tom_91 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 niby sformatowałem ten dysk wpisując komendę format c: ale mam problem z instalacją win98 a wiec opisze wam co robię: odpalam z dyskietki czekam aż się wszystko załaduje (moją uwagę zwraca to ze nigdzie nie jest napisane ze mam podłączony cd-rom może czegoś nie zrobiłem i przez to mam problem) wybieram opcje 1 żeby uruchomił się z płyta ale nie stety tak się nie dzieje i po chwili mam znowu a:\> pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Włóż dysk CD-ROM z systemem Windows 98 do stacji dysków CD-ROM, wpisz następujące polecenie w wierszu polecenia, a następnie naciśnij klawisz ENTER: X:\setup gdzie X jest literą dysku przypisaną do stacji dysków CD-ROM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) z tym problemem już sobie poradziłem (podłączyłem dysk do tego pc'ta i poszło normalnie) ale teraz mam kolejny problem: jak instalator skopiuje wszystkie pliki następuje ponowne uruchomienie komputer coś tam jeszcze ładuje i nagle wyskakuje coś że za mało pamięci aby załadować system i coś tam jeszcze jest napisane (instalowałem system kilka razy na 2 dyskach twardych i na obu to samo) pomocy Edytowane 5 Września 2008 przez tom_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 zamiast setup wpisz setupcor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Jak uruchomisz komputer z dyskietki wywołaj X:\setup.exe z parametrem /? (komenda powinna wyglądać 'X:\setup.exe /?' - może pomoże wyłączenie jakieś opcji (np. sprawdzania rejestru itp. itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...