jeszcze jedno przeciez bx133 nie byl na slot1 tylko na fcpga chyba ze sie myle.?? masz przejściówke do proca czy podrtawka jest bezp na płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 No więc taq zacznijmy od początq :D Procek jest Socket370 ( PGA 370 Socket ) :) Pozmianie magistrali FSB wszystko działa spoko :D Ustawienia (przy FSB 75MHz) BIOSa są takie http://neony.republika.pl/bios.php Innych ustawień poza PCI i AGP nie ruszałem. Przy zmianie FSB na 75MHz wszystko jest okej i działa ładnie, ale jaq wrzuciłem FSB na 83 MHz (napięcie na 1,75V) to przy próbie 3dMarkiem2001se się zawiesza komp na drugim teście czyli Game 1 HighDetail (przestaje reagować na wszystko, zostaje tylko RESET :( ) Pytam więc co mam z tym zrobic dalej, a ustawić FSB na 100MHz bez upgrade'u chłodzenia się troche boje :D Chociash 1050MHz to kusząca propozycja :D Napiszcie jakie mam ustawiać wartości FSB i jaq zwiększać napięcie ? I dlaczego przy FSB 83, napięciu 1,75V PCI 1/3, AGP 2/3 się zawiesza w 3DMarku :?: :?: :?: 8) PS. Procek mam OEM :D i wentylator jakiś standardowy, wyciąga 4000 rpm i procek w windzie ma temp koło 30 - 35*C :D PS/2 ;) Jaq ktos ma chwile czasu i chęci to mogę na privie dać nr GG :D Dzięki, piszcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 wiesza sie bo chce wiecej napiecia niestety masz proc z tej gorszej serii na 1.7v i zeby go podkrecic musisz dac wiecej napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 No ok, ale na ile mam zwiększyć napięcie i czy to za bardzo nie nagrzeje procka :?: Ja nie mam boxowego chłodzenia tylko jakiś standardowy coolerek. Po drugie wiem że ustawienia PCI to FSB1/3 i AGP to FSB 2/3 są dobre dla magistrali 100 MHz, a czy np przy magistrali takiej jaq ja chce czyli 85MHz nie są wtedy za niskie częstotliwości dla PCI i AGP ? Czy nie obniży to wydajności ? Aha i z nowym BIOSem 8) odblokował mi się w BIOSie MNOŻNIK :D i mogę nim dowolnie operować. Ale nie wiem czy powinienem :D I czy lepiej jest zostawić FSB na 66MHz i zwiększyć mnożnik np na 13,0 albo 13,5 (i czy przy zwiększeniu MNOŻNIKA tesh trzeba zwiększyć napięcie) Czy lepiej kręcić FSB :?: Odpisujcie szybko albo zagadajcie na priva to dam nr GG ofkoz jeśli ktoś dysponuje chwilką wolnego czasu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 mnoznika nie zmienisz,w biosie mozesz ustawic jaki chcesz,ale i tak pozostanie ten sam na 85MHz mnozniki 1/3 i 2/3 zanizaja wydajnosc,ale najpierw zrob stabilnego proca,a pozniej bedziesz mogl probowac dzialac na 1/2 i 1/1 napiecie mozesz zwiekszac ile wlezie (do 1.9v-2.0v) zalezy od chlodzenia jak masz slaby wiatrak to kup za 30pln titana D5B (od athlona ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 OK, następne pytanie :) Jaq zwiększę napięcię to wzrośnie mi tempratura procka... przy jakiej temperaturze (pomiar w biosie czyli proc nie obciążony) powinienem się zacząć martwić o lepsze chłodzenie ? Zaras go wykręcę na FSB 85Mhz i dam napięcie 1,8V jaq pójdzie 3dMark to zostawie a jaq nie pójdzie to dam 1,85 :D Słyszałem she celiny mogą pracować w temp. nawet do 90*C np po przy intensywnej grze w Q3 ale proc się wtedy chyba qrewsko szybko zużywa... Jeśli jestem w błędzie to mnie porawcie ;] Aha i jaką powinien mieć standardowo temperature procek po oc 700@902 :?: :?: :?: Przypominam she ja chce wszystko zrobić bezpiecznie z minimalnym ryzykiem utraty sprzętu, bo na nowy nie ma na razie hajsu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Chyba SUKCES 8) :lol: 8) Ustawiłem szynę na 85MHz i zwiększyłem napięcie na 1,85V. Komp sie pięknie odpalił, winda nie miała problemu z uruchomieniem się, i co mnie ucieszyło 3DMark2001se poszedł calutki :D mam o jakieś 500 3DMarków więcej :D nish przy nominalnych 700MHz :D Teras bym się chciał zająć kartą graficzną :D (ale jeszcze troche potestuje procka może wycisne go na 933MKz ale nie wiem czy FSB 88-89 nie będzie jush za dużo) Wentylator postaram się zmienić na ten który mi doradzasz KGB a ten który mam teras na procku zamontuje na karcie graficznej :D Jaq jeszcze jakieś sugestie to piszcie :D Aha procek po skończeniu testu 3DMarka miał 37*C :D To chyba dobrze :?: Pozdrowienia 8) :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 narazie masz dobra temp. ,proc moze pracowac do 70C ,ale podkrecony pewnie zawiesi sie powyzej 50C (moze 60C) nie wiem jakie napiecie mozesz max dac,ale mozesz ciagnac wyzej dopuki stanie sie niestabilny co do grafy to poczytaj na forum,tych mx bylo tyle,ze ogolne wiadomosci maja jak najbardziej zastosowanie do niej,do podkrecania grafy wygodny jest power strip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ciekawe czy twój procek wstanie na FSB = 100MHz ? Temperaturę masz OK więc powinno się udać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 taka celine podkrecisz na 1000 spokojnie na wodnym - wtedy wydajnosc bedzie najwyzsza.... niestety fsb bedzie i tak niskie nie to co w AMD (boc to nie pentuimcztery :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Według mnie spokojnie możesz dać napięcie na 1,9 i do tego FSB na 100. Proca nie spalisz bo co 37*C... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...