papadens Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam, Chce sie zapytac czy moge podkrecic moj procesor, jednak mam 2 rozne pamieci ram ( rozna czestotliwosc). Konfiguracja : x2 4200 8600 gt 2 gb ram (rozne czest) Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 jaka płyta główna i jaki zasilacz? A to że kości różne to nie problem pod wyjątkiem że zakręcą się podobnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papadens Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 jaka płyta główna i jaki zasilacz? A to że kości różne to nie problem pod wyjątkiem że zakręcą się podobnie ;] Plyta glowna to GIGABYTE GA-M61SME-S2. Wiem, syf straszny. Ale moze cos podkrece procka, nawet niewiele :D Co do zasilacza to mam Amacrox Warrior AX 450 PNF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papadens Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Pomoze ktos ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Jasne ze możesz. 1. Sprawdź maxa dla pierwszej kości 2. Sprawdź maxa dla drugiej kości 3. Włóż obydwie kości i podkęcając od początku postaraj się dojść do satysfakcjonującego Cię rezultatu pamiętając o max MHz dla gorszej kości. Będzie dobrze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papadens Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Przyznam sie, ze nie znam sie na tym. Na starym kompie wiedzialem, wystarczylo tylko mhz podnies w CPU i to wszystko. Jakby mi ktos napisal krok po kroczku jak podkrecic ram i potem CPU bylbym naprawde wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Podnosisz o 10mhz HTT, wybierasz jakiś niski dzielnik pamięci, tak żeby cie nie ograniczały kiedy szukasz maksymalnego taktowania procesora (potem sobie możesz dobrać inny), noi zapisujesz zmiany i testujesz stabilność i podnosisz HTT aż do momentu kiedy procek powie NIE, wtedy podnosisz lekko mu napięcie, noi znowu jedziesz z HTT i w miarę możliwości podnosisz napięcie ale bez przesady, nie przekraczaj 1,5v raczej. Pamietaj tez o pamięciach, mianowicie jak będą mieć już troche mhz to im też dodaj papu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papadens Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Podnosisz o 10mhz HTT, wybierasz jakiś niski dzielnik pamięci, tak żeby cie nie ograniczały kiedy szukasz maksymalnego taktowania procesora (potem sobie możesz dobrać inny), noi zapisujesz zmiany i testujesz stabilność i podnosisz HTT aż do momentu kiedy procek powie NIE, wtedy podnosisz lekko mu napięcie, noi znowu jedziesz z HTT i w miarę możliwości podnosisz napięcie ale bez przesady, nie przekraczaj 1,5v raczej. Pamietaj tez o pamięciach, mianowicie jak będą mieć już troche mhz to im też dodaj papu ;) OK, ja juz wczesniej sie pobawilem. Dzielnik to jest ten x4 ,x5 ... x11 max ? tak ? Na x11 patrzalem, to moge podkrecic tylko o 200 mhz dalej nie drgnie. Podwyzszalem napiecie i nic :/ Jaki dzielnik mam ustawic najlepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Aha to ustaw dzielnik HTT na x3 lub x2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Na co podwyższałeś napięcie? Bo wątpię aby ta płytka dawała V na proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papadens Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 (edytowane) Na co podwyższałeś napięcie? Bo wątpię aby ta płytka dawała V na proca... Program sciagnalem. / Lipa, bo i tak CPU sie nie kreci. Nie wiem czy to przez plyte, czy moze cos innego ... Edytowane 10 Września 2008 przez papadens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Jakie masz te pamieci (firma i taktowanie) ? Mozesz zmieniac dzielnik pamieci ? (400,533,667,800) Jesli tak, to ustaw na 400 i jedz z HTT w gore, no i mnoznik HT na x3/x4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 (edytowane) Wałkowanie po raz n-ty tego samego jest bez sensu. Idź i poczytaj sobie FAQ podkręcanie A64 który znajduje się na forum, a potem wróć i zadawaj jakieś konkretne pytania. Na wszystko o co pytałeś są tam odpowiedzi. Miłej lektury życzę:) Jak dla mnie to temat do zamknięcia. Edytowane 10 Września 2008 przez zala666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...