adnet Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Po części chcę nawiązać do mojego posta z przed tygodnia w sprawie nie chodzącego Gainward gf3 ti 200 na Epox 8K7A+ Otóż zrobiłem mały eksperyment myślowy i zamieniłem swojego T-birda 1.4 na Duronka 700 (thx Rafał) i grafa poszła jak burza. Bez problemów, bez zwisów. Zatem dowiedziałem się, że to zasiłka Codegen 300W dawała za mało mocy. Jaką zasiłke polecilibyście (konkretnie: Firma i MODEL), ale myśle też o ręcznej modyfikacji w/w zasiłki, aby dawała nieco więcej szmocy. Kumpel elektronik zrobi to od ręki, ale potrzebuje schematu, najlepiej jakiejś zasiłki 350W. Gdzie można znaleźć coś takiego? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 swego czasu schematy zasilaczy były na www.elektroda.pl, ale ostatnio serwis wziął się i padł :( możesz spróbować z innymi zasiłakmi 300w niż codegen - nawet noname często okazują się lepsze :wink: a najlepiej qp sobie Macron 400w - polecam go z czystym sumieniem - www.mediatech.akw.com.pl/zasilacze.htm - za 180 zł pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ewentualnie jak masz miejsce w obudowie, to połącz sobie 2 zasilacze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Wielkie dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Może Hunt Key z ModeCom'a ? na www.komputronik.com.pl jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ewentualnie jak masz miejsce w obudowie, to połącz sobie 2 zasilacze :)Poważnie można połączyć 2 zasilacze ze sobą??? Bo mój to już wiekowy 235 W.Na razie nie sprawia żadnych problemów ale jak zmienię grafikę i dodam 2 wiatraki może być cienko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Poważnie można połączyć 2 zasilacze ze sobą??? Oczywiscie - jeden zasila napedy i inne badziewie, a nastepny napedza mobo z procem i kartami, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Poważnie można połączyć 2 zasilacze ze sobą???Oczywiscie - jeden zasila napedy i inne badziewie, a nastepny napedza mobo z procem i kartami,No jasne. Że też o czymś takim nie momyślałem. :oops: :oops: :oops: Ale to był poranek (przynajmniej 8 rano tym dla mnie jest) więc i umysł jakiś zaspany :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 hmmm... miałem kiedyś dwa zasilacze połączone równolegle. jeden do mobo, a drugi do drajwów i śmigieł. byc może jest to wina czegoś innego, np. spadków napięcia w sieci, albo tego, że zasilałem mobo z Codegena 300w (który w mojej opinii nawet 250w nie miał) - dość, że cały ukad u mnie nie dawał zadawalających efektów - MBM pokazywało +5V na poziomie 4.7-4.8. ale generalnie jak masz jakiegoś starego 235w to popróbuj - mod zasilacza to kilka złociszy na przekaźnik i tyle. pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 hmmm... miałem kiedyś dwa zasilacze połączone równolegle. jeden do mobo, a drugi do drajwów i śmigieł. byc może jest to wina czegoś innego, np. spadków napięcia w sieci, albo tego, że zasilałem mobo z Codegena 300w (który w mojej opinii nawet 250w nie miał) - dość, że cały ukad u mnie nie dawał zadawalających efektów - MBM pokazywało +5V na poziomie 4.7-4.8. ale generalnie jak masz jakiegoś starego 235w to popróbuj - mod zasilacza to kilka złociszy na przekaźnik i tyle. pozdrawiam m. Kilk złotych??? A jakim ty modzie mówisz?No bo ja lamerek w tym temacie jestem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 swego czasu schematy zasilaczy były na www.elektroda.pl, ale ostatnio serwis wziął się i padł :( możesz spróbować z innymi zasiłakmi 300w niż codegen - nawet noname często okazują się lepsze :wink: a najlepiej qp sobie Macron 400w - polecam go z czystym sumieniem - www.mediatech.akw.com.pl/zasilacze.htm - za 180 zł pozdrawiam m. powiedz cos wiecej o tych zasialczach z tego co wyczytalem na stronce to sa one uzywane ale nie wiadomo gdzie, sa to zasilacze z jakichs firmowych kompow ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 tomasir, mówię o przekaźniku uruchmianym pierwszym zasilaczem, żeby włączać drugi zasilacz, tylko tyle :D RaF, może wszystkie inne oferowane przez tą firmę są używane, ale te Macrony 400w, które były qpione w tej firmie przez mojego qmpla i qzyna nie nosiły śladów użytkowania. inaczej mówiąc wyglądały na nowe. zdziwiony jestem troche twoim stwierdzeniem. najlepiej do nich zadzwonić i zapytać czy mają je jeszcze wogóle. a coś więcej: na początek załóżmy że wiem co to jest doby zasilacz :D - optymistyczne założenie ale mam porównanie do mojego Enermaxa :!: - te Macrony są ciężkie, więc mają raczej solidne flaki, z tego co się dowiedziałem to śmigło się kręci w zależności od temperatury, na śmigle jest grill (a nie byle jaka dziura w blasze), więc są cichsze i lepiej wentylowane. no i w cholerę konektorków. to wszystko co wiem. gdyby miały drugie śmigło były by da best. ale i tak uważam, że stosunek ceny do oferowanej mocy i jakości jest najlepszy na polskim rynku. zasilacz wygląda w rzeczywistości tak (na stronie jest inne zdjęcie): pozdrawiam m. IMHO gdyby były używane miałyby jakieś ryski i odciski paluchów na swojej błyszczącej obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Osobiscie polecam Huntkey 350W, Solidny zasilacz - ciezki. Dostepny w www.balta.pl dostawa na drugi dzien, cena 208zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...