Gmilin Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Witam. Poszukuję odpowiedniego sprzętu na którym ta neo będzie działać w pełni swoich możliwości :wink: . Na obecną chwilę mam Cerberusa Pentagrama i póki miałem 512 kbit to wystarczał, teraz niestety jakieś jego parametry są za niskie do obsłużenia 6 Mbit... Maksymalnie ile mam przepustowości to około 4.2 Mbita, wiem że jest to kwestia routera ponieważ gdy pożyczyłem inny sprzęt było zdecydowanie lepiej, neo działało wtedy prawie dobrze :D . Potrzeba mi aby w tym urządzeniu była też opcja rozdzielenia przepustowości łącza na kilka komputerów, tak aby np. ściąganie na jedym nie uniemożliwiało wygodnego korzytsania z neta na drugim. Słyszałem też że dobrą rzeczą jest kupić osobny router i modem, jak tak to proszę o podanie odpowiednich modelów . Aha, doszły do mnie również informacje o tym, że przydałoby się aby móc korzystać z TOMATO na routerze, jak to z tym jest? To chyba już wszysko. A nie, jednak nie wszystko . Przydałoby się jeszcze aby router miał w sobie przynajmniej 3 gniazda na podłączenie kabli do sieci LAN Kwoty nie podaję ponieważ nie mam zielonego pojęcia ile mam przeznaczyć na szprzęt taki aby wszystko poprawnie na nim działo :D wiadomo, że nie chcę sprzętu za jakieś kosmiczną cene, ale pareset złotych jestem w stanie na to poświęcić. :wink: Prosze Was bardzo, o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Edytowane 12 Września 2008 przez Gmilin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Witam. Poszukuję odpowiedniego sprzętu na którym ta neo będzie działać w pełni swoich możliwości :wink: . Na obecną chwilę mam Cerberusa Pentagrama i póki miałem 512 kbit to wystarczał, teraz niestety jakieś jego parametry są za niskie do obsłużenia 6 Mbit... Maksymalnie ile mam przepustowości to około 4.2 Mbita, wiem że jest to kwestia routera ponieważ gdy pożyczyłem inny sprzęt było zdecydowanie lepiej, neo działało wtedy prawie dobrze :D . Potrzeba mi aby w tym urządzeniu była też opcja rozdzielenia przepustowości łącza na kilka komputerów, tak aby np. ściąganie na jedym nie uniemożliwiało wygodnego korzytsania z neta na drugim. Słyszałem też że dobrą rzeczą jest kupić osobny router i modem, jak tak to proszę o podanie odpowiednich modelów . Aha, doszły do mnie również informacje o tym, że przydałoby się aby móc korzystać z TOMOTO na routerze, jak to z tym jest? To chyba już wszysko. A nie, jednak nie wszystko . Przydałoby się jeszcze aby router miał w sobie przynajmniej 3 gniazda na podłączenie kabli do sieci LAN Kwoty nie podaję ponieważ nie mam zielonego pojęcia ile mam przeznaczyć na szprzęt taki aby wszystko poprawnie na nim działo :D wiadomo, że nie chcę sprzętu za jakieś kosmiczną cene, ale pareset złotych jestem w stanie na to poświęcić. :wink: Prosze Was bardzo, o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Dziwne bo z tego co czytałem w specyfikacji Cerberusów to każdy obsługuje Neo do 24 Megabitów/s i jeżeli jest to model z WiFi to nawet najstarsze modele obsługują do 54 Megabitów wiec powinno wystarczyć. Edytowane 12 Września 2008 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Dziwne bo z tego co czytałem w specyfikacji Cerberusów to każdy obsługuje Neo do 24 Megabitów/s i jeżeli jest to model z WiFi to nawet najstarsze modele obsługują do 54 Megabitów wiec powinno wystarczyć.Jeśli tak, to może po prostu coś w nim siadło, sam już nie wiem. Faktem jest natomiast to, że net nie działa z taką prędkością jak powinien, a po podłączeniu na inny, nowy i mający adsl2+ ( nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie :D ) wszystko działało dużo lepiej :wink:. Ten cerberus z tego co zaobserwowałem ma też problemy aby dobrze obsłużyć 6 komputerów w domu, póki były 3 to jakoś to szło, teraz niestety jest co raz gorzej... strasznie też zamula innym w chwili gdy ktoś zacznie używać jakiegoś p2p i dlatego takie ważne jest dla mnie to abym mógł ustawić jakieś priorytety itp dla przeglądania stron i zwykłego korzystania z internetu, a ten cerberus takiego czegoś niestety nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...