Skocz do zawartości
Gość kronic

Hyundai W241d Czy Gateway Fpd-2485w?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.Po wielu przeszukiwaniach i opiniach stwierdziłem że nie ma sensu wywalać za znaczek Dell ponad 2 tys. i pozostawiłem sobie te 2 monitory do wyboru.Obydwa na matrycach Samsunga S-PVA także kwestia teraz czy firma,czy ilość wyjść.Nie wiem czym się sugerować?Proszę was o poradę.Ceny także podobne.Z góry dziękuje za każdą poradę.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie nie Hyundai. Bawiłem się nim w sklepie - praktycznie brak regulacji jasności lamp. Zmniejszanie "brightness" poniżej 60-70% jest realizowane matrycą, tzn. gdy mamy wyświetlone gradienty widać, jak od "ciemnej strony" rozlewa się na nie równomierna plama czerni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie nie Hyundai. Bawiłem się nim w sklepie - praktycznie brak regulacji jasności lamp. Zmniejszanie "brightness" poniżej 60-70% jest realizowane matrycą, tzn. gdy mamy wyświetlone gradienty widać, jak od "ciemnej strony" rozlewa się na nie równomierna plama czerni...

Nie jest tak źle, jak dobrze poszukasz to znajdziesz opis jak dostać się do menu serwisowego gdzie jest regulacja jasności, poza tym dobrze zwrócić uwagę by był najnowszy firmware przy w241d (co najmniej 3.70). Gdy są spełnione te dwa warunki monitor podobno nadaje się do użytku a można go kupić już za ok 1500 z S-PVA :) Polecam te komentarze.

Z tego co czytałem z Gateway'em są większe problemy. Ale zaznaczam że nie miałem ani z jednym ani z drugim nic wspólnego. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak źle, jak dobrze poszukasz to znajdziesz opis jak dostać się do menu serwisowego gdzie jest regulacja jasności, poza tym dobrze zwrócić uwagę by był najnowszy firmware przy w241d (co najmniej 3.70). Gdy są spełnione te dwa warunki monitor podobno nadaje się do użytku a można go kupić już za ok 1500 z S-PVA :) Polecam te komentarze.

Z tego co czytałem z Gateway'em są większe problemy. Ale zaznaczam że nie miałem ani z jednym ani z drugim nic wspólnego. Pozdro

Faktycznie chyba coś się musiało zmienić w tym hjundaju bo ja go testowałem dość dawno (marzec 2008

http://forum.purepc.pl/temat/monitory/57/j...e-w241d/254824/

i na 100% nie posiadał reg podświetlenia (to najpoważniejsza jego wada)

W najnowszym teście na prad.de monitor uzyskuje max ocenę 5 gwiazdek a z danych testowych wynika że ma dobrą regulację podświetlenia lampami, punkt czerni na minimum jasności to 0.1 więc wynik super, pobór energii na jasności 0 to 40W (kiedy marcu mierzyłem w sklepie to pobór energii nie zmieniał się bez względu na ustawienie jasności i wynosił ponad 80W)

Jeżeli to prawda to hjundaj może być całkiem ciekawym wyświetlaczem, poza wspomnianą wadą obraz był dobry, cena na dzisiaj również atrakcyjna.

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi