Wierzba25 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wczoraj kupiłem sobie nowego kompa: Athlon 1,7 XP+ (0,13 mikrona) ECS K7VTA3 (ver.5.0) DDR 256 MB (333 MHz) i wentylator TITAN (firmy MiNt :) i mam problem. Wypisuje mi, że temp. procka wynosci 65 stopni - bezczynność; 70 - obciążony. Trochę za dużo jak na mój gust. Polazłem więc do kumpla z prockiem i wentylatorem, on ma ECS K7S5A U niego temp. wynosła 50 przy obciążonym procku. 20 stopni różnicy - to już się naprawde dziwne zrobiło. A Po zamontowaniu jego wentylatora (oryginalny TITAN) - temp wyniosła 40 stopni. Czy na dwóch różnych płytach głównych procesor może mieć 20 stopniową różnicę temperatur??? A może płyta jest walnięta? Jakieś pomysły?? HELP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o|2 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 dotknij coolera jak jest goracy to masz problemik. moze zrob update biosu. a jak nie to kup sobie ECS K7S5A i orginalnego TITANA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 hahaha. rzeczywiscie nie mam co robic tylko gorszą płytę kupować - a radiator jest normalnej temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafiX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 jak noramlnej temp to sflashuj biosa ........ a najlepiej wywal ecs [cos nielubie tej firmy...............] 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 poprostu zle ci wskazuje temp sprawdzales w biosie czy programem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Dobra pozwolicie ze sie podczepie ;) U mnie tez cos sie wali z odczytami temperatury procka :( Jak na moj gust sa duzo za duze zwarzajac ze mam WC. W spoczynku przy nie kreconym procku mam kolo 50 stopni :!: Na starym palomino 1800+ mialem ponizej 40 8O. Zmienialem bios na najnowszy ale nic nie dalo :( Tylko nie mowcie zebym wymienil mojego Epoxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 jak dla mnie to 50 stopni dla tego proca to nadal za dużo o jakieś 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Temperaturę sprawdzałem i w biosie i programem. A co do flashowania biosu - to mam najnowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...