wampir 0 Report post Posted September 9, 2008 Witam Własnie jestem po montażu tejże karty do lapka i komunikacie błędu " Error1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card." Poradziłem sobie ściagając sofcik i uruchamiając go pod DOSEM http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with...CI_network_card później stery ze strony Asusa i niby wykryła i zainstalowalo poprawnie ale poprzednio miałem karte 802.11b (FRU: 91P7267) i ona wykrywała mi w bloku jakieś 2 neostrady. Aktualna karta wykrywa mi jakąś inną sieć(niewidoczną na starej wifce) i sporadycznie raz na kilkanaście poszukiwań tez poprzednie neostrady. Kable od Anteny podpialem zgodnie z opisem, ale widze, ze coś jest nie tak. Dodatkowo ta jedna nowa sieć też jest widoczna raz na kilka "poszukiwań sieci". W pracy także wykrywam mniej sieci niż inne laptopy. Co może być przyczyną ? Karta niedobra, jakieś ustawienia w sofcie lub sterownikach ? Co to jest w ogole ten RSSI jaka wartość jest najlepsza, a jaka najgorsza ? Poratujcie jak mam to skonfigurować Quote Share this post Link to post Share on other sites
rosolini 2 Report post Posted September 9, 2008 Mam podobny problem na T40. Wbudowana karta wifi - intel 2100 3b na min pci - ma słaby zasięg. Tam gdzie zewnętrzna karta na PCMCIA ma pełną skalę zasięgu, to wbudowana jedynie jedna, dwie kreski. Nie wiem co jest grane? Kombinowałem z ustawieniami, szukałem innych sterowników ale bez rezultatu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaRo 1 Report post Posted September 9, 2008 Mialem okazje testowac jakiegos pozniejszego Asusa na sempronie, mial wbudowana karte wifi asusa, zauwazylem ze malo sieci sciaga i nie moglem zlapac darmowego neta od sasiada. Ja mam intela 3945abg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomekmak 0 Report post Posted September 17, 2008 Szukajcie do tych notebookow kart na chipsecie Atheros. Wciąga nosem wszystkie inne jeśli chodzi o czułość i wydajność. Quote Share this post Link to post Share on other sites