civic1982 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam jestem nowy i zielony :) Kupiłem procka e7200 teraz szukam jakiejś dobrej taniej płyty z dobry oc do 230zł zastanawiam się nad gigusiem p35 ale poproszę jeszcze o inne propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Gigabyte P35-DS3L będzie akuratny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Gigabyte P35-DS3R (bardzo dobre OC, dobry layout, zasilanie) Foxconn Mars (genialne OC, ultra-stabilna, dobry RAID, zasilanie) DFI BloodIron/LanParty DK (świetne OC, dobry wygląd) Asus P5K-E (OC, chłodzenie, zasilanie) Poza tym jest cała masa dobrych płyt na P45: - Asus P5Q Pro/E - MSI P45-Neo - DFI LP P45 DK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) Jeśli kwota 230zł to kluczowa kwota to bierz tego Gigabyte na P35 tylko pamiętaj żeby zaktualizować na najnowszy bios który obsługuje E7200 bo inaczej z tego co wiem na starszym biosie słabo płyta go prowadzi, potem jest o niebo lepiej. Jesli mógłbyś wyskrobać więcej kasy to interesowałbym się minimum DFI LanParty DK P35/Asus P5K Pro/P5Q Pro/P5K-E itd. ;] Mobo na przyszłość by było takie lepsiejsze :) Edytowane 7 Września 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic1982 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 http://allegro.pl/item431162505_plyta_glow..._p35_sata2.html a coś takiego? a jescze jaki zasilaczyk tani i dobry polecicie bo mój nie wiem czy podoła jest to 400 watowy qolteck ps.grafike ma radka 3870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) P5K=3 fazy zasilania=spory v-droop i dość nie stabilne napięcia, P5K jest dobra dopiero po modach. IMO bierz Gigabyta, będzie lepszy. może walcz o to a także bardzo atrakcyjnie wyglądają na allegro Abity IP35-E po 200zł. Zasilacz to ModeCom MC 350 ATX 2.0 z esc.pl np :) Edytowane 7 Września 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) sorry za wcięcie sie w temat, ale mam podobny problem. Zdecydowałem się na e7200 do tego adata 2x1gb 800mhz i wciąż waham sie co do płyty. Myślałem o msi p45 neo3 fr, ale boje się o współprace tej ponoć wybrednej płyty z pamięciami. Może lepiej poszukać czegoś na p35 ? zależy mi na pasywnym chłodzeniu, obsłudze e7200, sporej ilości złączy, obsługi raid i conajmniej 3 pci. Karta graficzna będzie jedna wiec nie potrzebuje dwóch pci-e 16x. Płyta do max 300 zł Edytowane 8 Września 2008 przez ironman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 P5Q PRO, P5Q-E. Poszukaj w sieci o ew. problemach tego mobasa od MSI z pamięciami (jeżeli w ogóle są). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Witam jestem nowy i zielony :) Kupiłem procka e7200 teraz szukam jakiejś dobrej taniej płyty z dobry oc do 230zł zastanawiam się nad gigusiem p35 ale poproszę jeszcze o inne propozycjeJa ze swojej strony polecam P35-DS3L tania i jak narazie dla mnie w porzadku naprawde. Zobacz na moją sygnature to będziesz wiedzieć dlaczego polecam - żadnych problemów z podkręcaniem, tylko trzeba zaktualizować bios do F8 bo miałem F7 wgrany i nie chciał pójść wyżej niż 3.2ghz, teraz jest bezproblemowo. 3.8ghz procesor na tej płycie też robi lekko ale moja sztuka jak zresztą i większość już potrzebuje >1.3v, a jak mi chodzi na 3.6ghz przy napięciu 1.2v to wystarczy. Vdroop'a nie stwierdziłem, to co ustawiłem w biosie CPU-Z wykrywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic1982 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 ASUS P5KC a cuś takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...