Skocz do zawartości
Fynf

Karta Graficzna Agp W Okolicach 350zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sprzęt mam jak w sygnaturce. Zwracam się do Was z odwiecznym pytaniem, które pojawia się w tym temacie, czyli jaką kartę kupić na szynę AGP? Co lepsze ATI, nVidia?

Prosiłbym tylko o niesugerowanie zmiany całego kompa. Wiem, że jest słaby i grafa to ostatnia rzecz jaką do niego chce dołożyć bo w najbliższym czasie przesiadam się na konsolę.

Dziękuję za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano X1950 PRO 512MB DDR3. Widzę taką z kup teraz za 300zł: http://www.allegro.pl/item432286403_sapphi..._karta_agp.html

A najlepiej poszukaj takiego http://www.allegro.pl/item429072872_powerc..._gwarancji.html

Wynalazki serii HD 3XXX na AGP raczej odradzam.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem grafe ktora posiadasz jest na styk i po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania lepiej zainwestuj w ram lepszy komfort uzytkowania kompa. A nowy radek i tak bedzie sie strasznie nudzil na tym p4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem grafe ktora posiadasz jest na styk i po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania lepiej zainwestuj w ram lepszy komfort uzytkowania kompa. A nowy radek i tak bedzie sie strasznie nudzil na tym p4.

Jeśli zainwestował już w komfort w postaci monitora 1920x1200 to

mocna karta może się przydać nawet z takim CPU :) a stara dostała

ciężkiej zadyszki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co chcesz wyrzucac tyle hajsu na grafike agp skoro przesiadasz sie na konsole, ktora sluzy do grania...

choćby po to by na PCcie komfortowo grać w te gry, których nie ma i nigdy nie będzie na konsole, a które należą do moich ulubionych. Dlatego właśnie cenię sobie wszelkie rady wskazujące jakieś modele i podające wady i zalety pozostałych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1GB ramu = ciecie w grach.

hmmm... coś w tym jest.

A dlaczego odradzacie "wynalazki" HD3... na AGP? Pytam bo mój znajomy usilnie próbuje przekonać mnie do HD3850 albo "w ostateczności" HD3650. Po Waszych komentarzach zaś bardzo poważnie zacząłem zastanawiać się właśnie nad x1950.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... coś w tym jest.

A dlaczego odradzacie "wynalazki" HD3... na AGP? Pytam bo mój znajomy usilnie próbuje przekonać mnie do HD3850 albo "w ostateczności" HD3650. Po Waszych komentarzach zaś bardzo poważnie zacząłem zastanawiać się właśnie nad x1950.

Nie wszyscy odradzają.

Głownie chodzi za o cenę.

Sporo zależy od rozdzielczości monitora i ceny x1950.

HD3850 jest wydajniejsza ale w części gier nie da to rezultatu

przy takiej konfiguracji komputera (zabraknie RAM lub wydajności CPU)

Trudno znaleźć test porównawczy tych kart.

Tu jest z Oblivion ale oddzielnie w innych konfiguracjach.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...t_14.html#sect0

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...0_26.html#sect0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD3850 to z tego co widzę strasznie prądożerna jest a moja zasiłka to 380W. Może nie podołać.

Co zaś się tyczy lepszego sprzętu to jak pisałem, niedługo konsolę będę miał. Co zaś się tyczy gier, w które chcę grać na PC to: X3 Reunion (niedługo X3 Terran Conflict) i Silent Hunter IV. Na tych dwóch zależy mi najbardziej.

A co sądzicie o HD3650? Dziwna sprawa, technologia "teoretycznie" nowsza a zdecydowanie tańsza jest niż x1950.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze pisales ze nie chcesz zmieniac konfiguracji, ale jak wezmiesz 3850 na AGP za taki hajs do tego kompa, to zaplacze sie na smierc ;) Patrz:

1) Foxconn 690G - 130zl

2) X2 @ 3Ghz - 100zl

3) 2x1GB DDR2 - 80zl

4) X1950PRO PCIex - 120zl

Razem 430zl, a jeszcze bedzie fajna kasa ze sprzedazy starego sprzetu. Taka konfiguracja bedzie zdecydowanie bardziej "spasowana" i napewno lepsza niz to co masz obecnie + 3850.

Jak masz teraz 350zl, to jesli ladnie sprzedasz stary sprzet, to tu bedzie nawet na 9600GSO 768MB i jeszcze zostanie, a sprzet bedzie o kilka klas lepszy. Zagrasz nawet w Crysisa.

EDIT:

A jesli jednak AGP, to czemu omijac 3650 ? Ano temu http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=...pec.png&1=1 120US vs 320US w 3850. Chyba nie musze mowic jak do sie odbija na wydajnosci.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi