kamusial Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 (edytowane) Witam, wygląda na to, że poczciwy Seagate Momentus 40gb wyzionął ducha, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze coś z niego odzyskać. Jakby nie było, uważam, że laptop przyda mi się jeszcze dłuższy czas jako maszynka do pisania/netu/filmów/muzyki itp. W zasadzie 40gb mi wystarczało, ale skoro przykładowo różnica w cenie między nowym Seagatem 40gb, a 120gb to 20 zł, to czemu by nie dołożyć. Chciałbym, żeby dysk nie był prądożerny, ale nie wiem jak to się ma do pojemności. W sumie to 120 gb momentus mi pasuje, ale ma kiepskie opinie przynajmniej na komputroniku. Zależy mi oczywiście na bezawaryjności i gwarancji. Myślę, że 5400rpm jest akurat. Cena do ok. 150zł. Jaki model i producenta poradzicie? Oczywiście nie musi być z komputronika. Podsumowując: 40-160gb, 5400rpm, ata100, gwarancja, mała awaryjność, do 150zł. Dzięki za wskazówki i pozdrawiam Edytowane 10 Września 2008 przez kamusial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Na tę chwilę zdecydowałem się na Seagate Momentus 160gb, kosztuje ok. 200zł. Na wyborze zaważyły serwis i 5cio letnia gwarancja producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Dysk jest jednym z najbardziej awaryjnych komponentów, więc zawsze znajdą się negatywne opinie. Aktualnie mam Momentusa 160GB 5400RPM i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...