Fynf Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Witam, Sprzęt mam jak w sygnaturce. Zwracam się do Was z odwiecznym pytaniem, które pojawia się w tym temacie, czyli jaką kartę kupić na szynę AGP? Co lepsze ATI, nVidia? Prosiłbym tylko o niesugerowanie zmiany całego kompa. Wiem, że jest słaby i grafa to ostatnia rzecz jaką do niego chce dołożyć bo w najbliższym czasie przesiadam się na konsolę. Dziękuję za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 HD3850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 HD3850... jak przestana kosztowac 350zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Jak i tak przesiadasz sie na konsole, to nie warto tyle kasy dawac w grafe. Poszukaj X1950PRO. To fajna karta. Do tego sprzetu nic wiecej nie trzeba (1GB Ram :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 w 3850 niema co sie ładować, będzie się nudzić z aktualnym configiem. Najlepszym wyborem w takim razie jest x1950, nie bierz takich wynalazków jak 3650 ddr2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Ano X1950 PRO 512MB DDR3. Widzę taką z kup teraz za 300zł: http://www.allegro.pl/item432286403_sapphi..._karta_agp.html A najlepiej poszukaj takiego http://www.allegro.pl/item429072872_powerc..._gwarancji.html Wynalazki serii HD 3XXX na AGP raczej odradzam. Edytowane 5 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 moim skromnym zdaniem grafe ktora posiadasz jest na styk i po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania lepiej zainwestuj w ram lepszy komfort uzytkowania kompa. A nowy radek i tak bedzie sie strasznie nudzil na tym p4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 moim skromnym zdaniem grafe ktora posiadasz jest na styk i po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania lepiej zainwestuj w ram lepszy komfort uzytkowania kompa. A nowy radek i tak bedzie sie strasznie nudzil na tym p4.Jeśli zainwestował już w komfort w postaci monitora 1920x1200 to mocna karta może się przydać nawet z takim CPU :) a stara dostała ciężkiej zadyszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fynf Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania... choćby po to by na PCcie komfortowo grać w te gry, których nie ma i nigdy nie będzie na konsole, a które należą do moich ulubionych. Dlatego właśnie cenię sobie wszelkie rady wskazujące jakieś modele i podające wady i zalety pozostałych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Akurat ten proc X1950PRO ograniczac nie bedzie, ludzie bez przesady :) Ale jest inna sprawa. 1GB ramu = ciecie w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fynf Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 1GB ramu = ciecie w grach. hmmm... coś w tym jest. A dlaczego odradzacie "wynalazki" HD3... na AGP? Pytam bo mój znajomy usilnie próbuje przekonać mnie do HD3850 albo "w ostateczności" HD3650. Po Waszych komentarzach zaś bardzo poważnie zacząłem zastanawiać się właśnie nad x1950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 hmmm... coś w tym jest. A dlaczego odradzacie "wynalazki" HD3... na AGP? Pytam bo mój znajomy usilnie próbuje przekonać mnie do HD3850 albo "w ostateczności" HD3650. Po Waszych komentarzach zaś bardzo poważnie zacząłem zastanawiać się właśnie nad x1950. Nie wszyscy odradzają. Głownie chodzi za o cenę. Sporo zależy od rozdzielczości monitora i ceny x1950. HD3850 jest wydajniejsza ale w części gier nie da to rezultatu przy takiej konfiguracji komputera (zabraknie RAM lub wydajności CPU) Trudno znaleźć test porównawczy tych kart. Tu jest z Oblivion ale oddzielnie w innych konfiguracjach. http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...t_14.html#sect0 http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...0_26.html#sect0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 jeśli chcesz coś lepszego, to nie wydawaj kasy na serię 38XX na AGP, tylko zmień platformę i kupisz sporo taniej tą kartę do tego zyskując sprzęt który będzie wykorzystywał jej potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fynf Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 HD3850 to z tego co widzę strasznie prądożerna jest a moja zasiłka to 380W. Może nie podołać. Co zaś się tyczy lepszego sprzętu to jak pisałem, niedługo konsolę będę miał. Co zaś się tyczy gier, w które chcę grać na PC to: X3 Reunion (niedługo X3 Terran Conflict) i Silent Hunter IV. Na tych dwóch zależy mi najbardziej. A co sądzicie o HD3650? Dziwna sprawa, technologia "teoretycznie" nowsza a zdecydowanie tańsza jest niż x1950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Jak bys byl zainteresowany to mam na sprzedasz karte na agp x1950pro od powercolora, mam tez ram :D Jak by co to wal na PM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Ten Neotec 380W powinien dać rade ;] A może poprostu podkręć troche procka...sądzę że powinien pójść na te 3,5ghz i wtedy bierz HD3850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Wiem, ze pisales ze nie chcesz zmieniac konfiguracji, ale jak wezmiesz 3850 na AGP za taki hajs do tego kompa, to zaplacze sie na smierc ;) Patrz: 1) Foxconn 690G - 130zl 2) X2 @ 3Ghz - 100zl 3) 2x1GB DDR2 - 80zl 4) X1950PRO PCIex - 120zl Razem 430zl, a jeszcze bedzie fajna kasa ze sprzedazy starego sprzetu. Taka konfiguracja bedzie zdecydowanie bardziej "spasowana" i napewno lepsza niz to co masz obecnie + 3850. Jak masz teraz 350zl, to jesli ladnie sprzedasz stary sprzet, to tu bedzie nawet na 9600GSO 768MB i jeszcze zostanie, a sprzet bedzie o kilka klas lepszy. Zagrasz nawet w Crysisa. EDIT: A jesli jednak AGP, to czemu omijac 3650 ? Ano temu http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=...pec.png&1=1 120US vs 320US w 3850. Chyba nie musze mowic jak do sie odbija na wydajnosci. Edytowane 5 Września 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...