Skocz do zawartości
Kolczu09

Co To Jest Za Sprzęt?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Nie znalazłem odpowiedniego działu, więc pisze tutaj, bo chyba najbardziej pasuje... Prosto z mostu co to jest :

-pentium 4 3ghz E prescott

-CM Asus p4p8se

- 1865. dual sata (może proste ale ja się na tym nie znam Co to za część komputera ?)

Co to jest da się coś z tego wyciągnąć sensownego czy nie za bardzo? z góry dzięki...

@edit i co za grafe bym mógł tu wstawić? Bo obecnie jest radek 9550 SE sapphire, ale raczej chciałbym coś może jak by się dało wsadzić lepszego...

Edytowane przez Kolczu09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecąc od góry - CPU , płyta główna , chipset płyty głównej ( I865 ) .

Płyta ma prawdopodbnie port AGP , najmocniejszą grafę jaką do niej wsadzisz to 7600GS DDR3 lub 2600XT .

Pytanie tylko jaki masz zasilacz - jedna i druga potrzebują markowych 300 W .

Albo z drugiej strony podaj ile masz lub możesz zdobyć kasy z innych źródeł niż sprzedaż kompa .

Napisz co dokładnie w nim masz ( pomocny w tym jest program Everest ) .

Za samego P4 dostaniesz ok 60 zł .

Za płytę też będzie parę dych .

Wtedy kup nowego kompa .

CPU : X2 5000+ BOX AM2 .

Płyta główna : Foxconn A690GM2MA-8KRS2H

RAM : 2 GB DDR2 667/800 mhz ( GoodRam/Kingston )

Zasilacz : Fortron ATX-350PNF PFC

Te 4 części to koszt jakieś ~ 500 zł lub mniej ( zależnie gdzie kupisz ) .

Jak stary dysk jest jeszcze dobry i ma min. 80 GB to może być , to samo obudowa może wystarczyć do nowego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ;D Za konkretną odpowiedz... Ten komp nie jest mój tylko ciotki a a w domku mam podobnego tylko ze słabszym prockiem i mniejszym dyskiem, ale chyba zrobie myk, że swój opchnę, a tamten zostawię siostrze, a ja sobie sprawie jakiś nowy blaszak ;D Mój komp to :

-ASUS A7V600-X

-AMD Sempron 2500+ 1.73Ghz

-512 DDR

-Radeon 9550

-Dysk 80Gb

Działa bardzo sprawnie tylko na gry oczywiście nie starcza... A co do tamtego kompa to ma 200GB dysk i 3Ghz więc go wcisnę siorze, a za tego machne 200zł~ Na nową płytę główną :D

Edytowane przez Kolczu09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi