wino1 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam, szukam laptopa dla brata do 1800 zl. Nie bedzie do grania, wiec grafa moze byc kiepska, musi miec za to 2 GB RAMu, dysk min. 120 GB, procesor w zasadzie tez obojetnie jaki. Musi byc tez solidnie wykonany (z przyzwoitych materialow, w miare cichy, porzadny touchpad), miec wbudowana kamere, milo by bylo jakby sie nie grzal zbytnio. Interesuja mnie ASUSY lub HPki, nie zadne ACERY. Znajde do 1800 zlociszy lapka spelniajacego wszystkie te wymogi??? Nie jestem w laptopach obeznany, wiec jesli mam zbyt wysokie wymagania i nie da rady takiego kupic do 1800 zl to prosze o info, zmniejsze wymagania:) Zakup najlepiej w trojmiescie. Z gory dzieki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 HP+porządny touchpad = niemozliwe. Do tego się grzeje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) http://www.morele.net/produkt/185897 http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=HP+6720S-KU477ES Asusa w tej kwocie... no nie wiem. Ogólnie nie przepadam za lapkami Asusa. Edytowane 8 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wino1 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 W tych HPkach nie ma kamery. Znalazlem cos takiego (ASUS F5RL-AP388): http://www.speedlinerc.pl/product_info.php...roducts_id=1755 Parametry ok, tylko grafa radeon x1100 to chyba bieda straszna, no ale jak wiadomo w tej cenie grania nie bedzie. Czemu nie przepadasz za ASUSAMI? Co o tym sadzisz? Ogolnie wszystko mi w nim pasuje, chyba go wezme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Miałem kilka Asusów w firmie i praktycznie wszystkie szły na serwis. Do tego nie podoba mi się design, ale to już zupełnie subiektywna opinia. Sam zdecydujesz. Nie ma sprzętu niezawodnego, wszystko się może skopać. Moim ideałem są MacBooki i IBM T, ale to nie są półka cenowa ;D Co do pogrania, to w tej cenie tylko Compal, ale o gry Tobie nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wino1 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Design mi akurat sie podoba, zobacze co brat powie bo to dla niego. MacBooka tez by chcial, ale ich cena troche przegieta jest:) A co do awaryjnosci to widze ze ile ludzi tyle opinii - jeden mowi ze Acery najmniej awaryjne, drugi ze najbardziej, wielu tez twierdzi ze HPki strasznie sie sypia. Ty miales z kolei zle doswiadczenia z ASUSAMI, ech, chyba wezme go jednak. Mam jeszcze jedno pytanie - nie dodaja do niego systemu, a na jakiejs stronie wyczytalem ze "Gwarantowana kompatybilność jedynie z systemem Vista". Jesli bede chcial wgrac XPka to bede mial problemy ze sterownikami? Podobno najwiekszym problemem jest wlasnie ten radeon x1100, ale widze ze na stronie asusa sa stery pod xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Skoro producent daje stery do XP to raczej XP nie powinien robić problemów ;) Na "jakichś" stronach zawsze różne herezje głoszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wino1 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Ok, dzieki w takim razie pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Podłącze sie pod temat, bo po co zakładać nowy skoro taki już jest. Na początku października chce kupić laptopa. Będe go nosił na uczelnie, oglądał filmy itp. choć filmów mniej, bo mam stacjonarnego kompa w domu. Chodzi o to, żeby laptop był możliwie wydajny, możliwie długo trzymał na baterii i żeby czasem można było jakąś niewymagajacą (starszą) gierke zapuscić na nudnych wykładach ;) Ale są też dwa wymagania, mianowicie musi być WiFi (choć to raczej już standard) i musi na nim chodzić AutoCAD. Mój domowy komp jest na tyle mocny że uciągnie filmy, ale na tyle słaby że nie pociągnie AutoCADa ;] Dlatego ma on pójść na lapku. Kultura pracy ani takie tam nie ma większego znaczenia, wielkość naturalnie 15.4 cala. Na laptopach znam sie tak jak na balecie, dlatego o porade pytam tutaj. Jak na razie przeglądając allegro w oko wpadły mi takie modele: Asus S96S FS EM V5505 BenQ R56 Acer 5620z MSi PR600 CompaQ Presario v6345ea Lenovo R61i Ewentualnie Lenovo N200 bo czasem można ładna sztuke dostać w sklepach. System mnie generalnie nie interesuje, może być XP, moze być Vista, moze być nawet bez systemu bo i tak z uczelni mam darmowy system więc mi to bez różnicy. To na razie tyle modeli jakie mnie interesują, znaczy narazie tyle na szybko na allegro znalazłem. Dobre to opcje? Czy moze coś innego ogladać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Do pracy jak w Office w zasadzie nadaje się każdy lapek z dolnej półki. Jeśli zależy Twojemu bratu na nie grzaniu się oraz na HP to niech nie wybiera lapa z AMD Turion. Mam z AMD HP jak w sygnaturce. Laptop bardzo fajny ale AMD grzeje i to aż za bardzo. W sumie teraz kosztuje mój laptop 1900 złotych z groszami. Osiem miesięcy temu ze 3200 Edytowane 17 Września 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 TOSHIBA Satellite L300-17L Asus X51L-AP106 HP 6720s KU334ES HP 6735s Co byscie wybrali z tych laptopow?.Zastanawiam sie glownie nad toshiba i asusem(wiem ze slaby serwis) bo maja 2 lata gwarancji a hp tylko 1rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mazzzi Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 TOSHIBA Satellite L300-17L Asus X51L-AP106 HP 6720s KU334ES HP 6735s Co byscie wybrali z tych laptopow?.Zastanawiam sie glownie nad toshiba i asusem(wiem ze slaby serwis) bo maja 2 lata gwarancji a hp tylko 1rok hp dla klienta indywidualnego daje chyba tez 2 lata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Podepne się pod temat troche. Zgarnąłem dziś ulotkę o jutrzejszych przecenach Saturna i moją uwagę zwrócił lapek Fujitsu Siemens Amilo PI 2550 za 1699 zyli. Cena całkiem całkiem jak za flaki jakie posiada. Poważnie sie zastanawiam na zakupem... Edytowane 18 Września 2008 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 polecam, mam pi 2512, nic nie trzeszczy, chyba że juz na hardcore'a łapiesz jedną dłonią za róg lapka to jaki odgłos musi wydać,ogólnie dobrze wykonany jeżeli porównam swojego do 2550 to 2550 ma lepszego procka, chyba już centrino z tego co kojarze ... nie ulega wątpliwościom też przewaga radeona HD2400 na intelowskim układem X3100 :D plus kamerka 1,3 mpx pozatym wydaje mi się ze są identyczne :) jedynie ciemna kolorystyka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...