Skocz do zawartości
Gallant196

Problem Z Wc

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nie wiem dlaczego ale po podpieciu chlodzenia wodnego,wlaniu plynu itd. wl pc i okazalo sie ze procek ma 90*C !!!

zauwazylem po odkreceniu bloku ze nawet nie stykal sie z porckiem (nie byl nawt minimalnie ubrudzony pasta z proca)

a przykrecilem go naprawde mocno !

czekam na odp

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek ma 90*C !!!

zauwazylem po odkreceniu bloku ze nawet nie stykal sie z porckiem (nie byl nawt minimalnie ubrudzony pasta z proca)

Odpowiedź :

coś zawadza i zrób tak jak samhain radzi chyba że posmarowałeś lipna pastą i zamontowałeś cpc z 50 km węża na quadzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatku wypadalo by tez podac co to za blok, plyta i proc... sorry ale wrozki to na tym forum nie znajdziesz raczej... a snucie domyslow na podstawie garsci informacji nie ma kompletnie sensu...

Zgadzam sie z Arnim i samheinem, na to wyglada jak by blok zaczepial o cos, przyjrzyj sie dokladnie czy nie wadzi i najwyzej obroc go jakos, jesli sie da, jesli nie ciezko bedize cos poradzic jak nie podasz reszty informacji albo fotek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem kolegą Gallanta196 więc tak

MOBO : Gigabyte 965P DS3 Rev.3.3

CPU : Core2Duo E8400

BLOK : Swiftech Apogee GT

Zdj z opisem: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16835108093

Obudowa : Thermaltake Armor

Około 1,5 m wężyka zostało zużyte (16/14mm) - srednica weza około

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie widze zeby na tej mobo apogee GT mogl wadzic o cos...

Jaki ma spod?

Moze jest delikatnie wklesly?

posmaruj go pasta bardzo delikatnie, jak najciensza warstwe i przyloz szyby kawalek, albo lustra, zarowno z blokiem tak zrob jak i z cepem, albo proc jest wklesly, albo blok w takim razie...

Jak masz fabryczny komplet od GT rozbierz go i sprawdz jaki masz oring, najwyzej wymien go na ten grubszy i mocniej skrec blok.

Jakiego mocowania uzywasz? Standardowo wedlug zalecen Swifa razem z backplate? Sprezyny, czy hard mount?

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie widze zeby na tej mobo apogee GT mogl wadzic o cos...

elementy od sekcji zasilania cpu przy kondensatorach... o to moze wadzic np

blok jest dobrze załozony

okazalo sie ze procek ma 90*C !!!

jesli tak, to moze jeszcze pompa nie pracowac lub mozesz miec zagiety przewod gdzies

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elementy od sekcji zasilania cpu przy kondensatorach... o to moze wadzic np

Jesli chodzi Ci o te niby dlawiki, to jak widzialem po fotkach sa wystarczajaco daleko zeby nie zaczepiac i sa tylko minimalnie wyzsze od kondensatorow, GT ma zapinke wystarczajaco wysoko zeby nie zawadzala o nic, chodzi mi o ta ladniejsza bez otworow pod AM2 oczywiscie, ten drugi sledz mogl by juz o cos zawadzac. (az z ciekawosci sam wygrzebalem pudlo po swoim GT z reszta akcesoriow coby sie przyjrzec dokladniej)

jesli tak, to moze jeszcze pompa nie pracowac lub mozesz miec zagiety przewod gdzies

Pisal ze po dokreceniu bloku nie ma na nim sladow pasty praktycznie wcale, wiec podejrzewam ze raczej nie w tym rzecz, stawail bym na wklesly spod bloki albo krzywa czape, albo i to i to. Grubszy oring mogl by pomoc.

Daj fotke mobo z mocowaniem bloku, coby dokladniej bylo go widac, najlepiej ze 2 od strony ukladu zasilania i z 1 od strony pamieci.

Swif daje sporo rupieci do niego.

Nie dales czasem pod blok tych podkladek od "Hard mount" na AM2 ? Jesli tak to moze stoi na podkladkach i nie dociska proca.

Na pewno uzyles odpowiedniego zestawu montazowego pod 775?

Zreszta zaraz jeszcze raz wykope to pudlo od GT z rupieciami do niego i popatrze. U mnie jakos nie bylo nigdy z nim problemow, pasowal idealnie zawsze, i na 775 (ASUS P5K-E WIFI/AP) i na AM2, gdzie teraz pracuje (DFI Infinity)

EDIT:

Plyta to na pewno rev 3.3? Taki podales model i tym sie sugerowalem, teraz znalazlem na labie testy jakichs plyt pod C2D i tam jest jakas starsza rewizja Gigabyte GA-965P-DS3 >>taka<< i jesli to ta troszki starsza to jednak obawiam sie ze samhain ma racje i wadzi o dlawiki... w starszej rewizji sa inaczej rozmieszczone i nieco nizsze, w tej niestety moga byc problemy...

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi Ci o te niby dlawiki, to jak widzialem po fotkach sa wystarczajaco daleko zeby nie zaczepiac i sa tylko minimalnie wyzsze od kondensatorow, GT ma zapinke wystarczajaco wysoko zeby nie zawadzala o nic, chodzi mi o ta ladniejsza bez otworow pod AM2 oczywiscie, ten drugi sledz mogl by juz o cos zawadzac. (az z ciekawosci sam wygrzebalem pudlo po swoim GT z reszta akcesoriow coby sie przyjrzec dokladniej)

Pisal ze po dokreceniu bloku nie ma na nim sladow pasty praktycznie wcale, wiec podejrzewam ze raczej nie w tym rzecz, stawail bym na wklesly spod bloki albo krzywa czape, albo i to i to. Grubszy oring mogl by pomoc.

Daj fotke mobo z mocowaniem bloku, coby dokladniej bylo go widac, najlepiej ze 2 od strony ukladu zasilania i z 1 od strony pamieci.

Swif daje sporo rupieci do niego.

Nie dales czasem pod blok tych podkladek od "Hard mount" na AM2 ? Jesli tak to moze stoi na podkladkach i nie dociska proca.

Na pewno uzyles odpowiedniego zestawu montazowego pod 775?

Zreszta zaraz jeszcze raz wykope to pudlo od GT z rupieciami do niego i popatrze. U mnie jakos nie bylo nigdy z nim problemow, pasowal idealnie zawsze, i na 775 (ASUS P5K-E WIFI/AP) i na AM2, gdzie teraz pracuje (DFI Infinity)

EDIT:

Plyta to na pewno rev 3.3? Taki podales model i tym sie sugerowalem, teraz znalazlem na labie testy jakichs plyt pod C2D i tam jest jakas starsza rewizja Gigabyte GA-965P-DS3 >>taka<< i jesli to ta troszki starsza to jednak obawiam sie ze samhain ma racje i wadzi o dlawiki... w starszej rewizji sa inaczej rozmieszczone i nieco nizsze, w tej niestety moga byc problemy...

no nie wiem kolega mosialby rozkrecic pc i zobaczyc

jego tak mobo wyglada

http://www.gigabyte.com.gr/images/products...ds3_3.3_big.jpg

Edytowane przez beder1970

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale podkladki miales pod czy nad zapinka?

Dla tego wlasnie pytalem czy uzywales hard mount, czy normalnego, myslalem ze dystanse z hard mount (am2) dales pod zapinke na 775, tego ze to byly sprezynki jakos nie przewidzialem...

Tak to jest jak sie instrukcje czyta do gory nogami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale podkladki miales pod czy nad zapinka?

Dla tego wlasnie pytalem czy uzywales hard mount, czy normalnego, myslalem ze dystanse z hard mount (am2) dales pod zapinke na 775, tego ze to byly sprezynki jakos nie przewidzialem...

Tak to jest jak sie instrukcje czyta do gory nogami :)

chlopcze ja czytam i to bardzo dobrze wszystko ale o 1 podkladke za duzo bylo jak na moja mobo wiec nie pisz mi glupot ze czytam do gory nogami :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi