Ice Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 witam wszystkich Wiem doskonale ze jest temat o tej karcie i miliard postow na ten temat ale szlag mnie trafia jak to przegladam i musze czytac o jakims tuningowaniu i innych cyrkowych wyczynach. Ja chcę po prostu poradzić się: Dlaczego ta karta działa gorzej od GeForce2?! Kupilem kompa z 2x wiecej ramu (512) niz w poprzednim, z duronem 1.6 zamiast athelona 1.6 (chyba duron troche slabszy?) i z tym RADEONEM 9600 PRO 256MB (chlodzenie pasywne - radiator) zamiast GeForce2 32 MB. Wynik? Dla przykladu 18WOS Haulin na srednich detalach tnie się a na starym kompie z GEForcem chodzil jak maselko. W dodatku na starym kompie dzialal pieknie motocross madness 2 a teraz nie wlacza sie w ogole ta gra (error z raportem - wlacza sie samo intro) Czy to wina sterownikow? Mam jakies standardowe, choc chyba troche stare bo 2006 date mają w menadżerze. Kumplowi na tym kompie nawet FEAR śmigał a u mnie tragedia. Z góry wielkie dzieki za pomoc, juz raz zakladalem topic na tym forum i bylem zadowolony z pomocy, wierzę ze teraz tez tak bedzie pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) A system przeinstalowales? Masz zapewne w systemie stery od NV, a one sie z ATI nie lubia ;) Cd sterow dobierz odpowiednie catalyst'y do twojej karty na http://ati.amd.com/support/driver.html Edytowane 11 Września 2008 przez 3rr0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 hehe szefie, przeciez napisalem ze kupilem tego kompa od kumpla, ktoremu wszystko pieknie smigalo, mi natomiast nie, wlasnie dlatego ze instalowalem system na nowo ( + format) wiec nie wiem skad mialy by sie na nim wziac sterowniki nvidii :D jak wroce do domu to zainstaluje te z podanego linka, są one najnowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Zasilacz rozumiem, że też ten od kolegi ? Podaj co to za wynalazek. Jeśli dobrze rozumiem to zmieniłeś Athlona XP na durona ? Moim zdaniem to był błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Moze i błąd, ale nie powodowałby takich kosmicznych spadków wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) panowie, powolutku ;) jeszcze raz napisze, zeby bylo jasne - polecam tez czytac dokladniej. W STARYM komputerze mialem athelona i geforce 2 32mb i 18WOS na srednich detalach chodzilo teraz kupilem komputer od KUMPLA ( z duronem i radeonem 9600 pro 256mb ) i na NIM wspomniana gierka zacina - ku mojemu zdziwieniu. Oczywiscie po zakupie kompa od kumpla zrobilem format. Przed formatem kumplowi na nim smigalo wszystko elegancko. Mam directxa 9 bodajze, pozostaje kwestia sterownikow - gdzie znajde jakies najlepsze do tej karty? I czy warto wsadzic athelona ze starego kompa zamiast tego durona? Roznica bedzie odczuwalna? Edytowane 11 Września 2008 przez Ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 zainstalowalem oryginalne sterowniki z catalystem. Jest -ZNACZNIE GORZEJ NIZ WCZESNIEJ- jaka 1 klatka na sekunde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Stery od płyty głównej wszystkie wgrałeś? Sprawdź jakimś programem stan agp, zmierz wydajność samego proca jakimś programem a potem jeszcze wszystkiego w 3dmarku 2001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 zrobilem format Może kolega miał jakiś programik, sterownik czy coś . Mówiłeś mu o problemie ? Może on wie o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 ok juz sobie proadzilem, problem tkwil w zlej kolejnosci instalowania sterownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...