Reyrus Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Witam, otóż dzisiaj przyszedł do mnie dysk twardy Seagate i mam z nim mały problem. Otóż dysk nie daje się całkowicie sformatować podczas instalacji Xp. Formatowanie staje cały czas w jednym i tym samym miejscu i dalej nie chce iść. Dysk dzieliłem na dwie partycje i nie mogę sformatować tej pierwszej podczas zmieniania jej wielkości problem występuje dalej tylko % formatowania się przesuwa. Co ciekawe dysk dal się sformatować na szybko (oba formatowania szybkie i całkowite NTFS) i wgrał Winde. Niestety w Windzie były problemy z wgraniem sterowników i wywalało błędy. I teraz mam pytanie co dalej zrobić ? Nie da się go całkowicie sformatować bo już wielu rzeczy próbowałem :( Czy zostaje tylko oddanie na gwarancje ? I czy przyjmą dysk który ma porysowane boki od wkładania go do ciasnej obudowy ? PS: moja płyta to GB P31ds3l proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Witam, otóż dzisiaj przyszedł do mnie dysk twardy Seagate i mam z nim mały problem. Otóż dysk nie daje się całkowicie sformatować podczas instalacji Xp. Formatowanie staje cały czas w jednym i tym samym miejscu i dalej nie chce iść. Dysk dzieliłem na dwie partycje i nie mogę sformatować tej pierwszej podczas zmieniania jej wielkości problem występuje dalej tylko % formatowania się przesuwa. Co ciekawe dysk dal się sformatować na szybko (oba formatowania szybkie i całkowite NTFS) i wgrał Winde. Niestety w Windzie były problemy z wgraniem sterowników i wywalało błędy. I teraz mam pytanie co dalej zrobić ? Nie da się go całkowicie sformatować bo już wielu rzeczy próbowałem :( Czy zostaje tylko oddanie na gwarancje ? I czy przyjmą dysk który ma porysowane boki od wkładania go do ciasnej obudowy ? PS: moja płyta to GB P31ds3l proszę o pomoc a probowales tworzyc partycje i formatowac w Partition Magic'u? ja wszelkie partycje tworze wlasnie tym programem, nawet ostatnio w nowym terabajtowym dysku, stworzenie 3partycji i format ich zajac jakies 30sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyrus Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 NIe bo Winde bym musiał zainstalować żeby coś takiego zrobić :P chociaz moge spróbować go sformatować podpinając go pod inny komp.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...