Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle co wałkują w opisach to:

- bezpośrednie publikowanie na YouTube (z czego nigdy nie skorzystam)

- suwak regulacji dźwięku na iPad'a w menu aktywnych aplikacji (co na iPhone można mieć za pomocą paczki z Cydia już od dawna)

- niby ma być szybszy (ja tam mam jeszcze 4.0.1 i jakoś nie narzekam)

- a bym zapomniał o błędzie w budziku w 4.1 co dzwoni o godzinę za wcześnie (na 4.0.1 nie ma tego problemu)

- no i nowy ekran początkowy w GameCenter

* co do aplikacji iPod nic mi nie wiadomo na temat jakichkolwiek zmian

I to chyba wszystko bo cała reszta to jakoś skupia się na iPad. Tak czy inaczej póki co zostaję na 4.0.1 bo na samom myśl że mam konfigurować wszystko od nowa robi mi się słabo ;)

Tak reklamy w Cydia to norma w końcu z czegoś chłopaki muszą żyć ;) Natomiast reklamy w aplikacji oznaczają iż posiadasz jakąś wersję free, ale co do latarki zdecydowanie lepszym wyjściem jest opisany przez mnie przełącznik do SBSettings o nazwie SpringFlash czyli latarka zawsze pod ręką. Na temat Lockscreena na razie nie mam w planach dodawania tam kalendarza, autor grafiki chciał zachować styl minimalistyczny, który po dość dużych modyfikacjach mi się podoba. Jak bardzo chcesz cały kalendarz zawsze możesz zainstalować Lockinfo z wtyczką Clock.

Dzieki za za info odnosnie pluginu latarki do sbs'a, zaraz wymienie obecna na ten przelacznik. Podoba mi sie Twoj mod jego theme ale probowalem usunac z niego pogode bo strasznie dlugo u mnie mysli zanim sie polaczy i pobierze dane a i tak dla mnie jest nieprzydatny. Efekt byl taki, ze nic z tego nie wyszlo, zainstalowal oryginal i na to Twoje pliki ze spolszczeniem/konfigiem i efekt byl taki, że wczoraj Środa nie miala Ś tylko krzaczka. Jesteś w stanie dac link do swojej wersji bez pogody albo gdzie zmienic "kodowanie" znaków.

Czy da sie zmienic pozycje i kierunek przesuwania blokady (kłódki) ? Chciałbym odblokowywać przesuwając ja pionowo w gore. Dodatkowo jakby ktos znal nazwe folderu do ktorego wrzucam ikonke aby podmienic oryginalne Kontakty - com.apple.contacts mi nie zadzialalo, ikonka dalej jest stara - uzywam theme: neonSynnyside. Ikonke zrobilem sobie w photoshopie, 120px, png. Dziwne, ze te theme zostawia domyslna ikone, inne ladnie podmienia.

Jest jakas darmowa alternatywa dla modulu SMS ? Uzywalem bitesms, quickreply ktore jest platne ale ono praktycznie niewiele wnosi, dalej mam te Applowskie rozmowy i widoki smsow. Chcialbym bardziej surowa liste odebranych, wyslanych, draftow, tak jak w Nokii. Czy moze tak sie nie da ?

Budzik u mnie (iOS4.1) dziala normalnie, nie budzi za wczesnie ani za pozno - przydalby sie mod ustawiajacy czas drzemki tak jak na Nokii. Jeszcze jedna sprawa: Gdy ekran mi zgasnie, potem wlacze go glownym guzikiem albo on/offem to pojawia sie lock screen - czy da sie ustawic czas po jakim on znowu gasnie gdy nie przesunie sie blokady ? Jest on krotki, a chcialbym sie dluzej popatrzyc na godzine, date itd.

Edytowane przez CLAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za za info odnosnie pluginu latarki do sbs'a, zaraz wymienie obecna na ten przelacznik. Podoba mi sie Twoj mod jego theme ale probowalem usunac z niego pogode bo strasznie dlugo u mnie mysli zanim sie polaczy i pobierze dane a i tak dla mnie jest nieprzydatny. Efekt byl taki, ze nic z tego nie wyszlo, zainstalowal oryginal i na to Twoje pliki ze spolszczeniem/konfigiem i efekt byl taki, że wczoraj Środa nie miala Ś tylko krzaczka. Jesteś w stanie dac link do swojej wersji bez pogody albo gdzie zmienic "kodowanie" znaków.

Czy da sie zmienic pozycje i kierunek przesuwania blokady (kłódki) ? Chciałbym odblokowywać przesuwając ja pionowo w gore. Dodatkowo jakby ktos znal nazwe folderu do ktorego wrzucam ikonke aby podmienic oryginalne Kontakty - com.apple.contacts mi nie zadzialalo, ikonka dalej jest stara - uzywam theme: neonSynnyside. Ikonke zrobilem sobie w photoshopie, 120px, png. Dziwne, ze te theme zostawia domyslna ikone, inne ladnie podmienia.

Jest jakas darmowa alternatywa dla modulu SMS ? Uzywalem bitesms, quickreply ktore jest platne ale ono praktycznie niewiele wnosi, dalej mam te Applowskie rozmowy i widoki smsow. Chcialbym bardziej surowa liste odebranych, wyslanych, draftow, tak jak w Nokii. Czy moze tak sie nie da ?

Budzik u mnie (iOS4.1) dziala normalnie, nie budzi za wczesnie ani za pozno - przydalby sie mod ustawiajacy czas drzemki tak jak na Nokii. Jeszcze jedna sprawa: Gdy ekran mi zgasnie, potem wlacze go glownym guzikiem albo on/offem to pojawia sie lock screen - czy da sie ustawic czas po jakim on znowu gasnie gdy nie przesunie sie blokady ? Jest on krotki, a chcialbym sie dluzej popatrzyc na godzine, date itd.

Ad1. Czas oczekiwania można zmienić w pliku Wallpaper.js z pausecomp(3000); na pausecomp(0); i gotowe.

Ad2. Wersja bez pogody jest w tym temacie na poprzedniej stronie, a kodowanie zmienia się w pliku LockBackground.html w sekcji <head>

Ad3. biteSMS jest darmowe i ma w sobie QuickReplay (własnej produkcji ale działa wyśmienicie) a najbardziej "surową" aplikacją na iP jest ta wbudowana.

Ad4. Widziałem kiedyś paczkę w Cydia która działa różne cuda z czasami wygaszania ekranu ale teraz nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1. Czas oczekiwania można zmienić w pliku Wallpaper.js z pausecomp(3000); na pausecomp(0); i gotowe.

Ad2. Wersja bez pogody jest w tym temacie na poprzedniej stronie, a kodowanie zmienia się w pliku LockBackground.html w sekcji <head>

Ad3. biteSMS jest darmowe i ma w sobie QuickReplay (własnej produkcji ale działa wyśmienicie) a najbardziej "surową" aplikacją na iP jest ta wbudowana.

Ad4. Widziałem kiedyś paczkę w Cydia która działa różne cuda z czasami wygaszania ekranu ale teraz nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy.

Dzieki, przegladalem temat zagraniczny i zapomnialem, ze tu tez dawales link. Co do smsow to applowski modul sms i jego surowosc jest dla mnie porazka. Wchodze w wiadomosci i jakies tam niby na liscie sa ale nie wiadomo gdzie sa wyslane. A sa we wiadomosciach odebranych, trzeba dopiero trafic na wiadomosc, wejsc w nia i tam jest 'lista rozmowy' czy cos nie do przyjecia dla mnie. Powinien byc folder Odebrane, Wyslane a nie jakies cuda.

UPDATE: iRealSMS zalatwia sprawe. Ma opcje folderow i wszystko teraz pieknie dziala. Teraz tylko trzeba skolowac 10 Euro aby go kupic. Co do czasu sciemnienia Lockscreena to trzeba uzyc Lockscreen Dim Control z Cydii - dziala jak marzenie.

A jak sprawa wyglada z ta przesuwana blokada ? Da rade zmienic jej kierunek na pionowy ?

Edytowane przez CLAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, przegladalem temat zagraniczny i zapomnialem, ze tu tez dawales link. Co do smsow to applowski modul sms i jego surowosc jest dla mnie porazka. Wchodze w wiadomosci i jakies tam niby na liscie sa ale nie wiadomo gdzie sa wyslane. A sa we wiadomosciach odebranych, trzeba dopiero trafic na wiadomosc, wejsc w nia i tam jest 'lista rozmowy' czy cos nie do przyjecia dla mnie. Powinien byc folder Odebrane, Wyslane a nie jakies cuda.

UPDATE: iRealSMS zalatwia sprawe. Ma opcje folderow i wszystko teraz pieknie dziala. Teraz tylko trzeba skolowac 10 Euro aby go kupic. Co do czasu sciemnienia Lockscreena to trzeba uzyc Lockscreen Dim Control z Cydii - dziala jak marzenie.

A jak sprawa wyglada z ta przesuwana blokada ? Da rade zmienic jej kierunek na pionowy ?

Ad1. Folder odebrane/wysłane ? To chyba za czasów bardzo strych Nokii teraz każdy smartfon ma już SMS'y na zasadzie wątków nawet Nokia ;)

Ad2. iRealSMS jest dostępny w wersji Trial o ile dobrze pamiętam na 10dni, poza folderami nie różni się bardzo od biteSMS w którym poza ikoną (da się to na szczęście zmienić) mam wszystko co trzeba.

Ad3. Wiedziałem że coś z Cydia było do "ściemniania" bo ktoś to już na "tamtym" forum poruszał tylko nazwy sobie nie mogłem przypomnieć ;)

Ad4. Pionowego paska Unlock nie wiedziałem co za tym idzie albo jest to ciężkie do wykonania albo niewykonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1. Folder odebrane/wysłane ? To chyba za czasów bardzo strych Nokii teraz każdy smartfon ma już SMS'y na zasadzie wątków nawet Nokia ;)

Ad2. iRealSMS jest dostępny w wersji Trial o ile dobrze pamiętam na 10dni, poza folderami nie różni się bardzo od biteSMS w którym poza ikoną (da się to na szczęście zmienić) mam wszystko co trzeba.

Ad3. Wiedziałem że coś z Cydia było do "ściemniania" bo ktoś to już na "tamtym" forum poruszał tylko nazwy sobie nie mogłem przypomnieć ;)

Ad4. Pionowego paska Unlock nie wiedziałem co za tym idzie albo jest to ciężkie do wykonania albo niewykonalne.

Ja wlasnie nie potrafie sie przestawic na te wszystkie watki/rozmowy itd, ani na gmailu, ani na iPhonie. Do wczoraj mialem Nokie 8600 Luna i tesknie za prostota S60. Pasek Unlock rzeczywiscie jest chyba niewykonalny, takie rzeczy to tylko pewnie w Androidzie wiec zastapil go Tap to Unlock. Teraz tylko szukam aby zmienic ten napisac z ramka do klikania na jakis customowy button.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie nie potrafie sie przestawic na te wszystkie watki/rozmowy itd, ani na gmailu, ani na iPhonie. Do wczoraj mialem Nokie 8600 Luna i tesknie za prostota S60. Pasek Unlock rzeczywiscie jest chyba niewykonalny, takie rzeczy to tylko pewnie w Androidzie wiec zastapil go Tap to Unlock. Teraz tylko szukam aby zmienic ten napisac z ramka do klikania na jakis customowy button.

Jak dla mnie wątki są zdecydowanie lepsze bo widzę cały przebieg rozmowy ale kto co woli to już kwestia gustu ;) Osobiście właśnie kończę zabawę z MusicBarExtended:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakas alternatywa dla WinSCP i wifi ? Chcialbym wrzucac pliki po kablu usb bo mam niestety WAG160N z popsutym wifi ktore sie samo rozlacza co jakis czas nawe przy wrzucaniu 200KB theme.

Choćby darmowy i-FunBox ma pełny dostęp do Raw File System, ale dobrze działające WiFi jest zdecydowanie wygodniejsze ;)

*program do poprawnego działania może wymagać instalacji afc2add z Cydia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby darmowy i-FunBox ma pełny dostęp do Raw File System, ale dobrze działające WiFi jest zdecydowanie wygodniejsze ;)

*program do poprawnego działania może wymagać instalacji afc2add z Cydia.

FunBox dziala az milo i ma wszystko co potrzebuje.

Zmienilem sobie polozenie zegarka i daty na theme Danaela, ale zmiana rozmiaru czcionki zegarka z 50px na 72px nic nie dala. Jak to poprawnie zmienic na wieksze oraz jak usunac obrazek i zmienic tekst Tap to Unlock bo czytam te tutoriale ale one dotycza Slide to Unlock i cos nie wychodzi. W jakimkatalogu znajde ikonki Tap to unlock aby je podmienic ?

Ponizej screeny mojego theme:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wątki są zdecydowanie lepsze bo widzę cały przebieg rozmowy ale kto co woli to już kwestia gustu ;) Osobiście właśnie kończę zabawę z MusicBarExtended:

http://img401.imageshack.us/img401/8951/img0176z.png

tez to wlasnie koncze robic, ogolnie podszedl mi ten danael wczesnij simplyscreen user :D mam tylko jeden problem z mbexem, cholera zawiesza mi iphona jak go sie aktywuje spod aplikacji ipoda wczoraj tego jeszcze nie bylo, co dziwne nie instalowalem nic nowego co by moglo spowodowac taki blad :(

Dołączona grafika

post-156088-0-99983800-1288912501_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie, total commander + wtyczka t-pot

W iFunBox jest trochę więcej dodatkowych "bajerów" niż sam Raw ale też fajne. Niestety oba wymagają iTumes na komputerze, jedyną alternatywą jest PwnTunes ale cholerstwo drogie :/

FunBox dziala az milo i ma wszystko co potrzebuje.

Zmienilem sobie polozenie zegarka i daty na theme Danaela, ale zmiana rozmiaru czcionki zegarka z 50px na 72px nic nie dala. Jak to poprawnie zmienic na wieksze oraz jak usunac obrazek i zmienic tekst Tap to Unlock bo czytam te tutoriale ale one dotycza Slide to Unlock i cos nie wychodzi. W jakimkatalogu znajde ikonki Tap to unlock aby je podmienic ?

Ponizej screeny mojego theme:

[img...]http://img827.imageshack.us/img827/9629/19540393.png[/img]

Jak się dokładnie przyjrzysz stylowi to zobaczysz że cyfry zegarka to są obrazki PNG tak więc zmiana rozmiaru czcionki CSS nic nie da ;) Nie wiem jak działa dokładnie "Tab to Unlock" bo nogdy nie miałam, jak dasz linka do modyfikacji to jak będę miał chwilę to zobaczę.

tez to wlasnie koncze robic, ogolnie podszedl mi ten danael wczesnij simplyscreen user :D mam tylko jeden problem z mbexem, cholera zawiesza mi iphona jak go sie aktywuje spod aplikacji ipoda wczoraj tego jeszcze nie bylo, co dziwne nie instalowalem nic nowego co by moglo spowodowac taki blad :(

[img...]http://dl.dropbox.com/u/2685813/iPhone%20Customization/IMG_0044.PNG[/img]

Nigdy nie odpalałem tego z pod iPod'a bo w końcu jak mam iPod'a na ekranie to po co mi dwa razy te same klawisze ;) Ale w ramach testu sprawdziłem i nie mam tego problemu, ta więc cieżko mi cokolwiek doradzić w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladalem pliki w tym theme i rzeczywiscie na poczatku zaciekawily mnie obrazki osobnych cyfr ale pozniej jak juz zobaczylem config w pliku html to sie tylko ucieszylem, ze bedzie mozna wykodowac co tylko sie chce a tu psikus. Data jest opekana na skrypcie i sadzilem, ze zegarek dziala tak samo a czcionke podmienia sie ta paczka z Cydii co zmienia czcionki - nazwy niepamietam.

Z tym tap to unlock to juz chyba doszedlem - blad popelnilem bo szukalem tych obrazkow w Telephony.UI i podobnych a nie w folderze aplikacji. Wlasnie tam sa te obrazki i wieczorem w domu bede przerabial. Tap to Unlock do pobrania z Cydii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nuO3-Lzuruha : możesz podesłać mi żółte gwiazdki oceny ? czarno/srebrne mi średnio pasują ;] nieaktualne ;)

U siebie właśnie modyfikuję MobilePhone od Black'UPS Darkness bo kolorystyka wciśniętych klawiszy mi nie pasowała ;)

Dołączona grafikaDołączona grafika

Ok pora zabrać się za aplikacje od SMS'ów ;D

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze sie temat rozwinal, a dziwne, przeciez iPhone to takie gowno :)

Infinity Blade Video Game, Exclusive Debut Trailer HD | Video Clip | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com

Bo bez JB to jest wielkie gowno :P

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo bez JB to jest wielkie gowno :P

Pierwsze 2 dni zapoznawania sie z telefonem po rozpakowaniu pudelka to byla istna tragedia. Sasiedzi chcieli dzwonic na policje bo tyle kur.. i chu... dawno nie slyszeli przez sciany. Domyslnie iOS w calej swej prostocie i funkcjonalnosci jak dla mnie jest poprostu glupi. Juz przez moment chcialem wystawic aukcje na allegro z ajfonem bo to byla paranoja korzystanie z tego telefonu. Jak wlaczylem w salonie Ery Galaxy S to tam po wyjeciu z pudelka wszystko jest jak nalezy: mam 4 rozne klawiatury do wyboru przy pisaniu smsow w tym alfanumeryczna ktora jest nieznana Apple. Widok smsow i ich organizacja ok, poprostu w androidzie bylo wszystko tak jak ma byc przy pierwszym odpaleniu telefonu. A na iOSie nie wiem czy sms jest przychodzacy czy wyslany, pol biedy, ze tak jest ale dramat to brak opcji zmiany tego. Musze kupic/ukrasc aplikacj aby moc to zmienic 0_o. Bez cydii, installousa, appsynca to ten iphone tylko fajnie wyglada i jest dobrze wykonany bo system bez modyfikacji jest jak dla mnie tragedia. Gdyby nie plastikowosc Galaxy S i jego wieksze rozmiary to nie wzialbym tego iphona bo idzie sie pokroic...

Dzisiaj probowalem dodac przypomnienie do kalendarza na poniedzialek na 9 godzine. No wszystko fajnie ale albo jest opcja Caly dzien ktora w sumie nie wiem jak zadziala bo nie mozna podac godziny dzwonienia, albo musze okreslic od ktorej do ktorej godziny - podanie tej drugiej informacji jest dla mnie zbedne. Znowu musze siegnac po dodatkowa aplikacje bo standardowy kalendarz jest nie taki jak trzeba. Generalnie wiedzialem, zeby wiele sie niespodziewac po urzadzeniu blowJobsa ktory musial calemu swiatu tlumaczyc jak poprawnie trzymac telefon a gdy to nie wypalilo wypuscili fixa z nowymi ikonkami (lol) albo sciemnial, ze wkoncu rozmowy video/face talk to nowosc (!?), ale nie sadzilem, ze to jest taka padaczka bez dodatkowych modow i aplikacji.

Miny moich znajomych gdy probowali mi wyslac przez bluetooth zdjecia byly bez cenne - az nie wiedzialem co powiedziec bo sam nie moglem uwierzyc.

Zaznaczam ze uber noob ze mnie jesli chodzi o 'swiat apple i ich aplikacje' ;)

Edytowane przez CLAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja posiadam i iPhona i Galaxy-s i powiem tak - gdyby soft (wiadomo - gry) z iOS działały na samsungu to byłbym wniebowzięty. A tak mam tylko fajny telefon z dobrym systemem na którym nie ma co ciekawego odpalać.

Z ciekawości zainstalowałem parę nowości z gierek na wysłużonego I3G i już mam zajęcie na wc.

Dlatego według mnie iOS mimo pewnych ułomności ma znacznie więcej do zaoferowania niż android (oczywiście mowie o mnie, czyli osobie której poza "standardem" programów przydaje się opcja GIER :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja posiadam i iPhona i Galaxy-s i powiem tak - gdyby soft (wiadomo - gry) z iOS działały na samsungu to byłbym wniebowzięty. A tak mam tylko fajny telefon z dobrym systemem na którym nie ma co ciekawego odpalać.

Z ciekawości zainstalowałem parę nowości z gierek na wysłużonego I3G i już mam zajęcie na wc.

Dlatego według mnie iOS mimo pewnych ułomności ma znacznie więcej do zaoferowania niż android (oczywiście mowie o mnie, czyli osobie której poza "standardem" programów przydaje się opcja GIER :)

Heh też miałem Galaxy S, po dwóch tygodniach sprzedałem i zostawiłem sobie iP4 ;) Ale my tu gadu gadu a coś robić trzeba :P Moje pierwsze podejście do modułu SMS, jeszcze kupa roboty ale jakieś postępy widać ;]

EDIT:

I tak sobie korzystając z czasu wolnego spłodziłem dwie wersje Themes'ów dla SMS'ów ;)

Dołączona grafikaDołączona grafika

EDIT 2:

Najnowszy i ostatni już Mardok Mod dla Danaël M9 Lockscreen

Dołączona grafika

- wszystkich zmian dokonujemy w pliku configureMe.js (opis po angielsku ale raczej każdy sobie poradzi)

- jak zainstalować było opisane w jednym z powyższych postów

http://mardok.ovh.org/iPhone/DanaelM9_MardokMod.rar

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok: moglbys pomoc ze zwiekszeniem rozmiaru cyfr zegarka ? Zwiekszylem 2x obrazki cyfr, po uploadzie do telefonu nic sie nie zmienilo (respring&restart). Ogladalem kod w LockBackground.html ale tam nie ma ani wymiarow oryginalnych obrazkow (71px) ani nic co moglo by pomoc.

W zalaczniku przerobione obrazki.

Time.zip

Edytowane przez CLAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie historia przebiega następująco:

od X.2008 do końca VII.2010 używałem LG KU990 Viewty. Przedłużyłem wtedy umowę na kolejne 2 lata biorąc Samsunga Galaxy Spica i5700 z Androidem i pojemnościowym wyświetlaczem. Po 1,5 miesiąca używania zepsuł się klawisz "w górę". Będąc u znajomego w domu zauważyłem, że używa HTC Wildfire, a iPhone 3G leży w szafie, tak więc pożyczyłem tego iPhone'a na czas serwisowania telefonu Galaxy Spica. Tak mi się iPhone spodobał, że oddanie Spicy do serwisu trwało 3 tygodnie (zanim w końcu udałem się do punktu serwisowego :D), a w międzyczasie zdecydowałem, że tego iPhone'a odkupię - zapłaciłem 460 zł za 2-letnią sztukę. Kiedy Spica wróciła z serwisu po powrocie do domu schowałem ją tylko do swojej szafy - pierwotnie to iPhone miał się stać tym zamiennikiem, ale przez ten czas użytkowania odmieniło mi się. Tak więc zalega mi jeszcze trzeci telefon - LG Viewty, którego chcę sprzedać. Czekam teraz na update iOS 4.2, gdyż pod 4.1 nie chodzi on jeszcze w 100% na tyle, ile chodzić może. O ewentualnym JB pomyślę później...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos dla uzytkownikow folder enhancera :)

Dołączona grafika

U mnie historia przebiega następująco:

od X.2008 do końca VII.2010 używałem LG KU990 Viewty. Przedłużyłem wtedy umowę na kolejne 2 lata biorąc Samsunga Galaxy Spica i5700 z Androidem i pojemnościowym wyświetlaczem. Po 1,5 miesiąca używania zepsuł się klawisz "w górę". Będąc u znajomego w domu zauważyłem, że używa HTC Wildfire, a iPhone 3G leży w szafie, tak więc pożyczyłem tego iPhone'a na czas serwisowania telefonu Galaxy Spica. Tak mi się iPhone spodobał, że oddanie Spicy do serwisu trwało 3 tygodnie (zanim w końcu udałem się do punktu serwisowego :D), a w międzyczasie zdecydowałem, że tego iPhone'a odkupię - zapłaciłem 460 zł za 2-letnią sztukę. Kiedy Spica wróciła z serwisu po powrocie do domu schowałem ją tylko do swojej szafy - pierwotnie to iPhone miał się stać tym zamiennikiem, ale przez ten czas użytkowania odmieniło mi się. Tak więc zalega mi jeszcze trzeci telefon - LG Viewty, którego chcę sprzedać. Czekam teraz na update iOS 4.2, gdyż pod 4.1 nie chodzi on jeszcze w 100% na tyle, ile chodzić może. O ewentualnym JB pomyślę później...

Rozumiem chec poznania htc z androidem ale wildfire? toz to jak u tescia wzialem do rak to malo nie opuscilem szczeny z niedowierzania ze wyswietlacze z taka rozdzialka wstawiaja do dotykowcow o tak duzej przekatnej. (przy minimalnym zoomie w przegladarce moglem liczyc piksele :D), choc to moze zboczenie od iphona 4 i jego mega rozdzialki?OO

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też odkupiłem od kumpla kolejnego 3g 16gb a tamten co miał simlocka i nowy baseband wgrany sobie leży i czeka aż będę mu mógł w grudniu w szwajcarii locka sciągnąć u operatora. przy okazji skołuję mu nową pupcię.

Dołączona grafika

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec opcje sa 2 .... albo konwertujesz do mp4 :P albo uzywasz vlc sek w tym ze na ekranie startowym vlc pisze co zrobic wlasnie dzieki itunes :)

no ale mam dobry dzien wiec napisze w itunes wchodzisz na swego iPhona nastepnie zakladka apps scroll w dol i ukazuje sie File Sharing a tam juz sobie chyba poradzisz :)\

P.S. nie zdziw sie jak film albo nie ruszy albo bedzie mega pokaz slajdow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec opcje sa 2 .... albo konwertujesz do mp4 :P albo uzywasz vlc sek w tym ze na ekranie startowym vlc pisze co zrobic wlasnie dzieki itunes :)

no ale mam dobry dzien wiec napisze w itunes wchodzisz na swego iPhona nastepnie zakladka apps scroll w dol i ukazuje sie File Sharing a tam juz sobie chyba poradzisz :)\

P.S. nie zdziw sie jak film albo nie ruszy albo bedzie mega pokaz slajdow.

Dzieki za info. Niestety ale musialem skonwertowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przyczyn zdrowotnych nie było mnie jakiś czas w tym temacie, ale już jest lepiej ;) W zasadzie za namową ludzi z zagranicznego forum dokonałem kilku kolejnych modyfikacji w M9 Lockscreen i z racji że jest on pierwotnie polskojęzyczny postanowiłem go wystawić i tutaj ;)

Last Mardok Mod for Danaël M9 Lockscreen

iPhone 4

Dołączona grafika

iPhone 3G

Dołączona grafika

- teraz obsługuje również iPhone 3G/S

- wszystkie opcje w jednym pliku configureMe.js

- nowa ikona na czas łądowania pogody lub jej nie załadowania

- zmiana języka całego Lockscreen'a za pomocą jednej opcji translateInfo w configureMe.js

- w razie problemów z daną lokalizacją można się upewnić czy ona w ogóle istnieje za pomocą linka

ex.

http://apple.accuweather.com/adcbin/apple/Apple_find_city.asp?location=Your_Location

Download!

@CLAU

Jak dalej walczysz z rozmiarem zegarka daj znać mam dziś trochę czasu i będę mógł rzucić okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może będziecie w stanie podpowiedzieć, co jest nie tak (pacjent- 3gs):

od wczoraj nie wyświetla się nazwa kontaktu tylko numer w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni. By było ciekawiej, nic nie zmieniałem, niczego nowego nie instalowałem od czasu, gdy jeszcze wszystko było ok.

Macie jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze 2 razy tak miałem na 2G ale po restarcie wszystko śmigało.

Może system już nie ogarnia i warto by było postawić nowy?

BTW. Co się stanie z save'ami, albo jak je backupować w Zenonii po postawieniu od nowa systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi