Skocz do zawartości
olczifcb

Resety I Vpu Recovery Przy Grze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Miesiąc temu zakupiłem komputer o następującej konfiguracji:

E8400,

Ocz Reaper 1066 Mhz 2x1gb,

Radeon hd 4870,

Asus P5Q Deluxe,

Corsair HX 520W.

Mam nastepujacy problem:

Podczas grania w gry komp resetuje się, wiesza, wywala do windowsa, bądź też wyskakuje "vpu recovery" ze sterowników ATI.

Znalazłem na forum ten http://forum.purepc.pl/temat/podstawowe-za...zas-gry/271978/ temat, i zrobiłem to, co zrobił Dynia1 z tematu - pobawiłem się napięciami - jednak ani podwyższenie ani obniżenie napięć pamięci nie pomaga.

Wydaje mi się jednak, że "vpu recovery" to nie wina ramu, lecz coś z kartą graficzną.

Poza tym, w GPU-Z pokazuje się, że mam większego "pixel fillrate'a" niż jest standardowo w tej karcie (ma być 24, jest 30).

Może zna ktoś rozwiązanie mojego problemu? Jestem zrozpaczony, bo wydawało się, że zmiana napięć naprawi problem, a tak się nie stało. No i czyżby działo się też coś z GPU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie to, temperatura waha się od 77 do 80 stopni, czyli nieźle, jak na tą kartę. Obudowa ma niezłą przewiewność, bo to antec three hundred. Próbowałem robić fan fixa, ale go wyłączyłem, bo problem i tak występował. Co to może być? Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witanko. Może najpierw napisz czy to sie dzieje od poczatku zakupu kompa czy od jakiegos czasu (cos ze sterami) Bo moze to wina czegos w systemie. Jakis zwierz lub co innego ;) Z tego co piszesz to dzieje sie tylko na grach ? Moze cos z zasilaniem karty graf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VPU recovery pojawiło się wczoraj (wcześniej pojawiło się raz, ale dziś i wczoraj nawet po kilka razy w małych odstępach czasu). Ale i tak od samego początku komputer się wyłączał i wywalało do windowsa po jakimś czasie gry. Jeśli chodzi o sterowniki, to raczej nie przez to, bo próbowałem dzisiaj 2 rodzaje i na każdym wyskakiwało to vpu recovery. Ale ogólnie to nie tylko to vpu recovery jest problemem, bo komp i bez tego się wyłącza. Czasem dzieje się też coś takiego, że jakby karta graficzna po prostu przestała chodzić, tzn komputer nie resetuje się ani nie wywala tego błędu, tylko robi się czarny obraz, a dioda od monitora pokazuje, jakby komputer był wyłączony, mimo że dalej chodzi.

A, i miałem się pytać, czy problemem jest, że w GPU-Z pokazuje mi "texture fillrate" 30 GTexeli, mimo że według tego http://forum.purepc.pl/temat/ati/52/ati-ra...50-4870/259488/ tematu powinno być 24 GTexeli?

Proszę o pomoc!

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img167.imageshack.us/my.php?image=gpuzkp8.jpg

Tu masz link do twojej karty. tam miales do 4850 - wiec i wynik tam jest nizszy. rzuc okiem w opisy do screenow pod tym linkiem co podales.

a teraz wracajac do problemu. wiem ze to brutalne rozwiazanie. jesli komp nie jest zaplombowany a masz kogos kto ma kompa ktory uciagnie te karte to najlepiej by bylo do niego z nia skoczyc i na innym konfigu zobaczyc jak sie sprawy maja. jesli tam bedzie to samo, to jest podejrzenie ze cos z karta - to gorszy scenariusz. Jesli tam bedzie wszytko gralo tzn ze cos u ciebie z kompem / systemem. Wiem ze to upierliwe rozwiazanie. ale czasem jedyne. Ale nie ma co panikowac, moze ktos niech sie jeszcze wypowie. co pare glow to nie jedna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel miał ten sam problem z pamięciami co ja (ale go rozwiązał, nawet tutaj opisał swój problem http://forum.purepc.pl/temat/podstawowe-za...zas-gry/271978/ ), ale z kartą u niego wszystko w porządku. Config ma dokładnie ten sam, co ja - tylko nagrywarka inna.

A poza tym w tamtym temacie o radeonach 4800 jest podany hd4870, ale jest źle podpisany (bo jednym z obrazków jest pokazane, że karta ma gddr5 - czyli 4870).

Poza tym, na obrazku, który podałeś, widać, że karta jest podkręcona, ja mam normalne taktowanie.

Ogólnie czy przy zwykłym taktowaniu za duża liczba przy texture fillracie to problem, czy to zupełnie normalne?

jeszcze jedna rzecz: zauważyłem, że karcie bez powodu skacze taktowanie rdzenia, powinno tak być? Na przykład tu - screen jest po podkręceniu i ustawieniu fan fixa

Dołączona grafika

Przed ustawieniem fan fixa i podkręceniem też tak skakało.

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem.

Drązymy dalej temat. masz tu screeny z mojej karty. jak widac to slabszy model i ma 25 Gtxl (nic nie krecony). A gdzie indziej mozna znalezc ze na defaulcie pokazuje 24. Jakis rozrzut na domyslnych moze byc. bo i stery tez swoje robia. Tak ze jesli u ciebie jest 30 to wg mnei jest wszystk ow normie. trza by na tym forum wejsc w dzial z kartami 4870 i okukac co na gpu-z ludziom pokazuje. pewnie tez maja 30 jak ty. tak ze o to bym sie nie martwil. Ten skok to nie wiem. czy caly czas tak skacze czy cyklicznie ? . w spoczynku czy gpu-z odpalony w tle a jakas gierke np odpalasz i wtedy skacze. teraz kukalem i u siebie takiego czegos nei zauwazylem - spoczynek ;). A wracajac do padow systemu. zakladam ze sa 2 rozne mozliwosci. albo cos z hardware albo soft. zacznijmy od softu. stawiales np system wczoraj / dzisiaj na swiezo ? tylko stery do plyty, potem nowy dx9 i stery do grafy ? 8.7 / 8.8 ? (ja wylaczam te recovery w sterach zawsze - wylacz i ty i zobacz czy wtedy cos ci sie kaszani) Co wtedy sie dzieje ? bo jesli juz wtedy sie robi kicha tzn ze trzeba stawiac na problem ze sprzetem.

post-157156-1220727314_thumb.jpg

post-157156-1220727322_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej na tym systemie vpu recovery się nie pojawiało, a mam go od kilku dni. VPU recovery zaczęło pojawiać się wczoraj. A wcześniej niż wczoraj po prostu resetował się komp, albo wywalało do windowsa ze standardowym błędem. Nic nowego w sumie nie instalowałem, więc soft raczej odpada.

A jeśli chodzi o skoki taktowania, to dzieje się tak w spoczynku.

Z wyłączeniem recovery zaraz spróbuje, ale z drugiej strony jeśli będzie się resetował, to równie dobrze może być wina pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dlatego warto by bylo cos z tych dwoch mozliwych przyczyn takich cyrkow wyeliminowac.

Bo jesli sysem jest czysty jak dziewica ;) to zostaje sprzet. i wtedy mozna sie skupic na jednym.

zalozmy ze to robi cos poza karta graficzna. to jesli mialbys byle jaka karte na pci to po zarzuceniu jej do twojego kompa, teoretycznie jesli na samym systemie robily ci sie tez kichy to i na niej tez powinno sie to dziac.

Nie mowie o odpalaniu gierek oczywiscie ;)

Oczywisdcie poki co procek ani pamiatki nie sa krecone ? bo tak to nie dojdziemy do niczego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączyłem vpu recovery i po 10 min grania wyskoczył podobny błąd, tylko że od windowsa, a nie od sterowników karty.

Komp nie jest kręcony.

Co do karty, to zobaczę, co da się zrobić, spróbuje pożyczyć od kolegi.

A co do resetów w systemie, to raczej ich nie ma, w sumie to tylko raz mi się to zdarzyło.

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seria plyt asusa p5q jest bardzo wybredna co do pamieci. Kupel kupil z tydzien temu tyle ze wersje pro i rwie sobie co nie co wlosy juz ;)

na stronie asusa masz nowy bios. cos z tam wlasnie z obsluga pamieci widze poprawili.

Przejrzalem pdf z opisem twojej plyty i biosa. Nie wiem jak tam masz poustawiane, ale ja bym troche tam rzeczy powylaczal i wtedy sprawdzal co sie dzieje.

bo czasem diabel tkwi w szczegolach jak mowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c1e support - disabled

max cpuid ... - disabled

cpu tm function - disabled

execute disable bit - disabled

intel speedstep - disabled

intek c-state ... - disabled

cpu spread ... - disabled

pci spread.... - disabled

Mysle ze to mozesz spoko wylaczyc w te stany jak pisze.

Widze ze masz tam profile to latwiej w razie czego bedzie wrocic do domyslnych ustawien.

No wlasnie problem w tym ze nie wiemy poki co co to robi te zwiechy itp.

wykluczylismy system, a reszta to olbrzymia ilosc mozliwych kombinacji (no w kazdym razie troche tego jest).

zalozmy kolejna rzecz ze plyta/ramy/bios itd gra i buczy. a zostaje karta i to co ja zasila. czyli zasilacz. bo objawy wyjscia z gry np to moze byc tez cos z papu na karte graficzna. albo tez z sama karta (malo papu lub jest jej za cieplo).

dlatego tez tak jak mowilem dobrze jest w takich sytuacjach robic tzw podmianki - jak jest mozliwosc. bo wtedy mozna pewne elementy wykluczac.

ta karta widze ma 2 gniazda zasilania.

zrob zamianke wtyczkami. moze cos tam nei styka na 1 nym zasilaniu.

Edytowane przez MarekH1964

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem to, co mówiłeś (nie znalazłem tylko intel speedstep i intek c-state).

Pograłem 45min. w Crysisa - narazie wszystko działa :)

Jutro jeszcze potestuję więcej, dziś nie mam czasu.

Mam nadzieję, że mi pomogłeś i już problem roziwązany.

MarekH1964, dziękuję serdecznie :)

Nie jestem pewny na 100% że już wszystko gra, ale - jak mówię - na razie tak.

Dzięki raz jeszcze, jeszcze jutro powiem czy wszystko ok.

Pzdr

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze. czyli moze jednak tego diabla namierzylismy / łes.

na pochybel mu. ale nie mow hop.

;)

ps. sa 2 wersje manuala do Twojej mobo.

Wez z cieakawosci sobie ze stronki asusa pobierz i pokukaj. Moze znajdziesz te 2 brakujace. Wylaczenie tych opcji co masz wyzej przyda ci sie tez kiedys jak bedziesz krecil procem.

No to testuj poki co. Karta nie powinna lezec odlogiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra to w takim razie jazda z koksem od nowa:

1) zasysasz IntelBurnTest i jedziesz go

2) zasysasz Memtest i zobacz czy pamięci są stabilne ( ponieważ to OCZ w dodatku 1066mhz to być może wymagają pewnych ustawień w biosie), dlatego tu ważne czy są stabilne

3) sprawdź czy karta przejdzie 3d marka 06/vantage czy też Furmark bo dobrze wygrzewa.

4) komp jak sie domyślam wolny od wirusów

5) bios od płyty gł. najnowszy?

6) proponuje na końcu zrobić formata, ściągnąć najnowsze stery do chipsetu, spróbować innych do Radeona, do tego wszystkie te pierdółki typu NetFramework i zobaczyć co będzie.

Jeśli nic z tego nie pomoże to znaczy że coś się ze sobą gryzie, zastanawiam się mocno co z pamięciami. Jeśli możesz wykonaj to wszystko proszę.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zassałem Memtest - puściłem.

W ciągu kilku minut wywaliło kilkadziesiąt błędów typu:

Dołączona grafika

Odpaliłem też IntelBurnTest, komunikat: "Your computer has failed IntelBurnTest", czy coś takiego.

Co mogę z tym zrobić?

Zaraz ściągnę 3d marka, spróbuję też zaktualizować biosa (czy to może coś pomóc? Mam na myśli: czy to idzie jakoś dobrze skonfigurować czy po prostu pamięci są wadliwe?)

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest jednak problem ciagle widze.

Pamieci moga byc dobre tylko nie dostaja tego co trzeba i dlatego wala bledami. napiecia / za ostre timingi dostaja itd. no ew nie lubia sie z tym mobo akurat, choc jak pisales na poczatku Twoj kumpel ma taki sam zestaw i u niego jakos to poszlo rozwiazac, a i Ty cos tam z nimi mieszales bez poprawy rezultatu.

Jak mozesz podaj odczyty napiec z zasilki. Z biosu i np z everesta.

Moze to cos nam powie.

Bo to ze masz dobry zasilacz nie znaczy ze nie moga byc z tej strony jakies babole.

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Tu masz dobry soft do monitoringu napiec.

odpalasz w tle. lecisz z czyms wymagajacym, np smarkiem, a jak wyjdzie samo do windy to bedziesz widzial jak wygladaly skoki napiec np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaktualizowałem biosa.

Zapuściłem: IntelBurnTest, Memtest.

Nie wywala już błędów :)

Wcześniej, po 5 minutach było kilkadziesiąt błędów przy Memtest. Teraz chodził 15 minut i wszystko ok.

Mogę chyba powiedzieć, że problem z pamięciami został rozwiązany.

...ale...

Martwi mnie jeszcze ta karta graficzna. Wczoraj, podczas przeglądania internetu (już na nowym biosie), wywaliło VPU Recovery (jakby ktoś jeszcze nie wiedział, wygląda to mniej więcej tak: http://i37.tinypic.com/eis6dy.png ).

W gry nie grałem za bardzo, ale chwile w Call of Duty 4, no i w sumie było dobrze. Inna rzecz, że CoD4 to nie jakaś bardzo wymagająca gra...

Potestuję jeszcze, pogram może w te bardziej wymagające gry, mam nadzieję że VPU Recovery nie będzie się powtarzać.

W każdym razie aktualizacja biosu raczej pomogła w sprawie z ramami.

Dzięki Fredek i MarekH1964 za wszelką pomoc :)

Edytowane przez olczifcb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Ze smutkiem zaglądam tu ponownie, gdyż problem się "odrodził".

Podczas normalnego użytkowania systemu (Internet, drobne aplikacje itp), wywaliło VPU Recovery :(

Wygląda to mniej więcej tak: monitor na moment się wyłącza, potem się włącza, potem się wyłącza, potem się włącza, i dopiero potem wywala ten właśnie komunikat.

Potem miałem takie coś, że przy włączaniu komputera, już przy logowaniu się do systemu monitor po prostu się wyłączył, dioda nie świeciła na zielono (tak świeci normalnie), wyglądało to tak, jakby po prostu nie było sygnału od karty graficznej.

Po odczekaniu chwile komputer już normalnie się włączył.

Teraz to VPU Recovery często się powtarza.

Teraz mam tylko jedno pytanie: czy to kwestia jakiejś konfiguracji/ustawień, czy karta jest po prostu wadliwa?

No bo jeżeli karta jest uszkodzona, to po prostu chyba będę ją musiał odesłać na gwarancję (na drugi koniec Polski...).

Proszę jeszcze może o jakieś sugestie co mogę zrobić, bo naprawdę nie mam pomysłu, przyznam szczerze że podłamany trochę jestem... ;(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wykrakałem.

Wiec drążymy dalej. Wg mnie to nie wina pamięci jest.

Załóżmy ze grafa pod wzgledem fizycznym jest sprawna, a np jest problem z zasilaniem jej.

Wyzej dalem ci linka do programu ktory monitoruje napiecia z zasilacza. Karta potzrbuje sporo prądu z lini 12 v. Może tutaj coś sie wali.

Odpal program i zacznij ostro obciazac karte graficzna. Programik pokazuje min i max skoki napiecia.

Jakby co kliknij w gadulca - 1179748.

bedzie latwiej gadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem ten program co dałeś wyżej - nie musiałem włączać nic mocno obciążającego kartę, samo wywaliło ten błąd.

Wyniki po wywaleniu vpu recovery:

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Monitoring data"

CPUID Hardware Monitor 1.1.1.0

-----------------------------------------------------

Mainboard Vendor ASUSTeK Computer INC.

Mainboard Model P5Q DELUXE (0x2BD - 0x16545D68)

LPCIO

Vendor Winbond

Model W83667HG

Vendor ID 0x5CA3

Chip ID 0xA5

Revision ID 0x13

Config Mode I/O address 0x2E

Dump config mode register space, LDN = 0xB

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F

00 FF FF FF FF FF FF FF 0B FF FF FF FF FF FF FF FF

10 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

20 A5 13 FF 00 44 00 00 FF 40 00 00 7F 22 00 00 40

30 01 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

40 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

50 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

60 02 90 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

70 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

Hardware monitor

Winbond W83627DHG hardware monitor

Voltage sensor 0 1.14 Volts [0x8E] (CPU VCORE)

Voltage sensor 1 11.88 Volts [0xD5] (+12V)

Voltage sensor 2 3.36 Volts [0xD2] (AVCC)

Voltage sensor 3 3.34 Volts [0xD1] (+3.3V)

Voltage sensor 4 1.66 Volts [0xCF] (VIN1)

Voltage sensor 6 1.27 Volts [0x9F] (VIN3)

Temperature sensor 0 32°C (89°F) [0x20] (SYSTIN)

Temperature sensor 1 23°C (73°F) [0x2E] (CPUTIN)

Temperature sensor 2 23°C (72°F) [0x2D] (AUXTIN)

Fan sensor 1 2009 RPM [0x2A] (CPUFANIN0)

Dump hardware monitor

LPC Register space, base address = 0x0290

bank 0

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F

00 04 FF 04 FF 00 00 3C 20 01 9B 01 01 3C 3C 04 04

10 04 FF 30 00 00 01 01 3C 43 17 00 00 23 FF FF CE

20 8E D5 D2 D1 CF FF 9F 20 FF 2A FF DA 00 25 18 A3

30 01 88 62 91 40 88 55 25 20 24 22 B8 2A 41 82 FF

40 03 CE 00 FF FF 00 3F 35 2D 21 20 40 10 95 00 A3

50 FF FF 00 FF FF FF 00 80 C1 6F FF FF 19 44 04 05

60 04 FF 50 00 01 01 3C FF 0A FF 01 FF FF FF FF 00

70 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF 4B 22 00 20 FF

80 04 FF 04 FF 00 00 3C 20 01 9B 01 01 3C 3C 04 04

90 04 FF 30 00 00 01 01 3C 43 17 00 00 23 FF FF CE

A0 8E D5 D2 D1 CF FF 9F 20 FF 2A FF DA 00 25 18 A3

B0 01 88 62 91 40 88 55 25 20 24 22 B8 2A 41 82 FF

C0 03 00 00 FF FF 00 3F 35 2D 21 20 40 10 95 00 A3

D0 FF FF 00 FF FF FF 00 80 C1 6F FF FF 19 44 04 05

E0 04 FF 50 00 01 01 3C FF 0A FF 01 FF FF FF FF 00

F0 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF 4B 22 00 20 FF

bank 1

50 17 00 00 4B 00 50 00 FE FF FF FF FF FF FF FF FF

bank 2

50 16 80 00 4B 00 50 1F 80 FF FF FF FF FF FF FF FF

bank 3

50 00 07 07 00 02 02 05 04 04 00 00 D0 24 0C 00 00

bank 4

50 3B 13 FF 00 00 F5 00 04 69 4E 1D BB 09 5F 20 7F

bank 5

50 D2 00 00 FF 40 DC 34 29 00 01 00 00 E8 00 00 00

Hardware monitor

Intel Core 2 Duo E8400 hardware monitor

Temperature sensor 0 38°C (100°F) [0x3E] (Core #0)

Temperature sensor 1 39°C (102°F) [0x3D] (Core #1)

Dump hardware monitor

Hardware monitor

ATI Radeon HD 4800 Series hardware monitor

Voltage sensor 0 1.26 Volts [0x1] (GPU Core)

Temperature sensor 0 46°C (113°F) [0x2D] (GPU Core)

Dump hardware monitor

Hardware monitor

ST3500320AS hardware monitor

Temperature sensor 0 28°C (82°F) [0x1C] (HDD)

Dump hardware monitor

Processors Map

------------------------------------------------------------------------------------

Number of processors 1

Number of threads 2

Processor 0

-- Core 0

-- Thread 0

-- Core 1

-- Thread 0

Processors Information

------------------------------------------------------------------------------------

Processor 1 (ID = 0)

Number of cores 2 (max 2)

Number of threads 2 (max 2)

Name Intel Core 2 Duo E8400

Codename Wolfdale

Specification Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Package Socket 775 LGA (platform ID = 0h)

CPUID 6.7.6

Extended CPUID 6.17

Core Stepping C0

Technology 45 nm

Core Speed 2003.7 MHz (6.0 x 333.9 MHz)

Rated Bus speed 1335.8 MHz

Stock frequency 3000 MHz

Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T

L1 Data cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size

L1 Instruction cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size

L2 cache 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size

FID/VID Control yes

FID range 6.0x - 9.0x

max VID 1.225 V

Features XD, VT

Thread dumps

CPU Thread 0

APIC ID 0

Topology Processor ID 0, Core ID 0, Thread ID 0

Type 01008001h

Max CPUID level 0000000Ah

Max CPUID ext. level 80000008h

Function eax ebx ecx edx

0x00000000 0x0000000A 0x756E6547 0x6C65746E 0x49656E69

0x00000001 0x00010676 0x00020800 0x0008E3FD 0xBFEBFBFF

0x00000002 0x05B0B101 0x005657F0 0x00000000 0x2CB4304E

0x00000003 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000004 0x04000121 0x01C0003F 0x0000003F 0x00000001

0x00000004 0x04000122 0x01C0003F 0x0000003F 0x00000001

0x00000004 0x04004143 0x05C0003F 0x00000FFF 0x00000001

0x00000005 0x00000040 0x00000040 0x00000003 0x00022220

0x00000006 0x00000001 0x00000002 0x00000001 0x00000000

0x00000007 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000008 0x00000400 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000009 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x0000000A 0x07280202 0x00000000 0x00000000 0x00000503

0x80000000 0x80000008 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000001 0x00000000 0x00000000 0x00000001 0x20100000

0x80000002 0x65746E49 0x2952286C 0x726F4320 0x4D542865

0x80000003 0x44203229 0x43206F75 0x20205550 0x45202020

0x80000004 0x30303438 0x20402020 0x30302E33 0x007A4847

0x80000005 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000006 0x00000000 0x00000000 0x18008040 0x00000000

0x80000007 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000008 0x00003024 0x00000000 0x00000000 0x00000000

Cache descriptor Level 1 D 32 KB 1 thread(s)

Cache descriptor Level 1 I 32 KB 1 thread(s)

Cache descriptor Level 2 U 6 MB 2 thread(s)

MSR 0x0000001B edx = 0x00000000 eax = 0xFEE00900

MSR 0x000000E8 edx = 0x000000A7 eax = 0x23A93DE7

MSR 0x00000017 edx = 0x04000000 eax = 0x88848920

MSR 0x000000CD edx = 0x00000000 eax = 0x00000804

MSR 0x0000003F edx = 0x00000000 eax = 0x00000000

MSR 0x000000CE edx = 0x001A0920 eax = 0x19190717

MSR 0x000001A0 edx = 0x00000040 eax = 0x62972489

MSR 0x000000EE edx = 0x00000000 eax = 0x867D1300

MSR 0x0000011E edx = 0x00000000 eax = 0xBE702111

MSR 0x0000019C edx = 0x00000000 eax = 0x883E0008

MSR 0x00000198 edx = 0x061A0920 eax = 0x06000920

MSR 0x00000199 edx = 0x00000000 eax = 0x00000920

CPU Thread 1

APIC ID 1

Topology Processor ID 0, Core ID 1, Thread ID 0

Type 01008001h

Max CPUID level 0000000Ah

Max CPUID ext. level 80000008h

Function eax ebx ecx edx

0x00000000 0x0000000A 0x756E6547 0x6C65746E 0x49656E69

0x00000001 0x00010676 0x01020800 0x0008E3FD 0xBFEBFBFF

0x00000002 0x05B0B101 0x005657F0 0x00000000 0x2CB4304E

0x00000003 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000004 0x04000121 0x01C0003F 0x0000003F 0x00000001

0x00000004 0x04000122 0x01C0003F 0x0000003F 0x00000001

0x00000004 0x04004143 0x05C0003F 0x00000FFF 0x00000001

0x00000005 0x00000040 0x00000040 0x00000003 0x00022220

0x00000006 0x00000001 0x00000002 0x00000001 0x00000000

0x00000007 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000008 0x00000400 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x00000009 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x0000000A 0x07280202 0x00000000 0x00000000 0x00000503

0x80000000 0x80000008 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000001 0x00000000 0x00000000 0x00000001 0x20100000

0x80000002 0x65746E49 0x2952286C 0x726F4320 0x4D542865

0x80000003 0x44203229 0x43206F75 0x20205550 0x45202020

0x80000004 0x30303438 0x20402020 0x30302E33 0x007A4847

0x80000005 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000006 0x00000000 0x00000000 0x18008040 0x00000000

0x80000007 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000

0x80000008 0x00003024 0x00000000 0x00000000 0x00000000

Cache descriptor Level 1 D 32 KB 1 thread(s)

Cache descriptor Level 1 I 32 KB 1 thread(s)

Cache descriptor Level 2 U 6 MB 2 thread(s)

MSR 0x0000001B edx = 0x00000000 eax = 0xFEE00800

MSR 0x000000E8 edx = 0x0000005D eax = 0x9540B07C

MSR 0x00000017 edx = 0x04000000 eax = 0x88848920

MSR 0x000000CD edx = 0x00000000 eax = 0x00000804

MSR 0x0000003F edx = 0x00000000 eax = 0x00000000

MSR 0x000000CE edx = 0x001A0920 eax = 0x19190717

MSR 0x000001A0 edx = 0x00000040 eax = 0x62972489

MSR 0x000000EE edx = 0x00000000 eax = 0x867D1300

MSR 0x0000011E edx = 0x00000000 eax = 0xBE702111

MSR 0x0000019C edx = 0x00000000 eax = 0x883D0008

MSR 0x00000198 edx = 0x061A0920 eax = 0x06000920

MSR 0x00000199 edx = 0x00000000 eax = 0x00000920

Drive

Name ST3500320AS

Display

ATI OD5 display API

Display Adapter

Name ATI Radeon HD 4800 Series

ACPI

ACPI Tree

_GPE

_L0A

_L1A

_L09

_L0B

_L08

_L1D

_L0F

_L0D

_L03

_L04

_L0C

_L20

_L0E

_L05

_L17

_PR_

P001

HI0_

HC0_

_PDC

_OSC

_PPC

_PCT

_PSD

_PSS

SPSS

NPSS

CPU1

P002

HI1_

HC1_

_PDC

_OSC

_PPC

_PCT

_PSD

_PSS

SPSS

NPSS

CPU2

P003

HI2_

HC2_

_PDC

_OSC

CPU3

P004

HI3_

HC3_

_PDC

_OSC

CPU4

_SB_

PR00

AR00

PR02

AR02

PR03

AR03

PR04

AR04

PR05

AR05

PR06

AR06

PR07

AR07

PR08

AR08

PR09

AR09

PR01

AR01

PRSA

PRSB

PRSC

PRSD

PRSE

PRSF

PRSG

PRSH

PCI0

_HID

_ADR

_BBN

_UID

_PRT

_S3D

_CID

MCH_

_HID

_UID

_CRS

NPTS

NWAK

P0P2

_ADR

_PRW

_PRT

P0P3

_ADR

_PRW

_PRT

P0P1

_ADR

_PRW

_PRT

SBRG

_ADR

IELK

_HID

RXA0

[ ]

[ ]

PBLV

[ ]

[ ]

PBMS

[ ]

PMCS

ECNS

[ ]

ECT1

ELEN

[ ]

_STA

SMOD

GPBS

SPTS

SWAK

APMP

[ ]

APMC

APMS

[ ]

[ ]

[ ]

BRTC

PMS0

[ ]

[ ]

RTCS

[ ]

WAKS

[ ]

PWBT

[ ]

SMIE

[ ]

[ ]

PS1E

[ ]

PS1S

[ ]

PIC_

_HID

_CRS

DMAD

_HID

_CRS

TMR_

_HID

_CRS

RTC0

_HID

_CRS

SPKR

_HID

_CRS

COPR

_HID

_CRS

FDC_

_HID

_FDE

_STA

_DIS

_CRS

_SRS

_PRS

SIOR

_HID

_UID

CRS_

_CRS

SNCT

HWV0

HWV1

HWV3

HWV4

HWT0

HWT1

HWT2

DBGE

[ ]

DBGG

HWF0

HWF1

HWF2

HWF4

FNDT

HWF3

HWRE

[ ]

[ ]

HIDX

HDAT

[ ]

[ ]

CHNM

CFNM

CHNS

CFNS

[ ]

SYST

TRGT

[ ]

SSDN

CSDN

SSUP

CSUP

[ ]

VCOR

V12V

[ ]

V33V

V50V

[ ]

MBTE

FAN1

FAN2

FAN3

[ ]

CFN3

[ ]

FDR1

[ ]

FD13

FD15

[ ]

BSEL

[ ]

[ ]

TSR1

[ ]

TSR2

[ ]

FAN4

[ ]

FND4

[ ]

FD21

DCAT

ENFG

EXFG

LPTM

UHID

SIOK

KBFG

MSFG

U1FG

U2FG

KBRW

[ ]

KP60

[ ]

KP64

KB64

[ ]

[ ]

KRDY

[ ]

SIOS

SIOW

SIOH

IOID

[ ]

INDX

DATA

[ ]

[ ]

LDN_

[ ]

FDCP

[ ]

LPTP

URAP

URBP

[ ]

ACTR

[ ]

IOAH

IOAL

IOH2

IOL2

[ ]

INTR

[ ]

DMCH

[ ]

CRE0

CRE1

CRE2

CRE3

CRE4

CRE5

CRE6

[ ]

OPT0

OPT1

OPT2

OPT3

OPT4

[ ]

OPT6

CGLD

DSTA

DCNT

CRS1

IRQM

DMAM

IO11

IO12

LEN1

CRS2

IRQE

DMAE

IO21

IO22

LEN2

IO31

IO32

LEN3

DCRS

DSRS

RMSC

_HID

_UID

CRS_

_CRS

ASOC

_HID

_UID

_STA

_INI

FSB2

FSB0

FSB4

FSB6

SMFL

MEMI

CURI

FSBI

MBIF

ASBF

ASB0

ASB1

GGRP

GITM

SITM

OP2V

V2OP

VESL

SPLV

GPLV

G0T3

GRP0

GIT0

SIT0

G3T0

G3T2

G321

G322

G340

GRP3

IDEX

GIT3

SIT3

SDRV

CLKR

G3TB

PCEF

MNBF

G4T0

G4T1

G4T2

G420

G421

GRP4

GIT4

SIT4

G5T0

GRP5

GIT5

SIT5

G6T1

G6T2

G6T3

G6T4

G6T5

G6T6

G6T7

G6T8

G6T9

GRP6

GIT6

SIT6

G9T0

GRP9

GIT9

SIT9

GBT0

GBT1

GBT2

GBT3

GBT4

GBT5

GBT7

GBT8

GBT9

GRPB

GITB

SITB

GET1

GET2

GET3

GET4

GET5

GET6

GET7

GRPE

ADP3

OCST

GITE

SITE

OMNB

CDTB

FSBL

OMST

DFSB

OLTB

LDLE

CUVR

CLKB

CB00

CB01

CB11

CB12

CB20

CB22

CB23

CB24

CB25

FSBT

AIGC

PICL

LVIC

CDIV

STCG

COMS

GDEF

CAMN

AGPU

AGPD

AGLS

AGDV

AGNV

AGLI

AGCV

SVOT

GVOT

CAFS

SICL

SPIC

PSLV

SFSB

ITAT

RCAS

CORV

V3VV

V5VV

VV12

VPAR

VBUF

VGET

CPUT

MBTP

TBUF

TGET

CPUF

CHF1

CHF2

CHF3

PWRF

FBUF

FGET

VSIF

RVLT

SVLT

TSIF

RTMP

STMP

FSIF

RFAN

SFAN

HPET

_HID

CRS_

[ ]

HPTS

[ ]

HPTE

[ ]

_STA

_CRS

LPCR

RX80

[ ]

[ ]

LPCD

LPCE

DBPT

DDLT

RRIO

WX82

RDMA

FWH_

_HID

CRS_

BS00

BL00

BS10

BL10

_CRS

FWHE

_HID

_UID

CRS_

_CRS

FHR0

[ ]

FHD1

[ ]

FHD0

UAR1

_UID

_HID

_STA

_DIS

_CRS

_SRS

_PRS

CMPR

_PRW

OMSC

_HID

_UID

CRS_

_CRS

PS2K

_HID

_CID

_STA

_CRS

_PRW

PS2M

_HID

_CID

_STA

CRS1

CRS2

_CRS

_PRW

PIX0

TPM_

_HID

_CID

_UID

_CRS

_STA

TAAX

MIPT

[ ]

PSMI

PPI1

PPI2

MBUF

BUF0

BUF1

BUF2

BUF3

_DSM

PCIE

_HID

_UID

CRS_

_CRS

SATA

_ADR

REGF

_REG

TIM0

TMD0

PIO0

DMA0

PIO1

DMA1

CHNF

CFG2

[ ]

PMPT

PSPT

PMRI

[ ]

SMPT

SSPT

SMRI

[ ]

PSRI

SSRI

[ ]

PM3E

PS3E

SM3E

SS3E

[ ]

PMUT

[ ]

PSUT

[ ]

SMUT

[ ]

SSUT

[ ]

[ ]

PM6E

PS6E

SM6E

SS6E

PMCR

PSCR

SMCR

SSCR

[ ]

PMAE

PSAE

SMAE

SSAE

GMPT

GMUE

GMUT

GMCR

GSPT

GSUE

GSUT

GSCR

CHN0

_ADR

_GTM

_STM

DRV0

_ADR

_GTF

DRV1

_ADR

_GTF

CHN1

_ADR

_GTM

_STM

DRV0

_ADR

_GTF

DRV1

_ADR

_GTF

GTM_

STM_

AT01

AT02

AT03

AT04

ATA0

ATA1

ATA2

ATA3

ATAB

CMDC

GTFB

GTF_

RATA

NATA

SAT1

_ADR

REGF

_REG

TIM0

TMD0

PIO0

DMA0

PIO1

DMA1

CHNF

CFG2

[ ]

PMPT

PSPT

PMRI

[ ]

SMPT

SSPT

SMRI

[ ]

PSRI

SSRI

[ ]

PM3E

PS3E

SM3E

SS3E

[ ]

PMUT

[ ]

PSUT

[ ]

SMUT

[ ]

SSUT

[ ]

[ ]

PM6E

PS6E

SM6E

SS6E

PMCR

PSCR

SMCR

SSCR

[ ]

PMAE

PSAE

SMAE

SSAE

GMPT

GMUE

GMUT

GMCR

GSPT

GSUE

GSUT

GSCR

CHN0

_ADR

_GTM

_STM

DRV0

_ADR

_GTF

DRV1

_ADR

_GTF

CHN1

_ADR

_GTM

_STM

DRV0

_ADR

_GTF

DRV1

_ADR

_GTF

GTM_

STM_

AT01

AT02

AT03

AT04

ATA0

ATA1

ATA2

ATA3

ATAB

CMDC

GTFB

GTF_

RATA

EUSB

_ADR

_PRW

USBE

_ADR

_PRW

P0P5

_ADR

_PRW

_PRT

P0P6

_ADR

_PRW

_PRT

P0P7

_ADR

_PRW

_PRT

P0P8

_ADR

_PRW

_PRT

P0P9

_ADR

_PRW

_PRT

GBEC

_ADR

_PRW

USB0

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB1

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB2

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB3

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB4

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB5

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

USB6

_ADR

BAR0

[ ]

USBW

[ ]

_S3D

_PSW

_PRW

P0P4

_ADR

_PRW

_PRT

CRS_

MIN5

MAX5

LEN5

MIN6

MAX6

LEN6

_CRS

BN00

SLPS

RMEM

_HID

_UID

CRS_

_CRS

PWRB

_HID

_UID

_STA

BUFA

IRA0

LNKA

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKB

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKC

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKD

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKE

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKF

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKG

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

LNKH

_HID

_UID

_STA

_PRS

_DIS

_CRS

_SRS

XCPD

XNPT

XCAP

XDCP

XDCT

XDST

XLCP

XLCT

XLST

XSCP

XSCT

XSST

XRCT

MUTE

RBPE

RWPE

RDPE

WBPE

WWPE

WDPE

RWDP

RPME

_SI_

_TZ_

_REV

_OS_

_OSI

_GL_

DP80

DP90

WKTP

SPIO

IOHW

IOSB

IOSL

IOHB

IOHL

PMBS

PMLN

GPBS

GPLN

SMBL

PM30

SUSW

APIC

SMIP

PCIB

PCIL

SMIT

CMRQ

CMER

CMOR

SMBS

CPUC

BIOS

[ ]

SS1_

SS2_

SS3_

SS4_

[ ]

IOST

TOPM

ROMS

MG1B

MG1L

MG2B

MG2L

[ ]

CPB0

CPB1

CPB2

CPB3

ASSB

AOTB

AAXB

SMIF

DTSE

DTS1

DTS2

MPEN

TPMF

MSC1

MSC2

MSC3

MSC4

MSC5

MSC6

MSC7

MSC8

DMAX

HPTA

RRIO

RDMA

PICM

_PIC

OSVR

OSFL

MCTH

PRWP

GPRW

WAKP

DEB0

[ ]

DBG8

DEB1

[ ]

DBG9

RAMW

[ ]

PAR0

PAR1

PAR2

IOB2

[ ]

SMIC

SMIS

ISMI

GNVS

SNVS

GMAX

GMDX

GCAX

GCDX

FZTF

GPS0

[ ]

[ ]

[ ]

PWTH

[ ]

[ ]

NBPS

[ ]

PIRA

PIRB

PIRC

PIRD

[ ]

PIRE

PIRF

PIRG

PIRH

SMRG

[ ]

HSTS

SSTS

HSTC

HCMD

HADR

HDT0

HDT1

BLKD

[ ]

[ ]

HDTW

SCMD

SBYT

WBYT

WWRD

RSBT

RBYT

RWRD

RBLK

WBLK

WOTB

WSSB

WAXB

_PTS

_WAK

IORK

[ ]

IOWK

_S0_

_S1_

_S3_

_S4_

_S5_

PTS_

WAK_

SSDT

CSDT

CFGD

NCPU

NPCP

PDC0

PDC1

PDC2

PDC3

PDC4

PDC5

PDC6

PDC7

TBL0

TBL1

TBL2

TBL3

TBL4

TBL5

TBL6

TBL7

CTB0

CTB1

CTB2

CTB3

PMRG

[ ]

[ ]

DEV4

DEV5

DEV6

DEV7

STS4

STS5

STS6

STS7

Lub po prostu screen: http://i34.tinypic.com/rtpc92.png

Z tego co tu widzę, to to raczej nie to.

Co to jeszcze może być?

Czy to po prostu uszkodzenie karty?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi