Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 hmm komputronik podaje taktowanie 250/240 8O :? Pewnie to blad, najpierw w siriusie podawali 275/500 a pozniej bo interwencji kilku osob ( w tym mnie :lol: ) poprawili na 250/460. Gdzies tez widzialem ze ktos kto ma ta karte pisal ze taktowanie to 250/460 :roll: Ale ta karta niezle sie kreci wiec napewno uda sue osiagnac 300/550 :) czy ktos z was ma doswiadczenie w kupowaniu w komputroniku lub siriusie?? nie wiem czy slepy jestem czy co, ale na stronce siriusa nijak nie widze info na temat sposobu dostawy i oplat za przesylka :( natomiast w komputroniku opis jest jak nalezy! prosze o wskazowki.... Wskazowki co do przesylki w sirius sa gdy chcesz zlozyc zamowienie, jest kilka krokow i jeden z nich to wybor przesylki i wszystkie przydatne informacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A to dziwne albo mam juz wzrok nie ten ale na divixach mam brak charakterystycznych kwadratow (szczegolnie na czarnym tle) Fakt to kwestia sterow zagalopowalem sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A to dziwne albo mam juz wzrok nie ten ale na divixach mam brak charakterystycznych kwadratow (szczegolnie na czarnym tle) Fakt to kwestia sterow zagalopowalem sie. Hmm, ja nie wiem :D Opieram sie narazie na tym co wyczytam :) RADEON 9100 udostępnia również technologię wygładzania internetowych potoków wideo w niskiej rozdzielczości (RealVideo, QuickTime) - FullStream - obecną w RADEONach 9000, 9500 i 9700. FullStream w 9100 to jedynie rozwiązanie programowe, równie dobrze technologię tę mógłby obsługiwać RADEON 8500. Niestety sterowniki Catalyst wykrywają, jaki układ jest zainstalowany na karcie graficznej i jeśli jest nim 9100, obsługa FullStream jest włączana. Jeśli 8500 - nic z tego. Niestety ATI nie zamierza udostępnić funkcji FullStream posiadaczom kart RADEON 8500. Dlatego niektórzy z nich wymieniają BIOS na swoich kartach, tak by te zgłaszały się jako "9100". Nie ma się jednak o co zabijać - FullStream wspomaga jedynie marnej jakości filmy z internetu (potokowane). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Hehe jest w sklepie Tweak :) http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1&ko...od=GRHE9164DTDB Ale oj drogo, oj drogo maja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 hmm komputronik podaje taktowanie 250/240 8O :? Pewnie to blad, najpierw w siriusie podawali 275/500 a pozniej bo interwencji kilku osob ( w tym mnie :lol: ) poprawili na 250/460. Gdzies tez widzialem ze ktos kto ma ta karte pisal ze taktowanie to 250/460 :roll: Ale ta karta niezle sie kreci wiec napewno uda sue osiagnac 300/550 :) Taktowanie tego 9100 to 250/240 a nie 250/230 - takich 8500LE nie było, więc raczej po updatcie Biosu nie zanizali by taktowania w 9100. A co do kręcenia to na 100% wykręci się na Full wersje, ale to jest absolutne minimum, natomiast w wiekszości przypadków idzie duzo wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Dzięki za rady. Zakupy zrobiłem, kupiłem w końcu Saphira w pudełku Minta (poprostu zależało mi na czasie). Taktowany jest 250/230, pamięci etrontech 4ns. Cena 360zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 czy ktos, kto juz posiada tego nowego (starego?!) Herculesa 9100 moglby udostepnic jego bios? z gory dziekuje, doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shodan07 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Dzisiaj zamówiłem tego radka w sirius.pl więc jak dojdzie, a jeszcze będziesz potrzebował ten bios to mogę Ci go zgrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 dzieki przeslij na adres: dsw@gazeta.pl doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 prosze o wybaczenie za kontynuowanie tego powtarzajacego sie pytania/tematu ale sprzedalem dzisiaj to co mam w podpisie (za 400pln :) ) i musze kupic teraz jakas karte. Wybor padl za Ati 9100 (wiem ze to nie bedzie w zasadzie wiekszej roznicy w wydjnosci miedzy ta karta a tym co mialem ale i tak nie mam czasu grac ostatnio a chodzi mi o jakosc obrazu, nigdy nie mialem ati dlatego chce sie przekonac czy to naprawde taki wypas :? ) Saphire 250/230 4ns samsung za 385pln czy Hercules 250/230 4ns Hynix 430pln - chodzi o to czy warto doplaca badz co badz to prawie 50pln do herca czy roznica bedzie tak zanaczna i bedzie rekompensowala te dodatkowe 50pln? BTW widzialem dzisiaj w sklepie radeonai w pudelku Minta ale karta jest identyczna z wygladu jak saphire :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 BTW widzialem dzisiaj w sklepie radeonai w pudelku Minta ale karta jest identyczna z wygladu jak saphire :? Tą właśnie kupiłem dzisiaj. Niestety o jakości niewiele powiem bo mam lipny monitor. Mogę jedynie powiedzieć, że jak narazie fszystko ok, mam jakies 7600 3dmarkow w defaulcie na konfigu jak poniżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 prosze o wybaczenie za kontynuowanie tego powtarzajacego sie pytania/tematu ale sprzedalem dzisiaj to co mam w podpisie (za 400pln :) ) i musze kupic teraz jakas karte. Wybor padl za Ati 9100 (wiem ze to nie bedzie w zasadzie wiekszej roznicy w wydjnosci miedzy ta karta a tym co mialem ale i tak nie mam czasu grac ostatnio a chodzi mi o jakosc obrazu, nigdy nie mialem ati dlatego chce sie przekonac czy to naprawde taki wypas :? ) Saphire 250/230 4ns samsung za 385pln czy Hercules 250/230 4ns Hynix 430pln - chodzi o to czy warto doplaca badz co badz to prawie 50pln do herca czy roznica bedzie tak zanaczna i bedzie rekompensowala te dodatkowe 50pln? BTW widzialem dzisiaj w sklepie radeonai w pudelku Minta ale karta jest identyczna z wygladu jak saphire :? Chyba jednak warto, z 3 powodów: 1. Jakość, jednak Hercules przewyzsza zdecydowanie Saphire, a objawi sie to napewno głównie w podkręcalności. Obraz w nizszych rozdzielczosciach pewnie bedzie porownywalny, natomiast w wyzszych Herc moze, ale nie musi (jesli Ci sie trafi jakis b.dobry model Saphirre) okazać sie lepszy. 2. Bezproblemowosc, niektorzy userzy zglaszaja jakies problemy z Saphire, np. w SplinterCell, ja takowych nie stwierdzilem, wszystko cacy :D 3. 3 - letnia gwarancja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ja też bym prosił o BIOS tego Herca 9100... na adres: mibuba@interia.pl Z góry dzieuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 czy ktos z was ma doswiadczenie w kupowaniu w komputroniku lub siriusie?? nie wiem czy slepy jestem czy co, ale na stronce siriusa nijak nie widze info na temat sposobu dostawy i oplat za przesylka :( natomiast w komputroniku opis jest jak nalezy! prosze o wskazowki.... Mi przysłali zje...bane Kyro 2 ( trochę- obraz się trząsł jak się kilkało w okienka) i jeszcze wlepili bana - mowa o Sirus - nie polecam, szczególnie, że czekałem dobrze z 1.5 tygodnia a ceny mają chu-jowe. Jest mnustwo niezłych sklepów- poszukaj na oślej. W komputroniku ceny mają niezłe, ale przesyłka 20 zł :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 PS- jeżeli bym był na twoim miejscu, brałbym Power C, ale tylko wtedy, jeżeli różnica w cenie nie jest większa niż 60 zł- z doświadczenia wiem, że 128 MB praktycznie nic nie daje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Sorki że sie dopne ale mam pytanko odnośnie 9100 minta - czy ktoś ma z tym jakieś doświadzczenia. No i druga sprawa. Mój radek siadł i poszedł do reklamasji i mi ją uznali, ale problem w tym że nie mają(sklep.age.pl) R8500VIVO i proponowali mi albo R9000PRO 64MB VIVO albo R9100 128MB bez vivo (250/200) . Wszystkie kartyto Saphire. I teraz tak co radzicie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego R9100 czy uparcie domagać się takiej samej karty lub zwrotu gotówki (faktura na 580zł). I jak ktoś ma jakieś linki do porównania kart 64 i 128MB to byłbym bardzo wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 PS- jeżeli bym był na twoim miejscu, brałbym Power C, ale tylko wtedy, jeżeli różnica w cenie nie jest większa niż 60 zł- z doświadczenia wiem, że 128 MB praktycznie nic nie daje. wlasnie przed chwila kupilem Sapphire 9100 64MB, Samsungi 4ns za niecale 400pln :) podaje wyniki w 3dmarku 2001se w porownaniu do mojego starego Gainwarda procek niekrecony gf3 ti200 (200/450) 7700 3dmarkow ati 9100 (250/460) 8200 3dmarkow procek ustawiony 12x166 gf3 ti200 (200/450) 8760 3dmarkow ati 9100 (200/460) 9020 3dmarkow BTW testy byly robione bez formata po zmianie z gf na ati, tazke wyniki sa w miare ok, tego w zasadzie sie spodziewalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zapuść 3D-Marka 2003 :D Masz full wypas procka- ja na swoim jak w podpisie-1172, ale ustawienia w sterownikach/rage Tweaker nacisk na jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...