Skocz do zawartości
gwiazdorek88

Proszę O Ocene Zestawu Który Złożyłem I Ewentualne Poprawki

Rekomendowane odpowiedzi

Składam komputer dla znajomego.

Głównie będzie służył do gier, nie będzie OC to chyba najważniejsze.

Cena powiedzmy tak ~2700zł z wszystkim czyli obudowa, myszka klawiatura, głośniki.

Chciałbym na intelu ale nie wiem czy się w cenie wyrobię ;/

Jeśli nie, to czy warto na AMD coś złożyć ?

Oto moja propozycja:

Monitor - Samsung 19" LCD SM 931BW

http://www.agito.pl/19/samsung_19_lcd_sm_9....351.37893.html

Płyta: Asus P5Q PRO

http://www.agito.pl/socket_775/asus_p5q_pro.776.332500.html

Karta: ZOTAC GeForce 9800 GTX+ AMP Edition 512MB DDR3 PCI-E BOX

http://www.agito.pl/seria_9/zotac_geforce_...988.335097.html

LUB

Gainward GeForce 9800 GTX+ 512MB DDR3 PCI-E BOX

http://www.agito.pl/seria_9/gainward_gefor...988.335145.html

Nagrywarka: PIONEER DVD+/-RW DVR-215D biały OEM

http://www.agito.pl/nagrywarki_dvd/pioneer...698.328647.html

Dysk: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ)

http://www.agito.pl/samsung/samsung_spinpo...677.330819.html

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz BOX

http://www.agito.pl/core_2_duo/intel_core_...040.327651.html

Pamięci: OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL4.0 BOX Reaper Edition

http://www.agito.pl/ddr_2/ocz_ddr2_dual_ch...607.328732.html

LUB

OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 1066MHz CL5.0 BOX Reaper HPC

http://www.agito.pl/ddr_2/ocz_ddr2_dual_ch...607.332269.html

Zasilacz:

Antec EarthWatts 650W

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=13349

LUB

Chieftec 650W [CFT-650-14C] CableManagement

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=10351

1. Jeśli chodzi o kart graficzne - kwestia chłodzenia - chcę by ciche było, jak kupiłem palita 9600GSSo to suszarka i nie wiem czy warto dopłacać do tego Zotac'a. To dobry wybór pomiędzy HD4850 a HD 4870 ? Jeśli jest nie wiele szybszy od HD4850 to zrezygnowałbym, HD4870 jednak za drogo.

2. Płytka - będzie dobra ? Chodzi mi o stabilność, nic lepszego raczej nie znalazłem w tej cenie.

3. Pamięci - warto dopłacać do szybszych 1066 ?

4. Zasilacz hmmm... nie wiem czy warto dopłacać do chiefteca, bo dopłacę raczej za bajery tylko.

5. Jakieś chłodzenie na proca tanie ? Karakorum ? Chyba że box wydajny i cichy w miarę, to myślę że wystarczy.

Czekam na rady i wszelkie propozycje na czym mogę zaoszczędzić nie tracąc wielkiej wydajności, a do czego może jeszcze trzeba dołożyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W AMD nie ma co się pchać jeśli chodzi o gry , wypada naprawdę marnie.

gpu 98gtx jest nieopłacalny , ma wydajność zbliżoną do HD4850 a jest droższy , lepiej kupić zwykłego radeona za około 450zł , ewentualnie można się zastanowić nad jedną z niereferencyjnych konstrukcji (trzeba dopłacić około 100zł) ze zmienionym chłodzeniem i po OC

ram reapery 800 wystarczą , można jeszcze zaoszczędzić kupując A-Data EE 800 cl4 , chociaż tak prawdę powiedziawszy skoro nie będzie oc to goodramy 800 cl5 by wystarczyły

psu Pentagram CAV 500 , do zastawy z pojedynczą (jednordzeniową) kartą nie trzeba nic mocniejszego a jest oszczędność blisko 100zł

nie musisz kupować żadnego coolera skoro nie kręcisz , zresztą karakorum nie jest jakoś nadzwyczajnie cichy

dobierz sobie jeszcze do tego jakąś obudowę (CM Elite 33x ~120zł) i będzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny z esc.pl

Intel Xeon E3110 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/

Asus P5Q Pro /intel P45/

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition

Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out FullRetail

Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Cooler Master Elite 33x

OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2 / Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S / Może BeQuiet StraightPower 450W

SUMA 2222 zł / 2237 zł / 2316 zł / Inna zasilka do 200-300 zł co mu zaproponujecie?

Jak byś powiedział ile Ci wystarczy na myszkę, klawiaturę i głośniki to było by super, jak za mało zostaje to można być np. obciąć na karcie i kupić ze standardowym chłodzeniem.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym za zestawem ,,halo?!,, z tym że jak nie będzie OC to niema sensu dopłacać do Xeona który niby lepiej się kręci, lepiej brać E8400. Zasilacz najlepszy będzie z tamtych podanych BeQuiet, nie dość że najcichszy to potrafi więcej niż podaje tabliczka znamionowa.

1. Jeśli chodzi o kart graficzne - kwestia chłodzenia - chcę by ciche było, jak kupiłem palita 9600GSSo to suszarka i nie wiem czy warto dopłacać do tego Zotac'a. To dobry wybór pomiędzy HD4850 a HD 4870 ? Jeśli jest nie wiele szybszy od HD4850 to zrezygnowałbym, HD4870 jednak za drogo.

Albo fanfix albo najlepiej zmiana chłodzenia na coś pokroju Accelero+cichy wentyl 120mm.

2. Płytka - będzie dobra ? Chodzi mi o stabilność, nic lepszego raczej nie znalazłem w tej cenie.

Wątpie czy teraz istnieje taka płyta jak nie stabilna...myślę że raczej każdy producent stara sie o to żeby jego płyta była stabilna, zdarzają się odstępstwa od tej normy ale zazwyczaj w skutek źle skonfigurowanego biosu tudzież konfiktu sprzętowego.

3. Pamięci - warto dopłacać do szybszych 1066 ?

IMO nie, każde normalne 800-setki pozwolą Ci na ewentualne OC tego E8400. Chyba że oczekujesz wysokiego FSB to wtedy 1066mhz będą ,,na zapas,,.

4. Zasilacz hmmm... nie wiem czy warto dopłacać do chiefteca, bo dopłacę raczej za bajery tylko.

BeQuiet SP 450W będzie OK, ewentualnie ten Antec, z pentagramem różnie bywa...ponoć cichy ponoć nie...rozwiązanie? Bierz sprawdzone konstrukcje. Jak chcesz taniej to bierz tańszego bliźniaka BeQuieta...Fortrona Epsilon.

5. Jakieś chłodzenie na proca tanie ? Karakorum ? Chyba że box wydajny i cichy w miarę, to myślę że wystarczy.

Na minimalnych obrotach wytrzymasz z Karakorum ale jak chcesz prawdziwej ciszy to najlepiej dokupić coś z porządnych wentylatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to na chwile obecną mamy coś takiego:

Intel E8400

Asus P5Q Pro /intel P45/

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition

Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/

Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ)

OCZ StealthXStream 600W SLI / BeQuiet StraightPower 450W

No i wiadomo obudowa itd. może na Elite33x wybiorę, bo w tej cenie są dobrze wykonane, ale znajomy to dla syna kupuje więc myślę, że coś z okienkiem i jakaś katoda dla efektu by się przydała, "młody" się na pewno ucieszy :) ale najpierw chcę ustalić najważniejsze części.

Co do Karty - Brać Palita lub Palita Sonic (czyt. najtańsza ) czy coś innego ?

Jeśli najtańszą, to Accelero S1 + 2x120mm Acutake wchodzi w grę :)

Aha i zasilacz...hmm te 450W skoro takie dobre to dlaczego polecają wszędzie 600-650W.

Wymagany zasilacz dla 4850 to 450W sam nie wiem, ale jeśli taki dobry to zaufam wam, choć popatrzcie na tego OCZ, tańszy jest jeszcze troszkę.

Karakorum mam na swoim 5200+ i na minimum mi nie przeszkadza, na więcej nawet nie przekręcam bo huragan w obudowie :) Odgłosy nieziemskie ani na palicie 9600GSO :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i zasilacz...hmm te 450W skoro takie dobre to dlaczego polecają wszędzie 600-650W.

Wymagany zasilacz dla 4850 to 450W sam nie wiem, ale jeśli taki dobry to zaufam wam, choć popatrzcie na tego OCZ, tańszy jest jeszcze troszkę.

BeQuiet StraightPower 450W spokojnie wytrzyma, takie zestawy były już odpalane na słabszych zasilaczach, a BQ to firma, która raczej gwarantuje b. dobre wykonanie.

Jak kupujemy hd4850 na standardowym chłodzeniu (czyt. nie referat = większość, np Palit za 459zł) to wybieramy najtańszą kartę, bo to wszystko jedna bajka. Oczywiście można zrobić zmianę na Accelero, ale wliczyłem od razu Toxica do zestawu, bo zwykle jak ktoś składa "dla znajomego" to znajomy wiele nie wie i kończy się na tym co jest od razu na karcie zamontowane.

jak nie będzie OC to niema sensu dopłacać do Xeona który niby lepiej się kręci, lepiej brać E8400. Zasilacz najlepszy będzie z tamtych podanych BeQuiet, nie dość że najcichszy to potrafi więcej niż podaje tabliczka znamionowa.

Faktycznie, zapomniałem :) tak z automatu dałem tego xeonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czyli tak:

Jak coś to biorę Sapphire Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 PCI-E OEM

Nie dopłacać do wersji FBox prawda ?

Jeśli będzie brakować kasy to zejdę na coś takiego Palit XpertVision Radeon HD 4850 Sonic 512MB DDR3 PCI-E BOX

A w najgorszym wypadku na Palit XpertVision Radeon HD 4850 512MB DDR3 PCI-E BOX

Może tak być ???

To zasilacz wezmę BeQuiet StraightPower 450W chyba, żebym się nie zmieścił w limicie to ten OCZ StealthXStream 600W SLI może być ? :)

Jak na razie wielkie dzięki za pomoc wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czyli tak:

Jak coś to biorę Sapphire Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 PCI-E OEM

Nie dopłacać do wersji FBox prawda ?

Jeśli będzie brakować kasy to zejdę na coś takiego Palit XpertVision Radeon HD 4850 Sonic 512MB DDR3 PCI-E BOX

A w najgorszym wypadku na Palit XpertVision Radeon HD 4850 512MB DDR3 PCI-E BOX

Może tak być ???

To zasilacz wezmę BeQuiet StraightPower 450W chyba, żebym się nie zmieścił w limicie to ten OCZ StealthXStream 600W SLI może być ? icon_smile3.gif

Jak na razie wielkie dzięki za pomoc wszystkim.

Dokładnie tak jak mówisz. W f-box płacisz za:

* 3D Mark Vantage,

* Power DVD7,

* Cyberlink DVD Suite.

Więc jak to nie potrzebne to IMO nie warto, lepiej OEM-a brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie starczy kasy.

Muszę zejść z proca - dobry będzie E5200 ?

Kartę chciałbym jednak Sapphire Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 PCI-E OEM.

Jeszcze proszę napiszcie coś na temat tego zasilacza OCZ.

Aha i co myślicie o rozwiązaniu 3GB DDR ? Będzie używał XP więc 4GB nie wykorzysta - dużo na braku duala się straci ?

EDIT:

A taka płyta główna ?

http://www.agito.pl/socket_775/gigabyte_ga...776.333317.html

Kurcze nie chce mu AMD poskładać więc staram się coś na intela sknocić taniej, bo jeszcze jakieś fajne głośniczki by się zdało kupić, proszę doradźcie.

Edytowane przez gwiazdorek88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, zawsze mów ile możesz wydać (w tym przypadku do ilu schodzisz) na komputer (nie liczymy peryferii i monitora).. więc jakbyś mógł - będzie nam łatwiej.

btw. jak Xp, to 2GB wystarczy.

Bez monitora, i innych dodatków ale z obudową ~130zł

tak 1900zł.

Co polecacie ? Jednak te 4GB by się przydały, może kiedyś viste zechce mieć, albo te 3GB które Xp Wykrywa. Chciałbym żeby mu ten komputer pochodził parę lat, żeby nie mówił za rok czy dwa, że złożyłem mu kompa do niczego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lecimy(oczywiście ESC.pl):

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ - 249 zł

MSI P45 NEO3-FR /intel P45/ - 299 zł | Gigabyte EP35-DS3L /intel P35/ - 249 zł

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition - 235 zł

Palit Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out - 459 zł | Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB FullRetail - 579 zł

Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 - 210 zł

BeQuiet StraightPower 400W - 220 zł

Cooler Master Elite 33x - 149 zł

SUMA: 1821 zł / 1891 zł

Na esc.pl jest tylko Toxic w wersji Full :/, ale według mnie bardziej opłaca się brać zielony zestaw. Poza tym jakby nie patrzeć trzeba procek chociaż troszkę podkręcić, niewiele... Do tych 3.00GHz, albo chodziaż o 0,3 - 0,4 Ghz na boxowym. Inaczej karta graficzna nie rozwinie skrzydełek. Z drugiej strony... na Xp(dx9) i tak będzie chodzić jak złoto.

Teraz, albo przynajmniej przy zmianie na system z dx10 polecam wydać jeszcze kupić jakieś chłodzenie np. Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum za 79 zł + Zalman ZM-STG1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lecimy(oczywiście ESC.pl):

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ - 249 zł

MSI P45 NEO3-FR /intel P45/ - 299 zł | Gigabyte EP35-DS3L /intel P35/ - 249 zł

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition - 235 zł

Palit Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out - 459 zł | Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB FullRetail - 579 zł

Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 - 210 zł

BeQuiet StraightPower 400W - 220 zł

Cooler Master Elite 33x - 149 zł

SUMA: 1821 zł / 1891 zł

Na esc.pl jest tylko Toxic w wersji Full :/, ale według mnie bardziej opłaca się brać zielony zestaw. Poza tym jakby nie patrzeć trzeba procek chociaż troszkę podkręcić, niewiele... Do tych 3.00GHz, albo chodziaż o 0,3 - 0,4 Ghz na boxowym. Inaczej karta graficzna nie rozwinie skrzydełek. Z drugiej strony... na Xp(dx9) i tak będzie chodzić jak złoto.

Teraz, albo przynajmniej przy zmianie na system z dx10 polecam wydać jeszcze kupić jakieś chłodzenie np. Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum za 79 zł + Zalman ZM-STG1.

Wielkie dzięki za pomoc.

Ceny podobne do agito, bo tam chyba kupię wszystko.

Powiem tak - bardziej mi pasuje ten gigabyte i sapphire.

Palit ma mniejsze takty i zapewne jak to u niego bywa głośne chłodzenie. W agito Sapphire po 550zł jest oczywiście OEM.

Dysk zejdę na 320GB, on 640GB nie wykorzysta na pewno lepiej za to chłodzenie kupić.

Nie ma jakiejś alternatywy pomiędzy 5200-8400 ? E7200 ale to raczej żadna alternatywa ;/ Gdyby to był mój zestaw to bym kręcił bez zastanowienia, a jemu nie chcę tam nic ruszać - wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit ma mniejsze takty i zapewne jak to u niego bywa głośne chłodzenie. W agito Sapphire po 550zł jest oczywiście OEM.

Mniejsze takty, czyli standardowe (w. toxic jest podkręcona). Chłodzenie? Jest takie same jak w standardowych hd4850 innych film asus, sapphire czy powercolor, czy głośne jest te chłodzenie to nie wiem za bardzo, trzeba by się dowiedzieć od kogoś kto ma owy.

Nie ma jakiejś alternatywy pomiędzy 5200-8400 ? E7200 ale to raczej żadna alternatywa ;/ Gdyby to był mój zestaw to bym kręcił bez zastanowienia, a jemu nie chcę tam nic ruszać - wiadomo.

Ni ma, trzeba kręcić. To po prostu się zapytaj czy chce, nic się złego nie dzieje z takim prockiem, to nie jakieś voodoo.. wytłumacz, przekonaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie w tym zestawie tylko mobo zmieniłbym na coś innego bo te Nowe MSI mają problemy z kompatybilnością z różnymi pamięciami, dołożyłbym do Asusa P5Q Pro lub DFI LanParty DK P35, ewentualnie taniego Gigabyta P35 DS3L, E5200=mnożnik 12,5 więc mobas nie musi wysokiego FSB robić ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejsze takty, czyli standardowe (w. toxic jest podkręcona). Chłodzenie? Jest takie same jak w standardowych hd4850 innych film asus, sapphire czy powercolor, czy głośne jest te chłodzenie to nie wiem za bardzo, trzeba by się dowiedzieć od kogoś kto ma owy.

To jednak zostaję przy Toxic. Niech będzie bez rozczarowań :)

Ni ma, trzeba kręcić. To po prostu się zapytaj czy chce, nic się złego nie dzieje z takim prockiem, to nie jakieś voodoo.. wytłumacz, przekonaj :)

To jest jego pierwszy komputer, co do OC to ja tam się nie boję, bo jak się wszystko robi z głową to nie da się nic uwalić.

Jak bym się uparł to może tego 8400 tam upcham :) tylko musielibyście troszkę pomóc :)

Wiem,że na zasilaczu się nie oszczędza, ale co zrobić gdy na czymś trzeba.

W oko mi wpadła tania konstrukcja chwalonej serii zasilaczy modecom MC-500

350 i 400 były bardzo chwalone, może taki modecom wystarczy ?

Sorki, że jestem taki dociekliwy ale ja przed zakupem muszę zawsze rozwiać wszelkie wątpliwości :D

EDIT:

Chyba wszystko biorę w agito i teraz patrze - nie mam tam płytki Gigabyte GA-EP35-DS3L

Są tylko:

Gigabyte GA-EP35-DS3 269zł

Gigabyte GA-EP35-DS3R 287,00 zł

Którą brać teraz ? Och jeszcze takich problemów z zakupem nie miałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tylko:

Gigabyte GA-EP35-DS3 269zł

Gigabyte GA-EP35-DS3R 287,00 zł

Którą brać teraz ? Och jeszcze takich problemów z zakupem nie miałem

Gigabyte GA-P35-DS3L w Agito.pl

Jak dla mnie nie ma sensu pchać się na siłę w e8400 (jak nie ma na to funduszy), wystarczy przecież lekko podkręcić.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GA-P35-DS3L w Agito.pl

Jak dla mnie nie ma sensu pchać się na siłę w e8400 (jak nie ma na to funduszy), wystarczy przecież lekko podkręcić.

Kurde już ślepy jestem...??? :D

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Choć jakbym chciał to E8400 nie wejdzie. Muszę jutro zapytać znajomego czy chce urządzenie wielofunkcyjne, bo zapomniałem zapytać.

No to już można powiedzieć że mam zestaw złożony.

Szukam teraz jak najtaniej i może na lepszy zasilacz starczy jak nie to Modecm MC-500 biorę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde już ślepy jestem...??? icon_biggrin3.gif

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Choć jakbym chciał to E8400 nie wejdzie. Muszę jutro zapytać znajomego czy chce urządzenie wielofunkcyjne, bo zapomniałem zapytać.

No to już można powiedzieć że mam zestaw złożony.

Szukam teraz jak najtaniej i może na lepszy zasilacz starczy jak nie to Modecm MC-500 biorę.

Jeżeli już to Pentagram Silent Force CAV-500-A12S 500W - 175 zł, czyli 16 zł drożej, a lepiej.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już to Pentagram Silent Force CAV-500-A12S 500W - 175 zł, czyli 16 zł drożej, a lepiej.

Ale podobno głośny...? Nie po to dopłacam do karty żeby zasilacz zepsuł to wszystko, hmm...trudny wybór, ale pisałem do Milans'a może on będzie miał kilka części taniej więc dołożyłbym już do tego BeQuiet Straightpower 400W bo tak pewnie będzie najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale podobno głośny...? Nie po to dopłacam do karty żeby zasilacz zepsuł to wszystko, hmm...trudny wybór, ale pisałem do Milans'a może on będzie miał kilka części taniej więc dołożyłbym już do tego BeQuiet Straightpower 400W bo tak pewnie będzie najlepiej.

Różnie mówią, raz, że głośny, a raz - cichy. Nikt już nie jest pewien. Jednak sądzę(chodziło mi o to), że z dwojga złego: Pentagram > MC-500. Wiadomo, że do BQ będzie najlepszych rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym Pentagramem różnie bywa więc najlepiej bierz z bachcompa Fortrona Epsilon, niemal to samo co BeQuiet SP a dużo tańszy ;] A jak nie to szukaj ogólno dostępnego BQ SP 450W.

FORTRON Blue Storm II 500 (500W) Aktywne PFC

Tylko taki w tym sklepie jest dostępny, ale nie ma, żadnych szczegółowych danych o tym zasilaczu.

Miałem swojego czasu fortrona i byłem bardzo zadowolony. Było to 400W ale już nie pamiętam dokładnego modelu.

EDIT:

I w końcu zamówiłem coś takiego:

PIONEER DVD+/-RW DVR-216D czarny OEM 80,00

Gigabyte GA-P35-DS3L 234,00

Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX 229,00

Samsung 19" LCD SM 931BW 517,00

Logitech X-210 101,00

Ever listwa zabezpieczająca Standard Plus 45,00

Goodram DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL5.0 BOX 185,00

HP DeskJet F4180 (Kabel USB 2.0 A-B 1.8m) 180,00

Sapphire Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 PCI-E OEM 537,00

Amacrox Warrior AX450-PNF 122,00

SAMSUNG 320GB HD322HJ SATA II 143,00

Mam nadzieję, że dobry zestaw, do tego klawiatura, myszka i inne mniej i więcej potrzebne bajery.

Zasilacz wystarczy ? Był najtańszy, do niczego lepszego nie mogłem dołożyć. Miałem do czynienia już dwa razy z tym zasilaczem, teraz ciągnie mój sprzęt z 9600GSO na czele i 5200+@3,2GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi