Skocz do zawartości
MeoPL

Samochodzik Dylemat Toyka Corolla Czy Hondzia Civic

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka przyszedł czas na kupno samochodziku . Koniec wkładania kasy w kompa:) nareszcie:) . Mam do wydania około 30k złotych samochód będę sprowadzał z Włoch lub Belgi . Mam dylemat miedzy Hondziakiem 1,6 v-tec albo Corolka d4d 2,0 w dieslu . Ogólnie ciężko mi wybrać :) nie wiem co lepsze:) w Hondziaku już jechałem w prawiedzie 1,4 ale spoko samochodzik znów corolka wszyscy mówią że porządny japoński samochód raczej bezawaryjny mnie niż hondziak . Może mieliście styczność z tymi samochodami? może ktoś udzieli mi jakieś małej rady:)

Jak z dynamiką Hondy i Toyoty . Toyota ma klimatronic:) 2 fazowy więc świetna sprawa nie widziałem tego w hondzie . Wybór na prawdę trudny. Jeżeli ktoś posiada jeden z tych samochodów nawet z innym silnikiem mógłby się podzielić jakimiś spostrzeżeniami to bardzo proszę:)

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie jezdzilem "korolka" ladnych pare razy bo kolega ma... ogolnie fajne autko :) Lubie toyoty od czasu kiedy pierwszy raz pojechalem avensis-ka ;) Tyle ze za 30tys moim zdaniem mozesz miec fajniejsze autko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tych bardziej oklepanych standardowo passat, vectra, a4, a6, astra lub te rzadziej spotykane u nas na drogach... typu saab 9-5, rover 75, mazda 6, chevrolet evanda, alfa 156, renowka meganka... ogolnie mam dosc patrzenia na civici od pierwszych modeli po najnowsze.. tak samo z corolla.. jezdzi tego multum u nas ;) Oprocz tego nie lubie malych samochodow :) To chyba takie zboczenie odkad jezdze dostawczakami ;)

Oczywiscie wychodze z zalozenia skoro patrzysz na japonce to na czesci tez bedzie Cie stac ;) Wiec takze nie podawalem najtanszych autek w eksploataqcji.. ale za to np: ladne ;)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tych bardziej oklepanych standardowo passat, vectra, a4, a6, astra lub te rzadziej spotykane u nas na drogach... typu saab 9-5, rover 75, mazda 6, chevrolet evanda, alfa 156, renowka meganka... ogolnie mam dosc patrzenia na civici od pierwszych modeli po najnowsze.. tak samo z corolla.. jezdzi tego multum u nas ;) Oprocz tego nie lubie malych samochodow :) To chyba takie zboczenie odkad jezdze dostawczakami ;)

Oczywiscie wychodze z zalozenia skoro patrzysz na japonce to na czesci tez będzie Cie stać ;) Wiec takze nie podawałem najtańszych autek w eksploataqcji.. ale za to np: ladne ;)

Heh dzieki za odpowiedz :) Ludzie maja swoje gusta:) Francuza nie kupuje żadnych renówek:) podziękuję , a6 za duża jak dla mnie:) a4 jest ok ale w cenie a6 wychodzi:) za dużo sobie życzą za nią , opel odpada tak samo jak rover . Mazde też brałem pod uwagę ale MAZDA 3 1,6 diesel commonrail nawet nowego FOCUSA II tylko że jakoś do forda zaufania nie mam chociaż focusiki dobre samochody a mazda hmmm ten francuski diesel mnie przeraża:) . Już przerabiałem tego typu samochodziki :) . Po dużych za i przeciw zostały na polu corollka i civiczka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi