Skocz do zawartości
arenapc

Problem Z Transwerem Seagate Baracuda 250gb 7200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem dysk na Allegro SEGATE BARACUDA 250GB 7200. Chciałbym się dowiedzieć czy jego działanie jest poprawne. Przy kopiowaniu w Total Commander "obrazu płyty" predkość transferu danych oscyluje w ganicy10-14mb/s

Dołączona grafika

Takie odczyty ma dysk w programie HD Tune 2.55

Dołączona grafika

Mam zastrzeżenia co do transweru w Total commander i spadku wykresu w programie HD Tune 2.55.

Czy dysk jest sprawny czy ma usterkę ????

Własciciel dysku zapewniał mnie, że dysk jest 100% sprawny, jest na gwarancji.Czy mam wymienic dysk?

Proszę o szybka odpowiedź...

Edytowane przez arenapc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to zamieściłeś zrzut z TotalCopy a nie Total Commander'a. W HDTune raczej wygląda normalnie.

Niepokojący może ten spadek do 4MB/s, ale pewnie zapchany dysk jest temu winien.

Raczej nie widzę podstaw do reklamowania dysku.

PS: transFer

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to zamieściłeś zrzut z TotalCopy a nie Total Commander'a. W HDTune raczej wygląda normalnie.

Niepokojący może ten spadek do 4MB/s, ale pewnie zapchany dysk jest temu winien.

Raczej nie widzę podstaw do reklamowania dysku.

PS: transFer

Zauważyłem, że te spadki powoduje nawet ruch myszką, nie mówiąc o programach co działaja w tle... Za każdym razem trochę inaczej wygląda odczyt.

Edytowane przez arenapc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi