Skocz do zawartości
silVet

Notoryczne Zwiechy Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem. Podczas grania (najczesciej w cod4, ale nie tylko) komputer mi sie zwiesza. Na ekranie obraz, ktory aktualnie byl wyswietlanie zawiesza sie i mruga(przyciemnia, rozjasnia). Podczas grania w Call of duty dzieje mi sie to w 90% przypadkow kiedy gram, po roznym odstepie czasu, czasem pogram 30min, a czasem 30 sekund. Bardzo rzadko mi sie to dzieje podczas gry w inne gry, no bo mam 3 gry na komputerze wiec nie wiem jak byloby inaczej. 2 razy zdarzylo mi sie podczas gry w Lineage 2, ale gralem w lineage 10x wiecej niz w CoD.

Robilem formata, nowe sterowniki instalowalem, mam tez nowego BIOSA. Moj sprzet: procek E8500, GF9800 GX2, EVGA 790i Ultra SLI, Corsair 750W, DDR3 2x2gb Corsair, 2 dyski twarde segate po 320gb, obudowa Antec three hundred z 2 wentylatorami. Nic sie raczej nie przegrzewa, bo w 10 sekund nie zdarzyloby sie przegrzac przeciez.

Nie mam pojecia co dalej robic i jestem juz zalamany. Moze byc jakas czesc zepsuta, a jezeli tak to jak to sprawdzic? A moze powinienem przywrocic poprzedniego BIOSA (z oficjalnej storny sciagniety nowy)? Nie mam pojecia i bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Trudno powiedzieć jak na razie czego to może być wina. Jeżeli komputer jest podkręcony to go 'odkręć' - jeżeli nie jest to na fabrycznych taktowaniach sprawdź jak procesor i karta zachowują się w stresie (są odpowiednie programy do stresowania karty i procesora). Obserwuj temperaturki i czy komputer nie złapie zwieszki - jeżeli np. złapie w trakcie stresowania procesora, to będziesz już wiedział że to on jest przyczyną Twojego problemu i najprawdopodobniej będzie go trzeba oddać na gwarancji. Jeżeli karta - pomyślimy nad sterownikami i tak dalej - jeżeli okaże się że nic z tych rzeczy, będziemy myśleć dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi