Jackassek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam. Konfiguracja:asus striker II extreme, intel core 2 quad q9450, 4x1gbocz flex xlc ddr3 1600mhz i EVGA 9800gx2 ssc. Problem jest następujący. Zwiesza się i wyskakują ciągle blue screeny. Instalowałem viste 64 i xp32 i nawet podczas instalacji sie zwiesza czasami. Jak udało mi sie juz wszystko zainstalować, zaistalowałem płyte główną i później grafike i tu sie skończyło. Obraz piękny ale coś jest nie tak z dzwiękiem. Monitor podlączony przez hdmi ale glośniki nie są podłączone. Mimo to trzeszczą a jak podepne słuchawki to czasami jest normalny dzwiek a po paru sekundach trzeszczy albo nic nie słychać. Juz nie mam siły. Nie wiem jak to ogarnąć. Najgorsze są ciągłe blue screeny i zwisy. A i mam jeszcze jedno pytanie. Czy jezeli mam 4 takie same kości ramu 2x dual chanell to jest różnica jak je powkładam czy nie?help please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 A zasilacz jaki masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 tagan bz 1100W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 (edytowane) czyli nie zasiłka... sprawdz pamięci jakimś memtestem... eee...jak to 2x dual chanell?? jak masz 2 gniazda na na single + 2 na dual? Edytowane 10 Września 2008 przez krzysiek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Na początek jedziemy tak: -IntelBurntest lub Orthos Beta którego zostawiasz na minimum 2 godzinki na test Small FFT's - Memtest, czyli testujesz pamięci czy się nie wysypują - oraz sprawy biosowe: ustawiasz timingi na 6-6-6-24 na sztywno, podnosisz napięcie na około 2v a na koniec lekko jeszcze napięcie na NB powiedzmy o 2 oczka w górę od domyślnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Nie zaszkodzi też zrobić update BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...