wozaq Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Mam do Was pytanie, mianowicie chodzi mi po głowie, żeby zwodować jeszcze na maximusie mosfety przy pomocy bloczków od EK, no i czy jest jakiś większy sens to robić? Owszem fajnie wygląda wtedy itd. ale koszt jest spory 2x130zł + złączki, czy lepiej dać sobie spokój i zamontować coś np. od Thermalrighta na to i mieć ponad stówkę w kieszeni. Pytam bo myślę nad tym już ponad tydzień i nie mogę się zdecydować. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 popytaj sie ludzi na priv którzy maja wode na mofy czy oplaca sie jezeli chodzi o temp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) nie oplaca sie... Mialem HR-09S i U type 2 na P5K-E wifi/ap i zastapilem je Ek mosfet 3a, roznica zadna, HR-09 byly ledwie cieple, tak ze jak masz minimalny wywiew i tak lepiej pracowalu sporo niz standardowe chlodzenie mofow, do tego zaden HP nie podgrzewal ich doprowadzajac cieplo z mostka. Roznica wieksza niz 100pln, 2x130 + krocce to jakies powiedzmy 300pln wyjdzie srednio (4 krocce po 10pln, no chyba ze dasz jakies drozsze jeszcze, albo kontowe) Za 2x HR-09 zaplacisz gdzies 108pln z wysylka, np tutaj, sam od tego goscia bralem, bo akurat jak kupowalem swoje w qulingu nie mieli Type 2 S, tylko U (a chcialem juz takie jak zaleca TR do mojej mobo), nawet thermalright odpisal ze w Polsce nie da sie tego kupic, a nawet w europie ich praktycznie nie bylo, o dziwo u niego znalazlem w dobrej cenie, a jak poszukasz uzywek zaplacisz po 35-40pln za sztuke, bo chyba po tyle je ostatnio widzialem... W celach estetyczno/hobbystycznych mozna by je jeszcze wsadzic :) Fakt ze stawiaja niewielkie opory (te od EK przynajmniej) jest tylko pozytywny dla dzialania calego ukladu. Mozesz jeszcze napisac do Maniakalnego, on tam jakies bloki na mofy bedzie mial w fajnej cenie za kilka dni, troszki smigane ale w dobrym stanie, tylko bodajrze na maximusa mial by takie z plexi a nie acetalu. Edytowane 4 Września 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) Imho jak sie kreci quada, to trzeba. przy 45nm DC to chyba mija sie z celem. masz E6400 - moze sie przydac... Edytowane 9 Września 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...