koparka Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Witam, niedawno dostałem nową Toshibkę P300 z Vistą HP 64bit i od razu wywaliłem zasyfiony system i zainstalowałem świeży. Problem w tym, że nie wszystkie sterowniki chciały się zainstalować i po wygooglowaniu okazało się, że potrzebuje updateować BIOS. Ściągnąłem więc z ich strony, wszystko super, tylko program nie chce go zaktualizować jako, że nie mam według niego pełnych uprawnień administratora. Dodam, że próbowałem wszystkiego, nawet wchodzenia na ukryte konto Administrator i odpalenia programu jako administrator. Problem jest dokładnie taki jak w tym linku http://forums.computers.toshiba-europe.com...4&tstart=30 wszystko identycznie, tylko mi ta metoda nie pomaga i cały czas to samo... Wie ktoś w jaki inny sposób mogę przeprowadzić tę operację albo lepiej jak zmusić Vistę do zrobienia tego? Czy można jakoś z płyty albo z pendriva to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Nie wytrzymałem i spróbowałem zainstalować na super świeżym systemie (od razu po zainstalowaniu jak widzę pulpit) i to samo... Czego to może być wina? Plik już ściągnąłem z kilku źródeł i na każdym nie działa :/ Zainstalowałbym specjalnie XP, ale mi nie wykrywa dysku a stacji dyskietek nie mam, żeby podać sterownik. PS. Dopiero teraz zauważyłem, że o jeden dział za daleko kliknąłem. Jeśli można to proszę o przeniesienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 dodaj sterowniki sata do obrazu plyty z indosem XP programem nlite i zainstaluj windowsa xp z płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 W tym linku co podales nie napisali o wylaczeniu UAC a ochrona konta czasami przeszkadza. Dodatkowo piszesz ze masz Viste 64bit i musisz miec tez flashera pod 64bit a w tym linku bylo do 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...