Irastlynn Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Witam, piszę w imieniu kolegi - i tu cytuję: "Mam problem , ponieważ, na moim komputerze (Płyta główna ASUS M2N-VM HDMI, Karta zintegrowana GeForce7050PV do 256Mb, 2Gb RAMu, Athlon 64 X2 5000+ 2,6Ghz na rdzeniu) Gothic III poważnie tnie na minimalnych ustawienia, a u kumpla (Atlhon 3800+ 2,4Ghz, 1 GB ramu, GeForce 7600GT) chodzi bardzo fajnie na wyższych niż średnie. Aktualizacja sterowników do karty graficznej nie pomogła. Czy ta grafa, której używam jest faktycznie taka słaba, czy może problem może tkwić gdzieś indziej? Ludzie piszący opinie w internecie piszą, że na tej grafie (GeForce 7050PV) można spokojnie pograć w Gothica3 i Wiedźmina, u mnie obie gry na minimalnych ustawieniach tną. " A ja jeszcze zapytam od siebie: o ile mniej więcej można podkręcić ten (Athlon 64 X2 5000+ 2,6Ghz na rdzeniu) procesor na chłodzeniu BOXowym? 3GHz będą stabilne i czy coś dadzą? Zasilacz iBOXa 350W - nie mam do niego przekonania i nie wiem czy w ogóle kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Wiem ze latwo sie pisze ale do takiego kompa mozna juz sie pokusic o jakas tania nie zintegrawoana grafe, za 150zl mozna spokojnie dorwac gf8600 co zupelnie zmieni twoje doznania. No wiec kwestia systemu, bo w przypadku zinterowanej grafy + visty to 2 giga ramu troche malo dla gothica, Tu masz testy tej integry jest tez tam mowa o pokrecaiu przejrzy ten test.test plyt glownych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Nie ma siły raczej z tą grafiką. Niech kolega sprawdzi sobie GPU-Z i porówna z 7600GT to pewnie mu się wyklaruje różnica między tymi kartami. 7600 GT (G73) GPU:560 MHz MEM:1400 MHz Bus Width: 128Bit Shaders:12PS/5VS A co do Twojego pytania, to niestety nikt Ci nie będzie w stanie wywróżyć na ile możesz podkręcić Swojego Athlona. Zajrzyj do stosownego tematu, przewertuj go. Będziesz mieć wtedy pogląd na co mniej więcej stać te procesory i jakie bezpiecznie możesz mu dać napięcie. PS: I fakt, z tym zasilaczem to lepiej uważaj. Edytowane 12 Września 2008 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irastlynn Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ale spójrzcie: strona 10 wpomnianego testu płyt głównych Na dole sa wyniki gier - nie wydaje mi się, żeby Gothic 3 czy Wiedźmin były bardziej wymagające od World in Conflict, no way. Ponadto platforma testów to był Athlon X2 3800+ 2,0 GHz i 2x512 RAMu, a kolega działa na Athlonie X2 5000+ i 2x1GB RAMu DDR2 800Mhz. Spróbuję odpalić podane gry w podanych rozdzielczościach sprawdzając frapsy. Jak będą dużo niższe wyniki to jest taka opcja, że płytka jest jakaś wadliwa? Spotkałem się kiedyś z czymś takim, aczkolwiek na używanej, a nie nówce... Chyba, że RPGi to takie bardzo specyficzne gry :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Nie wiem jak oni to testowali ale nie ma siły zeby 7050 miał takie wyniki jak oni tam podali. W zyciu u siebie nie widziałem takich wyników na tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...