Skocz do zawartości
papadens

Podkręcanie X2 4200

Rekomendowane odpowiedzi

jaka płyta główna i jaki zasilacz? A to że kości różne to nie problem pod wyjątkiem że zakręcą się podobnie ;]

Plyta glowna to GIGABYTE GA-M61SME-S2. Wiem, syf straszny. Ale moze cos podkrece procka, nawet niewiele :D

Co do zasilacza to mam Amacrox Warrior AX 450 PNF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze możesz.

1. Sprawdź maxa dla pierwszej kości

2. Sprawdź maxa dla drugiej kości

3. Włóż obydwie kości i podkęcając od początku postaraj się dojść do satysfakcjonującego Cię rezultatu pamiętając o max MHz dla gorszej kości.

Będzie dobrze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnosisz o 10mhz HTT, wybierasz jakiś niski dzielnik pamięci, tak żeby cie nie ograniczały kiedy szukasz maksymalnego taktowania procesora (potem sobie możesz dobrać inny), noi zapisujesz zmiany i testujesz stabilność i podnosisz HTT aż do momentu kiedy procek powie NIE, wtedy podnosisz lekko mu napięcie, noi znowu jedziesz z HTT i w miarę możliwości podnosisz napięcie ale bez przesady, nie przekraczaj 1,5v raczej. Pamietaj tez o pamięciach, mianowicie jak będą mieć już troche mhz to im też dodaj papu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnosisz o 10mhz HTT, wybierasz jakiś niski dzielnik pamięci, tak żeby cie nie ograniczały kiedy szukasz maksymalnego taktowania procesora (potem sobie możesz dobrać inny), noi zapisujesz zmiany i testujesz stabilność i podnosisz HTT aż do momentu kiedy procek powie NIE, wtedy podnosisz lekko mu napięcie, noi znowu jedziesz z HTT i w miarę możliwości podnosisz napięcie ale bez przesady, nie przekraczaj 1,5v raczej. Pamietaj tez o pamięciach, mianowicie jak będą mieć już troche mhz to im też dodaj papu ;)

OK, ja juz wczesniej sie pobawilem. Dzielnik to jest ten x4 ,x5 ... x11 max ? tak ? Na x11 patrzalem, to moge podkrecic tylko o 200 mhz dalej nie drgnie. Podwyzszalem napiecie i nic :/ Jaki dzielnik mam ustawic najlepiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wałkowanie po raz n-ty tego samego jest bez sensu. Idź i poczytaj sobie FAQ podkręcanie A64 który znajduje się na forum, a potem wróć i zadawaj jakieś konkretne pytania. Na wszystko o co pytałeś są tam odpowiedzi. Miłej lektury życzę:)

Jak dla mnie to temat do zamknięcia.

Edytowane przez zala666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi