arenapc Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) Witam, kupiłem dysk na Allegro SEGATE BARACUDA 250GB 7200. Chciałbym się dowiedzieć czy jego działanie jest poprawne. Przy kopiowaniu w Total Commander "obrazu płyty" predkość transferu danych oscyluje w ganicy10-14mb/s Takie odczyty ma dysk w programie HD Tune 2.55 Mam zastrzeżenia co do transweru w Total commander i spadku wykresu w programie HD Tune 2.55. Czy dysk jest sprawny czy ma usterkę ???? Własciciel dysku zapewniał mnie, że dysk jest 100% sprawny, jest na gwarancji.Czy mam wymienic dysk? Proszę o szybka odpowiedź... Edytowane 7 Września 2008 przez arenapc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) Po pierwsze to zamieściłeś zrzut z TotalCopy a nie Total Commander'a. W HDTune raczej wygląda normalnie. Niepokojący może ten spadek do 4MB/s, ale pewnie zapchany dysk jest temu winien. Raczej nie widzę podstaw do reklamowania dysku. PS: transFer Edytowane 7 Września 2008 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arenapc Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) Po pierwsze to zamieściłeś zrzut z TotalCopy a nie Total Commander'a. W HDTune raczej wygląda normalnie. Niepokojący może ten spadek do 4MB/s, ale pewnie zapchany dysk jest temu winien. Raczej nie widzę podstaw do reklamowania dysku. PS: transFer Zauważyłem, że te spadki powoduje nawet ruch myszką, nie mówiąc o programach co działaja w tle... Za każdym razem trochę inaczej wygląda odczyt. Edytowane 7 Września 2008 przez arenapc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...