maSTHa212 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Witam Chciałem sobie dokupić napęd slim do notka i wsadzić go w zewnętrzną obudowę. No i napęd jest, obudowa jest...ale napęd jest na SATA, a obudowa nie :( Nie zauważyłem tego, może w opisach przeoczyłem. Tak czy inaczej - nie działa, bo nijak się nie da tego połączyć. Nie chce mi się odsyłać obudowy więc pytanie brzmi. Czy da się jakoś podłączyć ten napęd do portu USB? Jakiś kabel czy przejściówka? Generalnie chciałem obudowę zostawić, ale jak rozwiązanie będzie tego wymagać to zostanie sam napęd. Z tyłu napędu jest oczywiście port SATA i drugi podobny(tylko ciut krótszy,pewnie zasilanie). Anybody? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Dobra problem czesciowo sie rozwiazal - kupilem naped IDE. Jednak nadal coś nie bangla: napęd przy podłączeniu do lapka (na stacjonarce to samo) działa, słychać wirującą płytkę, ale system pokazuje tylko info, że wykryty sprzęt może nie działać prawidłowo. W Moj Komputer rowniez nic sie nie pokazuje. Ktos moze sie orientuje co to moze byc? Aha taki przypadek dzieje sie zarowno gdy podlacze naped za pomoca jednego kabelka USB (i tak powinno byc) jak i za pomoca dwoch (jest dodatkowy zasilacz). Pomozcie, bo nie wiem czy to kwestia napedu czy ta obudow jest do [gluteus maximus] :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...