Skocz do zawartości
Mike_PL

Kupno Płyty Głównej, Procesora - Co Wybrać? Core 2 Duo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Planuje trochę odświeżyć swoj komputer. Obecnie mam coś takiego:

AMD Athlon 64, 3000+

Gigabyte GA-K8NE v2

GeForce 7300 GT 128MB

RAM Kingston 1GB

Na początek mogę wydać jakieś 500-600zł. Co byście proponowali na początek w tej kwocie? Ja myślałem nad płytą i prockiem. Co do procka może core 2 duo? Jaką płytę byście do tego polecili? Starczy jeszcze na jakąś dobrą kartę graficzną? Częście mogą być używane...

Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Planuje trochę odświeżyć swoj komputer. Obecnie mam coś takiego:

AMD Athlon 64, 3000+

Gigabyte GA-K8NE v2

GeForce 7300 GT 128MB

RAM Kingston 1GB

Na początek mogę wydać jakieś 500-600zł. Co byście proponowali na początek w tej kwocie? Ja myślałem nad płytą i prockiem. Co do procka może core 2 duo? Jaką płytę byście do tego polecili? Starczy jeszcze na jakąś dobrą kartę graficzną? Częście mogą być używane...

Z góry dzięki :)

Ja polecam sprzedać to co masz i zaopatrzyć się w coś takiego:

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180

Płyta Główna : Gigabyte P31-DS3L

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ

Karta Graficzna : Palit GeForce 9600GSO 768MB lub Palit GeForce 9600GT 512MB

Do tego jeszcze może jakiś markowy zasilacz i będzie OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180

Płyta Główna : Gigabyte P31-DS3L

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ

Karta Graficzna : Palit GeForce 9600GSO 768MB lub Palit GeForce 9600GT 512MB

Z ModeComem MC-350 w siriusie(esc.pl nie ma Gigabyte P31-DS3L), wychodzi ~ 900 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Allegro wychodzi około 780zł. Obecne części mogę sprzedać, więc może by starczyło :) Co do zasilacza to mam Mode Com MC-350ATX 2.0 PFC. Uciągnie to wszystko ten zasilacz czy też trzeba myśleć nad wymianą?

Wydaje mi się, że powinien dać rady, ale jak kasa zostanie nie zaszkodzi wymiana na MC-400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że powinien dać rady, ale jak kasa zostanie nie zaszkodzi wymiana na MC-400

Żaden MC400... gdybyś czytał torchę, to wiedziałbyś, że 350 od 400 różni się tylko naklejką, bo w testach wypadają tak samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden MC400... gdybyś czytał torchę, to wiedziałbyś, że 350 od 400 różni się tylko naklejką, bo w testach wypadają tak samo...

Hmm...Mam przez to rozumieć, że MC-500 po prostu też ma nową naklejkę ? heh fajne :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...Mam przez to rozumieć, że MC-500 po prostu też ma nową naklejkę ? heh fajne :lol2:

Gdybyś użył mózgu a nie d... do myślenia zauważyłbyś, że różnica oznaczeniowa między 350 a 400 to 50W...

350tka uciągnie ten sprzęt a kupowanie zasilacza identycznego z inną nalepką to zła rada z Twojej strony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi