borsuk_1 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Witajcie, na pewno nie jeden z Was ma ten sam problem co ja. Na pendrivie po podłączeniu się do szkolnego komputera od razu pojawiają się pliki autorun.ini i pagefile.sys.vbs. Efekt jest większości z Was znany: prawy->Otwórz. Zna ktoś jakiś sposób, aby pliki nie kopiowały się samoczynnie na pamięć USB? Szukałem w googlach, ale nic działającego choćby w 80% nie znalazłem. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Nie podłączac pendriva do zawirusowanych komputerów. Utworzyc sobie odpowiednie pliki i zabezpieczyc przed zapisem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Problem w tym, że muszę się do niego podłączqć. Odpowiednie pliki tj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Problem w tym, że muszę się do niego podłączqć. Odpowiednie pliki tj?Odpowiedź już udzieliłeś wcześniej. Usuń zawartość tych plików tak żeby ich rozmiar wynosił 0 bajtów i zabezpiecz przed zapisem - ustaw atrybut "Tylko do odczytu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Odpal w trybie awaryjnym - wirus wtedy nie chodzi, usun pliki z zainfekowanego kompa recznie, np. total commanderem, albo i z windy samej, a wirusa z autostartu, np. msconfigiem. Wtedy komp jest niezainfekowany i podlaczasz co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Rozumiem, że mam stworzyć puste pliki autorun.ini i pagefile.sys.vbs i ustawić 'tylko do odczytu'? Ale to nie działa, bo właśnie tak zrobiłem. Jak nie ma jakiejś skutecznej metody to trudno, temat tak z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...