Skocz do zawartości
kanti

Zestaw 1000zl+

Rekomendowane odpowiedzi

Będziesz podkręcał??

Jak nie to myślę że coś takiego było by ok:

Athlon X2 5000+

Gigabyte 770-DS3

2GB Goodram 800MHz CL5

9800GT

Modecom MC0350 (chociaż zasilacza nie wymieniłeś, podejrzewam że i tak będzie konieczny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor tak jak kolega wyżej wymienił. Z płyt głównych polecam MSI K9A2CF (którą do tej pory posiadam i nie miałem z nią żadnych problemów), oraz Abit'a AX78, ewentualnie (jeśli uda ci się znaleźć) Sapphire 770X Pure CrossFire. Wydajność ramu nie jest aż tak ważna jeśli nie planujesz OC, więc postaraj się zakupić zestaw 2x2GB o prędkości 800Mhz (np. Goodram, Kingston; ewentualnie Kingstony Elpida 667mhz). Grafika Radeon 4850 (najlepiej Powercolor), jeśli masz mniej kasy, to GeForce 9800GT/8800GT, albo 9600GT.

Zasiłka Modecom MC-350, jeśli możesz wydać więcej, to bierz MC-400.

Napisz czy potrzebujesz budę itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy że nadal obstaję przy zestawie który zaproponowałem, będzie dosyć wydajny i w miarę przyszłościowy bo w razie czego będzie można bez problemu phenoma wsadzić. Ewentualnie zmień grafę na HD4850 od Palita.

W sumie to można w nim też mobo zmienić na Abita ax78, ale myślę że ten gigabyte też będzie jak najbardziej ok.

edit: Na agito wychodzi 1010zł, więc tą dychę chyba warto dopłacić.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

podepnę się pod temat bo myślę o ppodobnym zestawie -

pytanko - szukać procków windsor czy birsbane?

windsory są szybsze, ale które się lepiej podkręcają??

czy warto myśleć o wersjach Black Edition?

w czym te goodramy są takie dobre że polecane są do każdego zestawu? nie lepiej dorzucić z 5-10 zł i kupić geile http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...435&katid=3 lub ocz http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...554&katid=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi