kwscore Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 na moim ip4 6.1.2 zaktualizowałem do 7 nie wiem co mnie pokusiło ogólnie syfff kiła i mogiła,chcąc powrócić do 6.1.2 w itunes wywala non stop error 3194 TimyUmbrella pokazuje że mam SHSH do 6.1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 na moim ip4 6.1.2 zaktualizowałem do 7 nie wiem co mnie pokusiło ogólnie syfff kiła i mogiła,chcąc powrócić do 6.1.2 w itunes wywala non stop error 3194 TimyUmbrella pokazuje że mam SHSH do 6.1.2 Niestety wszystkie SHSH od 6.0 do 6.1.2 (włącznie) są "uwalone" o czym swego czasu pisał Saurik (założyciel Cydii) - z tego co pamiętam nie zapisali wszystkich niezbędnych kluczy (doszły jakieś dodatkowe których wcześniej nie było) i zorientowali się dopiero po tym jak wyszło 6.1.3 i Apple przestało już podpisywać 6.1.2. Tak czy inaczej możesz wykonać jeszcze Semi Untethered na iP4 z iOS 6.1.3 - 6.1.3 powinno się wgrać za pomocą "parasolki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 to zajebiście przez parasolkę też nie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 A co jest nie tak na ip4, bo moją dziewczynę coraz bardziej zaczyna kusić update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 to zajebiście przez parasolkę też nie idzieA zapisałeś sobie 6.1.3 ? Bo wczoraj koło południa Apple przestało podpisywać 6.1.3 i 6.1.4, ja jeszcze z rana zdążyłem sobie zapisać 6.1.4 dla swojego iP5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) A zapisałeś sobie 6.1.3 ? Bo wczoraj koło południa Apple przestało podpisywać 6.1.3 i 6.1.4, ja jeszcze z rana zdążyłem sobie zapisać 6.1.4 dla swojego iP5. Parasolka ma tylko od 5.0.1 do 6.1.2 @sysak nie aktualizuj 7 tel ma straszne lagi Edytowane 21 Września 2013 przez kwscore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 Parasolka ma tylko od 5.0.1 do 6.1.2Oj w takim wypadku jak jeszcze w Cydii (teraz to się nazywa TSS Center) nie masz 6.1.3 to bardzo mi przykro ale iOS 7 musi pozostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 Niestety wszystkie SHSH od 6.0 do 6.1.2 (włącznie) są "uwalone" o czym swego czasu pisał Saurik (założyciel Cydii) - z tego co pamiętam nie zapisali wszystkich niezbędnych kluczy (doszły jakieś dodatkowe których wcześniej nie było) i zorientowali się dopiero po tym jak wyszło 6.1.3 i Apple przestało już podpisywać 6.1.2. Tak czy inaczej możesz wykonać jeszcze Semi Untethered na iP4 z iOS 6.1.3 - 6.1.3 powinno się wgrać za pomocą "parasolki". Nie wszystkie. Mozna bylo zgrac sobie SHSH z pomoca iFaith, ktory robil to poprawnie i poza zapisaniem ich na dysku synchronizowal je rowniez z Cydia. Malo jest takich sztuk, ale bywaly. Swoja droga, dobrze wiedziec, ze Apple przestalo juz podpisywac 6.1.3/6.1.4 bo mialem goscia, ktory zaktualizowal sobie sprzet w piatek i kompletnie nie mogl sie odnalezc w nowym interfejsie. Zamiast marnowac czas po prostu dam mu znac, ze musi sie jednak przyzwyczaic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 O iFaith to ja całkiem zapomniałem bo jest obecnie bezużyteczne dla wszystkiego powyżej A4 (niby SHSH zapisać mogę ale już użyć to nie bardzo), no tak czy inaczej kwscore wspominał tylko o "parasolce" a tu jest ten sam problem co z Cydią. Cóż ciekaw jestem ile poczekam na JB dla iOS7 zwłaszcza dla iP5s coś czuję że szybko to nie będzie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Możliwe że udostępnią jeszcze powrót do 6.1.3 mase osób się nie załapało,podobno JB na 6.1.3 to kwestia tyg po dłuższej zabawie powiem że nie jest aż tak źle z tą szybkością na ip4 na 5tce śmiaga bez problemu,jedynie czego mi brak to NCsetting,a wciach!iają ikonk takie plastick fantastick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Ufff udało mi się powrócić do 5.0.1 miałem zapisane SHSH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Ufff udało mi się powrócić do 5.0.1 miałem zapisane SHSH Oj aż tak daleko musiałeś wracac :) Cóż widac dla niektóryh lepsze nawet 5.0.1 niżeli 7.0 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 I teraz dziwnym trafem sposób na ominięcie kodu w iOS 6, który zostanie za chwile załatany i na jego miejsce pojawi się nowy sposób do którego wrzucę wam tutaj link za kilka/kilkanaście miesięcy i zacytuje ten post Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=QCGJTuTZf8M http://www.benchmark.pl/aktualnosci/apple-ios-7-system-luka-blad-blokada-ekranu.html Prorok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Oj aż tak daleko musiałeś wracac Cóż widac dla niektóryh lepsze nawet 5.0.1 niżeli 7.0 w sumie 5.0.1 mi styka tel dostał skrzydeł i ładnie chodzi dla mnie wystarczające,żona jednak polubiła 7.0 te ikonki jednak mają pozytywny wpływ PS Niemcom z CCC udało się już złamać zabezpieczenie Touch ID Edytowane 23 Września 2013 przez kwscore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Jest jakaś inna możliwość na odblokowanie 4s niż zrobienie JB ( na 6.1.3 nadal trzeba czekać, nie? )Widziałem coś na stałe odblokowanie po IMEI za 20 funtów z Softbanku (generalnie o tą sieć mi chodzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 A co ma simlock do JB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 To że kiedyś mogłem sobie ogarnąć to programowo Ultrasn0w, teraz nie wiem na jakim sofcie jest to możliwe i dla jakiego IP.Dlatego pytam czy jest jakaś inna opcja, nawet płatna na odblokowanie IP z Softbanku ( w sumie to i z Docomo albo Au też), bo te strony oferujące unlock po imei trącą oszustwem.Niby ludzie chwalą, ale nigdy nie wiadomo dlatego wolę zapytać tu czy coś wiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 To dotyczylo 2G, 3G i 3Gs oraz 4 z pierwsza wersja basebandu. Od tego czasu nic co by tymczasowo odblokowywalo nowsze iP nie ma (poza adapterami, ale to inna historia). Z tego co mi wiadomo, Softbank poki co nie jest obslugiwany do permanentnego odblokowania. To sie generalnie dosc czesto zmienia, wraz z cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 No to lipa. Bo za 4s z simlockiem zapłacę 20000Y a za zdjęcie chcą kolejne 50000Y. A na kilka miesięcy użytkowania, jak potem nie mogę przywieźć się nie opłaca:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Tak przy okazji te nowe "pokrowce/obudowy" od Apple co wyszły wraz z premierą iPhone 5s (mowa o tych skórzanych nie plastikowych dla iPhone 5c) to bardzo fajnie wykonany i dopasowany gadget Właśnie zakupiłem sobie niebieski - aby pasował do mojego białego iPhone 5 - jako nagroda "pocieszenia" póki czekam na premierę iPhone 5s u naszych operatorów (głownie w T-Mobile) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 W plusie już są. Widziałeś ceny? Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Tak widziałem ale z tego co wiem to Plus nie jest oficjalnie operatorem powiązanym z Apple no i telefony są przed oficjalną premierą u nas w kraju. Jak pojawił się iPhone 5 w zeszłym roku kosztując bodajże 2849zł w polskim sklepie Appla to na Allegro można było już dorwać nówki za 2200-2300zł - jak wyjdzie z iPhone 5s ... czak pokaże Póki co "bawię się w modowanie" iPhone 5 z iOS 6.1.2 Edytowane 14 Października 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) popełniłem, wczoraj w nocy, po pijaku, iOS7, na trzeźwo, nie miałem wystarczającej odwagi, czytając internety, póki co, nie żałuję, można było, kilka tematów rozwiązać inaczej, nie mniej jednak, jestem więcej niż zadowolony! (magja emejzing appele - android ssie i jes fak) ",,," Edytowane 27 Października 2013 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Mam iOS7 na iPad od kiedy wyszło i nie łapie co w nim takiego "emejzing" ani to specjalnie ładne (brzydkie też nie) ani specjalnie użyteczne (w porównaniu do iOS6.1.2 + JB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Jak wiecie ja tam czasem lubię się bawić w dziwne rzeczy Przez weekend byłem chory to i się go w domu przesiedziało czego efektem jest to coś poniżej, wersja bardzo robocza ale działa i jakiś potencjał jest Zdjęcie poglądowe czyli o co chodzi: A tu jak wygląda w rzeczywistości: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 Jestem strasznie leniwym czlowiekiem i od 3 lat jade na ios 4.1 (IP4, baseband 1.59.00) - prosze sie nie smiac ;) Niestety coraz wiecej rzeczy nie dziala, appki wymagaja nowszego softu, przyszedl czas na zmiane. Obecny soft trzymam po czesci tak dlugo ze wzgledu na fantastyczne trzymanie na baterii, po 3 latach wciaz ciagnie spokojnie 4 dni. W zwiazku z tym jednak mam dwa pytania, moze ktos z Was pomoze: 1. W necie jest masa opinii negatywnych nt. upgrade'u do ios6 na ip4, pisza zeby nie robic - czy faktycznie? Duze pogorszenie zycia baterii w porownaniu do poprzednich wersji? 2. Czy dla osoby ktora jest swirem pod katem wydajnosci telefonu (nic nie ma prawa zamulac bo mam nerwa) jest sens w ogole upgrade'owac IP4, czy lepiej sprzedac i kupic sobie nowy? W sensie czy po upgradzie tel nie bedzie zamulal? Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 chodzi ci chyba o ios7 bo 6.0.1 jest bardzo fajny,ja bynajmniej problemów nie miałem jak zaktualizujesz do 7 to ip4 jest bez użyteczny lagi lagi i jeszcze raz lagi w dodatku te odpustowe ikonki,mi udało się powrócić do 5.0.1 i tel nadal fajnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) ios7 nawet nie dopuszczam, domyslam sie ze lagi, rozwazam jedynie ios5 vs ios6. Narzekania na ios6 wziete z pierwszego lepszego linka w sieci, np. https://discussions.apple.com/thread/4316529?start=15&tstart=0j. Czyli rozumiem ze ios 6.0.1 spokojnie da rade na ip4 (nie S) zarowno pod katem performance i baterii? Edit: Tutaj kolejny watek 'battery drain on ios6', az strach https://discussions.apple.com/thread/4317941?start=240&tstart=0 Edytowane 19 Listopada 2013 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 ja używając 6.0.1 nie odczuwałem jakiś problemów z baterią,nie wiem jak to w tej chwili wygląda ale jak nie masz zapisanych SHSH to jedyne co zostaje do aktualizacja do 7 czego odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 Wypadlem zupelnie z obiegu wiec niektore pytania moga byc glupie, ale... mam rozumiec, ze nie ma w tej chwili zadnej opcji na wybor systemu do ktorego robie upgrade, tylko z automatu leci najnowszy dostepny? Bo jesli faktycznie tylko ios7 i info 100% pewne, to problem mam z glowy, zmiana telefonu zostaje, zamulajacego tel nie wytrzymam. SHSH zapisanych nie mam, czymkolwiek to jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...