Skocz do zawartości
marco

Bardzo male obudowy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie [po wytrzezwieniu ;) ]

I mam ja pytanie (nawet mnie sie to zdarza)

Otoz w ramach dofinansowania i przemeblowania powstal mi problem komputera salonowego czyli czegos co by mialo nie miec monitora tylko TV i sluzyc jako player DivX i MP3 (bo za Kissa na sigmie gwalcacej..o pardon naruszajacej GNU GPL 1700 PLNow napewno nie dam nie lubie dokarmiac zlodzieji).

No wiec sobie ubzduralem ze wrzuce cos malego i taniego po czesci z czesci ;) walajacych sie po domu (nie uwierzycie co mozna znalezc na strychu jakis Duron 600 sie walal i 128 RAMu SDR i dysk 6GB) i z paru dokupionych cos do w.w. celu. Jesli zakup odpowiedniej, malej plyty microATX problemem nie jest to dostanie ladnej malej obudowy w naszym pieknym (nie wiem co ja pisze dzis to pewnie dlatego ze kac mnie meczy) juz owszem.

Po dokonaniu rekonesansu i zwiadu w znanych mi hurtowniach i innych takich co to ponoc handluja zelastwem dowiedzialem sie ze jedyny maly desktop jaki dostane to Codegen 8005. Niestety jak go zobaczylem to az szczeka mi opadla w dol. Przymiotnik tani wyraza jedyna jego zalete. Wyglada jak nieszczescie a nawet 2 a mi sie marzy cos co nie bedzie swoja brzydota sie wybijac ponad magnetowid i wzmacniacz.

Przechodzac do meritum sprawy (tia nareszcie) zwracam sie do W. Szanownych Czytelnikow o pomoc w poszukiwaniu produktu godnego rownie szacownego admin'a dostepnego w polsce z namiarami na kogos kto tym handluje ( i blagam niech to wyglada jakos)

Wymagnia mam male: ma sie miescic plyta mATX, 1 karta PCI (jak by co to i sledzia moze stracic), 1 dysk i 1 czytnik CD. Wiecej zelastwa nie pamietam za kazdy bardzo zaluje (znaczy sie moj portflel zaluje)

Zyczac milego wieczoru klaniam sie uprzejmie i z gory dziekuje za wszelkie naprowadzania oraz podpowiedzi na ten nurtujacy mnie temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem kiedys takie cudo na newsach IT w interii: z aluminium, kolor ciemno grafitowy z klapka zamykajaca wejscie na stacje i cd-rom - poprostu wypas, ale kosztowalo swoje bo przeliczajac na nasze to ok 600 zl.

tylko zebym jeszcze pamietal jak sie ta firma nazywala :(

sprubuje poszukac i jesli znajde to dam Ci znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec w Polsce z obudow mATX znajdziesz 3 moze 4 modele.

Wszystkie produkcji Codegen... MS-1 MS-2 - ceny ~140-150zl

i Enlight po 250zl

Na allegro widzialem niedawno TO - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12052117

duzy argument do cena i proste wykonanie.

Z bardziej stylowych to mozesz zamowic - http://www.directron.com/en7396.html :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze najladniej i najtaniej bedzie jesli zrobisz ja sobie sam albo komus zlecisz. Inaczej mozesz szukac dlugo i duzo zaplacic, a wykonanie ladnej, prostej i malej budy ze sklejki na prawde nie jest trudne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za odpowiedzi:

bart: w komputroniku jest tylko codegen ijeden modecom plus cos pod epie ktora dlamnie odpada (600 zlotych a tak tylko kupie plyte i CDROM ;)

Dzieki za link do Codegena MS-1 chyba narazie jedyne sensowne ;/

Nygas: 600 zlotych to na calosc raczej budzet ;)

Bruce: wiesz w moim miescie jedynym dystrybutorem IBMa jest ComputerLand ;) Chociaz widzialem obudowy IBMa desktop sa fajne (bezsubkowe, ladnie wykonane) ale duze przynajmniej te ktore akurat staly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portfel mowi ze tego Codegena moze jeszcze przezyc szczegolnie ze chyba nawet zasilacz codegena przezyje slabego Durona, plyte all-in-one jeden dysk i cd ;)

Ide szukac teraz wlasciwej (znaczy sie taniej plyty ;) mATX co by miala to co potrzebuje ;) (czyli LAN & VGA z tv/out & ewentualnie dzwiek z spdif/toslink ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...