CaveMan Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Mam neostradę, do której podłączonego mam kompa, który robi za router/serwer. Chcę go wymienić na router sprzętowy. Interesują mnie informacje od ludzi mających conajmniej kilkumiesiączne doświadczenie w używaniu routerów sprzętowych w neostradzie. Konkretnie interesuje mnie przypadek: gdy neostrada się rozłaczy lub zawiesi to trzeba zresetować router. Oczywiście najlepiej zrobić to wyłączając go z sieci i włączając ponownie. Ale może się zdarzyć, że nikt nie będzie miał dostępu do routera przez dłuższy czas. CZY ZNACIE ROUTERY, KTÓRE MOŻNA RESETOWAĆ ZDALNIE? Wydaje mi się, że to mogłoby rozwiązać ten problem. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 lrg 1004 ma funkcje zdalnego restartowania!ale ze swojego doswiadczenia wiem ze srednio to sie sprawuje (czasami jak sie zawiesi to tylko wyjecie z gniazdka pomaga)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 jak dostales modem lucenta to masz 2 w 1 ;] nie dosc ze sam robi za router, to jeszcze da sie bez problemu telnetem wlezc na niego i zresetowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...