Skocz do zawartości
Brayan6611

Ktory Monitor Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pomimo iz nie jest to dzial dla monitorow to i tak postanowilem zaryzykowac poniewaz jestem nowym uzytkownikim i jeszcze nie bardzo sie orientuje co i jak. Jesli popelnilem blad to bardzo prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu.

Moj problem polega na tym, iz chce sobie kupic nowy monitor. Z jednej strony jest LG czyli wiemy co za tym idzie: marka, jakosc, obsluga klienta, gwarancja, serwis i support. Z drugiej strony mam produkt firmy "Digimate" o ktorej nic nie wiem i nigdy nie mialem do czynienia. Biore pod uwage ten monitor ze wzgledu na podobna cene do LG z tym ze matryca w drugim przypadku jest lepsza i to sporo o ile sie orientuje. Bardzo prosze o pomoc w podjeciu decyzji. Ponizej linki:

LG

Digimate

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nic nie mowiles ze szukasz innej matrycy wiec sie nie wysilalem :)

nadal polecam LG ka, raz ze masz gware na pixele no to jakos bardziej ta firma przemawia za mna, ale dla pewnosci poszukaj cos o tej drugiej bo moze tylko my nie znamy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukalem tez odpowiedzi na to pytanie na forum "dobreprogramy.pl" ale tam nikt mi nawet na posta nie odpisal

tutaj stronka digimate

digimate

jak dla mnie troche to ubogo wyglada :/

no korci mnie na ten monitor bo ma fajne parametry, LG kurde ladniejszy jest :D ehh, :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sie zdecyduje na to:

LG - W2452T-PF 24" TFT Screen (5 ms)

znalazlem sklep calkiem blisko mnie wiec gdyby cos bylo nie tak, to nie musial bym sie p......... z wysylaniem w paczce tego :D

czy kazdy monitor lg ma gwarancje na bp??

tak 30 dni

tylko tego nie zalatwiasz ze sklepem tylko wysylasz kurierem do serwisu i oni wymieniaja

Edytowane przez chojrakrock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączę się pod temat bo interesuje mnie LG 22'. Chodzi mi o to czym różnią się te 2 modele:

L227WT-PF (ten ma chojrakrock)

a

W2252V-PF

bo z tego co sprawdzałem to ten drugi jest identyczny co L227WT tylko dodatkowo ma złącze HDMI i jest o około 100zł tańszy :| co jest trochę dziwne i nielogiczne? I wiecie może czym się różnią modele bez końcówki "-PF" a z nią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie interesuje mnie samsung bo nie jest to dla mnie dobra firma poza tym ten drugi nie ma HDMI pomimo że jest napisane że ma pod tym linkiem "amazon" tu jest prawdziwa specyfikacja -> link

a cena jest podobna jak LG, interesują mnie te 2 LG a dokładnie różnica miedzy nimi: dlaczego lepszy jest tańszy? coś tu nie gra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi