Skocz do zawartości
soultaker

Problem Cel700 @ Abit BX 133 & GF2MX

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wszystkim za zainsteresowanie :D

Jednak chyba zostanę pzy takich ustawieniach jakie mam. Procek po ok 3 godzinach grania w CS'a (1024x768x32, co się dało to na maxa, max_fps na 85 ustawione bo takie odświerzanie monita w tej rozdziałce i prawie nonstop było te 85 klatek :D spadało tylko przy wybuchach granatów i jaq naprade dużo sie działo na ekranie :wink: ) Po zakończeniu gry temperatura proca wynosiła 50*C a po małej przerwie szybko spadła do 34*C :D

KGB: Napięcia mam do 2.0V Teras mam na 1,85V i chodzi ładnie nie przycina i nie wiśnie. Ale procka jush zostawie, no moshe jeszcze kilka MHZ dla FSB (taq do 90 i koniec :twisted: :wink: ) A teras się wezmę za grafe.

CL dla pamięci rozumiem she ma być ustawiona na 2 :D :?:

Aha i mam w BIOSie taka opcje i nie wiem do czego to jest

SEL100/66# Signal i do wyboru dwie opcje Low albo Default Napiszcie do czego to służy i co daje :wink:

Aha i jaq ustawić opcje Level2 Chcache Latency (do wyboru od 1 do 15 i chyba Diasabled :wink: ) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu sprawdzałem czy zmiana Level2 Cache Latency coś daje , ale odziwo wydajność cachu i ramu spadła a więc nie polecam. Co do SEL100/66# Signal to nie wiem do czego to służy :( , ale postaram się dowiedzieć :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thanks jeszcze ras :D

Zostawiam procka na 902 MHz po poszedł na 945MHz przy FSB 90 ale winda się jush nie uruchomiła a nie chce zbytnio podnosić napięcia żeby uniknąć przegrzania :D I taq jestem zadowolony z tego co udało mi się PRZY WASZEJ POMOCY zrobić dziękuje bardzo :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za HELPa, Jaq zmienie wiatrak to dam mu szyne conajmniej 90Mhz A coler z procka przełoże na grafe :D i ją tesh troche (bardziej) podkręce :D Narazie komp śmiga zajeb!ście, procek się nie przegrzewa (max 55*C) i nic się nie krzaczy. A 902,04MHz dają swoje :D W Counterze klatki żadko spadają poniżej 85 fps 8)

PS

Wydaje mi sie she topic moshna zamknąć.

8) BIG THANKS dal Wszystkich, którzy im pomogli :!: :!: :!: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...