taichi69 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Mam pytanie. Czy podstawowe kodeki w laptopie (od razu po kupieniu) sa gorsze od np K-lite czy innych? i czy ma to wplyw na plynnosc grafiki. Mam procek C2D 2.56, 4 giga ram, 512 karte NVidia 9600 GT i grajac w gre Kane and Lynch ktora ma duzo slabsze wymagania tnie mi sie przy najlepszych ustawieniach... nie wydaje sie to dziwne? i jeszcze jedno na co najlepiej zwroci uwage przy ustawieniu video gry tak zeby wygladala najplynniej i najladniej? Czy nie ma reguly? Nie wiem o co chodzi ale nawet jak dam najslabsze ustawienia to i tak sie tnie. Powiedzcie o co moze chodzic bo troche mnie to irytuje. Mam laptopa kilka dni kupilem go w celu pogrania w gierki a tu lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Sterowniki do Karty graficznej. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. NVidia 9600 GT W laptopie pewnie to jest wersja z literką "M" Nigdy jeszcze nie widziałem laptopa z pełno wymiarową kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taichi69 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 tak jak piszesz z literka M. Masz moze link do sterownikow? Maja to byc do kart NVidia ogolnie czy dokladnie do tego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) może masz włączony antyaliasing x4 i karta nie radzi sobie z wygładzaniem lub rozdzielczosć jest za duża.Sprawdź Edytowane 5 Września 2008 przez Tex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taichi69 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Powylaczalem wszystko, dalem najmniejsza rozdzielczosc i to samo jak wszystko bylo ustawione praktycznie na maxa. Sprawdzilem dwa sterowniki i nic... Zainstalowalem gre The Club ktora w prawdzie ma slabsze wymagania ale na maxymalnych ustawieniach smiga bez problemu... Edytowane 5 Września 2008 przez taichi69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Te "M" to chyba znaczy "mobile" i to jest moim zdaniem okrojona wersja - nie mam pojęcia zbytnio o laptopach. Sterowników szukaj właśnie do wersji "M", miałeś jakąś płytę do tego laptopa? ze sterami itp ? Ten problem występuje od dawno czy np od wczoraj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taichi69 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Nie nie bylo zadnej plyty. Jedyne co to recovery dysk. Z tego co wiem to ta karta jest calkiem dobra. Dalem za laptopa 4 kola ze wzgledy wlasnie na dobra grafike... Co do problemu to jest zwiazany tylko z ta gra... laptopa mam od niedawna gry od wczoraj. Sterowniki mam juz zainstalowane i nic sie nie zmienilo co oznacza ze nie musialem sciagac nowych. Tak mi sie wydaje Edytowane 5 Września 2008 przez taichi69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 niektóre gry mają tak spartolony engine, ze praktycznie nie da się na niczym grać na max a laptop nigdy nie jest z założenia maszyną do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Moim zdaniem, jeśli to tylko przy tej grze dzieją się takie komedie, to winą będzie właśnie gra. Zobacz jakieś uaktualnienia ( patch ), poprawki - może być , że gra nie współpracuje z "grafikami" z laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taichi69 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Potrzebowalem laptopa z tego wzgledu ze mieszkam za granica i wygodniej bylo mi przewiezc lapka jak stacjonarnego. Wybralem takiego zeby parametry byly w stanie sprostac nowym gra. Dzieki chlopaki za rade mam nadzieje ze to wina gry. Dzieki jeszcze raz i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...