Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 No właśnie :) Co lepiej kupic :) Cena podobna, okolo 440zł Hercules 250/460 Power Color 250/500 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jakie pamięci ma ten PowerColor?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jakie pamięci ma ten PowerColor?? http://www.pclab.pl/?art=&sid=2008&mode=nested&order=0 Pamięć ESMT 4 ns na karcie PowerColor RADEON 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Ten Hercules też ma 4ns tyle, że chyba Hynix'a. Ja za jakieś 2 tyg. kupuję tego Herculesa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wiec jak? :) Co kupowac i czemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 IMO raczej Hercules. PowerColor ma strasznie shitowate pamięci, o wykręcenie tego powyzej 260-265 będzie chyba ciężko. A choć Herc ma również 4ns ale juz Hynix, i z wlasnego oraz innych doświadczenia wynika że kręcą się przynajmniej na 280, a z rególy raczej więcej do ok. 290. A to że PC ma 128 Mb ramu to żadna praktycznie zaleta, róznica będzie odczuwalna głównie w benchmarkach i to w zdecydowanej ich mniejszości, bo w wiekszości wykręcony Herc będzie szybszy od tego PC z którego kręceniem będzie ciężko. A 128 w grach w pełni będzie wykorzystywane dopiero za jakiś czas, ale wtedy to i tak nic nie da w przypadku 9100 bo wydajnośc samego układu już będzie niewystarczająca na przyszłe gry wiec IMO róznica miedzy 64 a 128 bedzie nadal minimalna. :? A po stronie Herculesa staje jeszcze jakość, 3 letnia gwarancja, i znakomity TVOut. Ciekawe jak z obrazem na tym PowerColorze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Mam Power Colora jak widac w podpisie i pamieci sa Hynix 4ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 roth , ale jakos ci sie nie kreci za dobrze , pewnie wynika to z napiecia jakie daje karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jadro nawet ale pamieci slabo. Wydaje mi sie ze spowodowane jest to ich temperatura. Jak odpale 3dMarka 2001 to na poczatku jest ok. Ale po chwili pojawiaja sie artefakty. Pamieci wtedz parza. Ale Radiatorki juz w drodze (4Max ma niezle tempo pracy tydzien juz czekam) wiec mzsle ze bedzie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 To ja dopnę się z pytaniem bo problem podobny, a nie ma co forum zaśmiecać. Chcę kupić jakiego kolwiek radka 9100 64mb, byle by był jak najwyżej taktowany (250/250 najlepiej) oraz miał w miarę dobrą jakość obrazu i tu jest problem. Ta karta powercolor 64mb z pamieciami 3.6 z testu vegity na frazie to jakiś "fantom" - nigdzie jej nie można dostać, saphire jest slabo taktowany (250/230), o supergrace, his i mint nie mam zadnych danych, x-power to w ogóle jakiś kosmos. Pliz, pomóżcie, jutro idę na zakupy i nie chcę wrocić z pasztetem. Co mam kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 To ja dopnę się z pytaniem bo problem podobny, a nie ma co forum zaśmiecać. Chcę kupić jakiego kolwiek radka 9100 64mb, byle by był jak najwyżej taktowany (250/250 najlepiej) oraz miał w miarę dobrą jakość obrazu i tu jest problem. Ta karta powercolor 64mb z pamieciami 3.6 z testu vegity na frazie to jakiś "fantom" - nigdzie jej nie można dostać, saphire jest slabo taktowany (250/230), o supergrace, his i mint nie mam zadnych danych, x-power to w ogóle jakiś kosmos. Pliz, pomóżcie, jutro idę na zakupy i nie chcę wrocić z pasztetem. Co mam kupić? Hercules 9100 64MB :) Zdecydowanie najlepsy R8500 :lol: , ladnie podkrecisz i bedzie cool 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 To ja dopnę się z pytaniem bo problem podobny, a nie ma co forum zaśmiecać. Chcę kupić jakiego kolwiek radka 9100 64mb, byle by był jak najwyżej taktowany (250/250 najlepiej) oraz miał w miarę dobrą jakość obrazu i tu jest problem. Ta karta powercolor 64mb z pamieciami 3.6 z testu vegity na frazie to jakiś "fantom" - nigdzie jej nie można dostać, saphire jest slabo taktowany (250/230), o supergrace, his i mint nie mam zadnych danych, x-power to w ogóle jakiś kosmos. Pliz, pomóżcie, jutro idę na zakupy i nie chcę wrocić z pasztetem. Co mam kupić? Hercules 9100 64MB :) Zdecydowanie najlepsy R8500 :lol: , ladnie podkrecisz i bedzie cool 8) Ok tylko gdzie ja to kupie w krakowie (niecierpilwy jestem i nie chce mi się czekać na przesyłkę) :) Update: A jeśli z tych co wyżej podałem to jakie? :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nikt mi nie pomoże? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nikt mi nie pomoże? :( Nie :o Hercules 3D Prophet ATI 9100 64MB DDR TV/DVI OEM - 429 zł Sklep Sirius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 :cry: madafukaz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nikt mi nie pomoże? :(Kupuj Herca - będziesz zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Ja tam do powercolora nic nie mam, zajebista jakość obrazu. Jeśłi niechcesz czekać bierz Powercolora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 www.intax.pl maja 9100 i chyba w Bicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 www.intax.pl maja 9100 i chyba w Bicie. Sorry ale o co chodzi :?: Kazdy sklep ma w swojej ofercie Radeony 9100 Intax ma jakiegos noname 64MB za 440zł wiec napisz dokladnie osohozi My tu mowimy o HERCULES ktory jest tylko w siriusie i komputroniku, taniej sirius :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Trzeba zaczac od tego ze to nie 9100 tylko 8500. Oficjalnie hercules nie wypuszczal 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A zmienic bios to mozesz sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 swieta prawda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Tez interesuje mnie ten Herc, bo bede na dniach kupowal jakiegos r9100. Dobrze byloby obczaic jakie konkretnie ma taktowanie i na jakich dokladnie pamiatkach - z tego co sie orientuje, pewnie chodzi w tym wypadku o model: http://us.hercules.com/products/showpage.p...hp?p=40&b=0&f=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Trzeba zaczac od tego ze to nie 9100 tylko 8500. Oficjalnie hercules nie wypuszczal 9100 Hehe :) No przeciez wiem :D Ale co to za roznica czy 8500 czy 9100, sprzedawane pod nazwa 9100 wiec nie czepiaj sie :D Powiedz mi jesli to nie jest 9100 to co? Przeciez 9100 i 8500 to to samo :D Co do strony Herculesa i braku info o 9100 to ciekawe :) Czyzby sirius i komputronik mieli dostawy kart OEM ze zmienionym biosikiem i obnizonym taktowankiem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Tez interesuje mnie ten Herc, bo bede na dniach kupowal jakiegos r9100. Dobrze byloby obczaic jakie konkretnie ma taktowanie i na jakich dokladnie pamiatkach - z tego co sie orientuje, pewnie chodzi w tym wypadku o model: http://us.hercules.com/products/showpage.p...hp?p=40&b=0&f=1 Bystry jestes :lol: :wink: To Hercules 8500LE 64MB :arrow: ze zmieniona naklejka i biosem :) Taktowanko 250/460 :arrow: powinno sie udac 300/550 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jesli by to robili to by bylo na stronie. Wyglada jakby w siriusie zmienili bios(edycja nazwy zeby karta sie zglaszala jako 9100 a nie 8500). Jesli jest tak jak mysle to o np fullstreamie mozna zapomniec a dziala to ladnie na divxach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jesli by to robili to by bylo na stronie. Wyglada jakby w siriusie zmienili bios(edycja nazwy zeby karta sie zglaszala jako 9100 a nie 8500). Jesli jest tak jak mysle to o np fullstreamie mozna zapomniec a dziala to ladnie na divxach Napewno sami nie zmieniali w siriusie i komputrniku biosu :lol: Moze mieli od tego samego dostawcy lub cos :D Nie wiem :lol: Fullstream jak najbardziej bedzie dzialac, jest to sprawa sterow, uaktywnia sie tylko gdy stery rozpoznaja 9100 :) Aha, na DivX TO NIE DZIALA :lol: Jedynie na bardzo slabej jakosci video z netu Real Player & QuickTime :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Tez interesuje mnie ten Herc, bo bede na dniach kupowal jakiegos r9100. Dobrze byloby obczaic jakie konkretnie ma taktowanie i na jakich dokladnie pamiatkach - z tego co sie orientuje, pewnie chodzi w tym wypadku o model: http://us.hercules.com/products/showpage.p...hp?p=40&b=0&f=1 Bystry jestes :lol: :wink: To Hercules 8500LE 64MB :arrow: ze zmieniona naklejka i biosem :) Taktowanko 250/460 :arrow: powinno sie udac 300/550 8) hmm komputronik podaje taktowanie 250/240 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 czy ktos z was ma doswiadczenie w kupowaniu w komputroniku lub siriusie?? nie wiem czy slepy jestem czy co, ale na stronce siriusa nijak nie widze info na temat sposobu dostawy i oplat za przesylka :( natomiast w komputroniku opis jest jak nalezy! prosze o wskazowki.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 hmm komputronik podaje taktowanie 250/240 8O :? czyli 250/480 :) dlaczego raz ludzie podaja ta wartosc 'nominalnie' a drugi raz podwojona..? nie mozna sie jakos umowic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...