Skocz do zawartości
abuuuu

Podłączenie Kina Domowego Z Sb Music

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem wczoraj kino domowe Pionner 417 z głosnikami koda a tydzien temu Sound Blaster Music Gold

I teraz sie tak zastanawiam jak to najlepiej podłączyć?wyczytałem ze powinno sie użyć 3 kabli 2rca - mini jack ale gdzie ja mam to w amplitunerze wetknąć?:)Brać kable ze złotymi końcówkami?

http://www.pioneer.pl/images/products/avam...kback_large.jpg

Sorry ze po raz kolejny pewnie o tym samym ale naprawde nie wiem jak sobie pomóc :)

pozdrawiam i dziekuje za wyrozmiałość

Edytowane przez abuuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do połączenia analogowego to 3 kable 2 rca - mini jack podłączasz po stronie amplitunera w gniazda oznaczone jako DVD 5.1 CH INPUT (łącznie 6 gniazd rca, wszystkie na tamik "białym" tle) a od strony kompa w odpowiednie wyjścia (zielone na front, czarne na tylne i zapewne pomarańczowe jako sub i centralny) wkładasz mini jacka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale ja tu widze tylko 4 gniazda w ''5.1ch.input'' wiec jak mam wsadzic 6 wtyczek rca ??rozumiem ze mam wsadzic dwa kable do tego 5.1 channel a jeden kabel do np vcr ?

i czy brac te kable z złotymi wtyczkami czy nieee?:)

Edytowane przez abuuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi